ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Fictieve pulpkandidaten – 't Scheldt

Fictieve pulpkandidaten

Mo Vanelders bekijkt alle partijen door een creatieve bril en zoekt naar dubbel-gangsters. En die laatsten zitten natuurlijk in de politiek, anders ben je geen goede dubbel-gangster de dag van vandaag.

Stel je voor: bij de Open VLD een dubbelgangster van Gwendolyn Rutten. In de enkel op internet overleden Griekse zangeres Nana Mouskouri zit nog meer pit dan in de ontpitte voorzitster ‘met dienen bril’. ‘Een dubbele gangster? Dan stel ik me kandidaat’, sliste Guy Verhofstadt, maar ‘op de spleet komt sleet’, horen we bij net iets te veel liberalen. Stel je voor: op de PVDA-lijst de vermoorde halfbroer van Kim Yong-un, al was het maar om de afslachtingstraditie onder communisten hoog te houden. Stel je voor: bij de CD&V een hologramprogram à la muziekvirtuoos Frank Zappa van Jean-Luc Dehaene en Wilfried Martens, opgenomen in de befaamde Studio 89 aan de Brusselse Wetstraat 89 waar Miet Smet haar alles gegeven heeft.

Stel je voor: bij het Vlaams Belang de Russische oligarch Abramovich om ‘met eigen middelen’ het open doel te beschermen tegen de linkse kerk. Stel je voor: bij Groen de pronostiekmarathon of Anuna, de electorale dioxinekip, die haar ei gaat leggen of niet. Een sequel op Alien dan maar? Met haar Waalse vriendin kan ze netjes de belgicistische band met zusterpartij Ecolo symboliseren. Stel je voor: bij de N-VA broeden ze op een Vlaams-nationale DNA-pool vol allemanszaad dat al decennia rijpt sinds de Volksunie en met Nelly Maes als winnende draagmoeder. Stel je voor: bij de S.PA het ultieme maar minder intieme K3-dreamteam met Phara, Kathleen en Annelies en hun hit ‘Sommige kleuren’. Populairder dan Pornhub, meent voorzitter John Crombez.

Dit alles kan worden voorzien van deskundig commentaar door de ‘ervaren gidsen’ Rik Van Cauweleaert en Walter Zinzen. Ook via Gui Polspoel en Yves Desmet op hun podcast bij De Morgen is er commentaar voorradig. Polspoel en Desmet: de Van Cauwelaert en Zinzen uit de Aldi!

Mo Vanelders

***

Hoe kan je zoiets lekkers als ‘tScheldt steunen? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *