ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Fietser in fout of niet… grote discussie op sociale media (hier de film) – 't Scheldt

Fietser in fout of niet… grote discussie op sociale media (hier de film)

Een fietser rijdt een kind aan in de Ardennen… de gemoederen op sociale media laaien hoog op.

Featured Video Play Icon

Corona drijft de mensen het huis uit. Massaal trekt men naar de sneeuw. Zoals hier in de Hoge Venen in de Ardennen. Een gezinnetje met twee jonge kinderen was er aan het wandelen. De vader filmt zijn kroost.

In de achtergrond duikt een fietser op. Hij passeert het gezin, maar botst tegen één van de kinderen. De fietser rijdt door. Hij wordt verderop door de vader tegengehouden. De fietser beweert dat hij gebeld heeft en dat het kind maar opzij moest gaan.

In het filmpje is te zien hoe de fietser een knietje lijkt te zetten op het moment dat hij het kind passeert.

Op sociale media laaien de gemoederen hoog op.

Velen vinden de fietser maar een ‘oen’. Toch zijn er veel die sympathie hebben voor de fietser.

Wat denken jullie? Was de fietser in fout?

Gebruikers van sociale media wijzen op de gladde banden van de fietser, die met niet geschikt materiaal zou rondrijden in de sneeuw.

***

Oeps je hebt nog geen abonnement. Kies een abonnement.

23 reacties op “Fietser in fout of niet… grote discussie op sociale media (hier de film)

 1. Fietsers hebben in alles absolute voorrang, ook op gewone wandelaars. Dit wordt zo ingegeven door elkeen die maar wat autoriteit heeft in België. Rode lichten, rotondes, fietspaden, verlichting, zat rijden, gsm op de fiets…niets moet alles mag. Dit is hier toch duidelijk een opzettelijke kniestoot (speel het filmpje eens vertraagd af). Maar de lokale politie, zal met heel veel steun van de overheid, hier de ouders van het kind wel een zware boete geven om net daar te wandelen waar ook fietsers rijden. Eerlijk? Niet echt, maar we moeten ons erbij neerleggen dat in dit land er verschillende soorten mensen nu éénmaal meer mogen dan anderen, soms alleen al als ze op de fiets zitten.

  1. Het wordt tijd dat je een fiets koopt man,je wordt er helder van geest van zodat je geen éénzijdige visie op een feit krijg,bij deze nodig ik U uit om met mij naar mijn werkplek in Brussel te fietsen kun je ondervinden hoe hoffelijk autobestuurders zijn in Belgistan.wel eerst uw nalatenschap regelen.

 2. Toch mooi dat deze fietser zo snel voor het volkstribunaal kwam en gestraft werd door zo duidelijk in beeld te komen. Wat zouden zijn eigen kinderen/kleinkinderen daar van denken? “Uw opa staat in de krant en op ‘t internet, hier kijk maar…”. Ook geweldig toevallig dat die papa rustig, beheerst en professioneel bleef doorfilmen terwijl er een fietser aangestormd komt, recht op zijn kroost af. Je kent je prioriteiten of je kent ze niet. Huis in brand? Eerst even filmen, je weet nooit waar het nog goed voor is.

 3. Ik ben een regelmatige fietser en ik zie dit zieke gedrag elke dag. Er zijn categorieën van fietsers die voor niks respect hebben : mountainbikers, speed pedelecs, wielertoeristen (of terroristen?) ……… en ga zo maar door. Op een plaats waar voetgangers zijn is…….. de voetganger de zwakke weggebruiker en dus ……… .
  Maar dank zij Groen, een gebrek aan opvoeding en schuldig verzuim van de politie komen deze malafide fietsers met alles weg. Zucht 🙄. Het gebrek aan normen is schrijnend.
  Een weg, sneeuw, ijs en kinderen……… dus gewoon even stoppen , niet moeilijk toch.

  1. Soms zou ik ze graag van de weg rijden, maar ze zijn “zwakke” weggebruikers en dus hebben ze altijd gelijk
   De gevaarlijksten die in full-rennerstenu rondrijden op zondagmorgen met een drinkbus jenever, en op maandag opscheppen over hun “prestaties” op de openbare weg

   PS ik rij graag 200/uur met de auto maar doe dat niet op de openbare weg

 4. De fietser is in fout. Wat zou je er van denken als alle bewegende voertuigen zoals skateboard, skaters, rollerblades, fietsen, bromfietsen, auto’s enz. De wandelwegen moesten gebruiken om het enige dat wandelaars nog hebben af te pakken. Laat ons wandelaars eens in groep de banen versperren waar die voertuigen horen. Ge zou ze nog al zien van hun oren maken. Gelijk hebben ze, awel de wandelaars zijn daar op wandelpaden ook de baas. En fietsers en al dat andere tuig hoort op de rijbaan, of op speciale plekken speciaal voor hun gemaakt. Dus Wandelaars neem uw prachtige wandelpaden terug in en hou de fietsers daar buiten. Dan blijft ook het milieu een beetje properder.

 5. De fietser gaf als excuus dat hij had gebeld. Rijdt die man ook met de auto? Geeft bellen of claxonneren het recht om door te rijden misschien? Laat staan als het om zulke jonge kinderen gaat? Dat kindje had net zo goed ongelukkiger kunnen vallen. Even vertragen om het de tijd te geven om opzij te gaan, zou allicht al voldoende zijn geweest. Opzettelijk of niet: dit is compleet gestoord gedrag.

 6. De werkelijkheid is dat vele wielertoeristen arrogant, asociaal, en afgestompt zijn. Ze worden terecht ook “wielerterroristen” genoemd. Daarnaast heb je nog de linkse “groene” fietsers, soms met een bakfiets, die zijn nog erger.

 7. 1) Die wielerterrorist rijdt met opzet dat kind aan – kniestoot is duidelijk. Schandalig dus. In voetbal een rode kaart en vier speeldagen schorsing.
  2) Die papa filmt en ziet fietser afkomen en zegt niets tegen dochter. Die mama hoort de fietser (die belt? die roept!) kijkt achterom en zegt niets tegen de dochter. Schuldig verzuim…?

 8. Wij doen toch altijd en overal ons goesting meestal op de jaagpaden langs de rivieren als we vollen damp in blok komen aangesjeesd met ons bakkes wijd open en hijgend dat het speeksel uit onze muil druipt. Hahaha en de voetgangers die moeten wegspringen of ze hebben er van ! Hopelijk komt niemand op het gedacht om knikkers te strooien vlak voor wij komen aangestormd want dan zouden wij op ons arrogant bakkes kunnen vallen, zeker in peloton dwaas velogetrapperij. Wij schuren onze velotrappers kloten aan elk artikel van het verkeersreglement ; wij rijden bij valavond zonder licht, wij bollen met 2 naast elkaar waar dat niet mag, wij rijden op het voetpad omdat we te lui zijn. om van onze velo te stappen en waar we zeker ons kloten aan vagen dat is in de juiste rijrichting racen waar die. nochtans verplicht is indien er langs elke kant der rijbaan een veloweg is aangebracht. Wij worden toch nooit beboet ! Als wij met een auto botsen, ook al zijn we in fout, dan trakteert TOCH de verzekering van de automobilist, maar zijn bonus-malus stijgt dan niet. Waarom zouden wij onze verantwoordelijkheid voor onze daden dan opnemen als de Overheid ons op een pied-de-stalle plaatst die ons carte blanche tot willekeurig rijgedrag gunt per wat volkomen misleidend met de term “objectieve aansprakelijkheid”(sic) benoemd wordt. Want er is niks maar dan ook niks “objectiefs” aan ; men zou het beter “politiek-correcte aansprakelijkheid” betitelen !

 9. onmiddellijk al die ongenuanceerde reacties. Voetgangers tegen fietsers, fietsers tegen voetgangers, etc.
  Die fietser beweegt zijn knie om zijn evenwicht te bewaren. Kijk eens naar een cross. Hij zit naast de verhoging in de weg en valt zelf als hij zijn evenwicht niet corrigeert. Tot daar doet hij niets verkeerd.
  Maar dan doorrijden, zonder even te stoppen en ofwel uitleg te geven ofwel zich te verontschuldigen, daar gaat hij in de fout.
  Worden de feiten ook niet totaal overroepen. Dat kind zal toch wel niet gekwetst geweest zijn ? Natuurlijk geschrokken, gevallen, vuil geworden … Niet leuk. Maar op alle sociale media en in het nieuws die fietser nu ongenuanceerd gaan veroordelen …

  1. Eindelijk een zinnig antwoord , een beetje hoffelijk kan nooit kwaad ,ben zelf een ervaren fietser ( heb 13000km gefietst afgelopen jaar ) maar met kinderen moet je toch altijd extra opletten , niet stoppen was zijn grootste fout . Heb ook een fietsbel en dikwijls doet je duim pijn omdat ze niet horen omdat ze oortjes in hebben met muziek .

 10. Fietsers zijn na de reacties te lezen precies een groep die best in een cordon sanitair moeten worden geplaatst. Ik ben zelf een fervente mountainbike fietser en ik kan u vezekeren dat het een kunst is om op deze ondergrond uw evenwicht en uw lijn te bewaren en remmen lukt bijna niet. Ge word bij manier van spreken een koorddanser die constant zijn evenwicht zoekt. Die knie is daar een gevolg van. Van opzet is hier geen sprake, hij had zijn complete aandacht nodig om recht te blijven. Het kind treft geen schuld,maar moeder stond erbij en keek ernaar. Deze fietser moest gestopt zijn en zich vergewist hebben van de gevolgen. Zijn excuses hadden veel goedgemaakt.

 11. De reacties zijn overdreven . Maar die fietser gaat duidelijk in de fout .En die zever van ” evenwicht bewaren … : je moet je snelheid aanpassen aan de omstandigheden . Als je met de wagen of motor 200km/uur wil scheuren , ga je de donderdagmorgen op Zolder . als je met de fiets aan een racetempo wil rijden , rij je niet op wandelpaden .

 12. Voetgangers zijn in de geschiedenis van de mensheid de oudste weggebruikers. Dat geeft ze een adelstand die door geen enkele andere weggebruiker nog maar kan benaderd worden. Voetgangers hebben de paadjes platgetreden die nu wegen geworden zijn. Dat moet ze absolute voorrang geven en zeker op voetpaden zoals hier. Fietsers zijn verslaafd aan de wet van behoud van energie.Eens ze in beweging zijn willen ze absoluut niet meer stoppen en afstappen. Dat leidt niet zelden tot hun dood. Het verschrikkelijke is dat de wetgever hen altijd in het gelijk stelt. Dat geeft ze een hoogmoed die met schelden en roepen wordt ondersteund.Fietsers veranderen niet zelden in volgers van de dark force eens ze een bepaalde snelheid hebben. Voorrang moet je krijgen, heb ik in de rijlessen geleerd, voorrang ‘neem’ je niet, voorrang krijg je of krijg je niet. Dat laatste in is 90% van de gevallen waar voor auto’s in 100% van de gevallen waar voor fietsers.Fietsers moeten tegen zichzelf beschermd worden. Fietsers moeten hun remmen als een veiligheid leren zien.

 13. Ouders in fout , kinderen in´t oog houden en wijzen op gevaar op openbare weg in plaats van te filmen. Fietser kon niet anders, gladde weg

 14. De fietser is hoe dan ook in fout …… inhalen doe je links en nooit rechts tenzij de voorligger op een voorsorteerstrook om links af te slaan staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *