F1-circus wil met Vlaanderen niets te maken hebben en verbiedt Vlaamse Leeuw op helm – 't Scheldt

F1-circus wil met Vlaanderen niets te maken hebben en verbiedt Vlaamse Leeuw op helm

Afgelopen weekend werd Mc-Laren-piloot Lando Norris aangepraat om niet te starten met een Vlaamse Leeuw op zijn helm tijdens de Grand Prix de la Belgique F1  in Francorchamps

Dat het F1-circus in Francorchamps sinds jaar en dag kan doorgaan dankzij ruimhartige subsidies van het Waalse Gewest is bekend. Waarom uitgerekend de almachtige PS meent multimiljardair Ecclestone met geld van de armlastige socialistische werkman te moeten financieren, is misschien een parlementaire vraag van PTB’er Hedebouw waard. Daarbovenop komt nog dat Mc-Laren-piloot Lando Norris vorig weekend door Waalse officials werd verboden de race van zondag 30 augustus 2020 te rijden met een helm waarop een Vlaamse Leeuw is aangebracht. Langs moederskant is Norris heel sterk met Vlaanderen verbonden. Waalse officials hebben Norris gezegd dat de Vlaamse Leeuw symbool staat voor extreemrechts flamingantisme. Nou nou!

Ons kent ons

De door Lewis Hamilton gewonnen Grand Prix de la Belgique F1 diende vorige zondag zonder publiek door te gaan. Met dank aan het corona-monster. En tot groot verdriet van de lokale neringdoenden in de regio die de duizenden fans van motorengebrul nodig hebben om het kasboek enigszins te doen kloppen. Wie het geluk mocht proeven een keer in de VIP-area van het circuit van Spa te mogen vertoeven, zal zich voor eens en altijd het tegen elkaar aan schurken van PS-coryfeeën en het grote geld blijven herinneren. Ze zijn er allemaal: lokale potentaten, ministers, staatssecretarissen, voorzitters van de Raad van Bestuur van watermaatschappijen, gasmaatschappijen, woningencorporaties, investeringsvehikels en tutti quanti. Een ‘ons kent ons’ sfeertje dat de argeloze invité niet meteen met socialisme of syndicalisme associeert. Het Waalse socialisme kent wel meer van dat soort rare kronkels. Krijg het maar eens uitgelegd dat het Waalse Gewest van Grote Rode Roerganger Magnette eigenaar is van wapenfabrikant Herstal, grootleverancier van gewelddadig schiettuig aan oorlogvoerende partijen van allerlei slag, waar ook ter wereld.

Vlaamse wortels

Dat uitgerekend Waalse officials van de Grand Prix de la Belgique F1 het hebben bestaan een piloot die met de Vlaamse Leeuw op zijn helm hulde wil brengen aan zijn Vlaamse familiale wortels de wacht aan te zeggen, overstijgt het faits-divers. De volstrekt overtrokken op niets gebaseerde reactie van de Waalse officials op een helm met daarop een Vlaamse Leeuw, is helaas exemplarisch voor de manier waarop het zuiden van dit gammele land naar het noorden van dit uit elkaar vallende land kijkt. Vlaanderen deugt nergens voor, Vlamingen zijn racisten, Vlaanderen stikt van de kinderen van de collaboratie. Alsof het Waals Legioen van Rex en Degrelle nooit heeft bestaan. Alsof de Brussels-Belgische haute finance het met de Duitse bezetter niet op een winstgevend akkoordje heeft gegooid. Om van de machtsgeile opportunist Leopold III zedig te zwijgen!

Vlaanderen is goed voor meer dan driekwart van de Belgische export, kent een hogere tewerkstellingsgraad, betaalt meer belastingen, telt minder langdurig werklozen, minder armoede en voor alles: de Vlamingen zijn het gulste volk ter wereld! Elk jaar vloeit zo’n 10 miljard van Noord naar Zuid, procentueel meer dan de Duitse Wessies de Ossies na de Val van de Muur hebben gegund.

Stel dat Norris langs vaderskant wortels zou hebben gehad in Charleroi, Luik of Spa en zijn helm met een Waalse Haan had opgeleukt. Zou hem dat ook op een striemende reprimande zijn komen te staan?

Vlaamse Leeuw die van gierende motoren en geile pitspoezen houdt: blijf ook volgend jaar weg van de Grand Prix de la Belgique F1, corona of geen corona.

***

Foto: Mc-Laren-piloot Lando Norris. Zijn mama is een Vlaamse uit Sint-Niklaas.

***

Er is nog heel veel ‘tScheldt nodig om dit soort ongein van Waalse antiflaminganten aan te klagen… Kies een abonnement:

5 reacties op “F1-circus wil met Vlaanderen niets te maken hebben en verbiedt Vlaamse Leeuw op helm

  1. Lando Norris, dat is wel een typisch Vlaamse naam, mijn gedacht.
    Zou het wel mogen als hij een sticker van Manneken Pis op zijn helm plakte?
    En dan zat er toch wel een tijger in zijn tank,zeker.

  2. Alleen het Vlaamse geld is nog heiliger voor die bloedzuigers dan hun (Saint) Ghislain (die zowat elke Waal als extra doopnaam meekrijgt).

  3. Toen ik ongeveer 15 jaar geleden naar de F1 ging kijken in Spa en ik alle talen hoorden in de luidsprekers, behalve het Nederlands heb ik men besluit genomen. Nooit meer naar Spa-Francorchamps. Tot hiertoe lukt mij dit geweldig, ondanks dat ik de voorbij 15 jaar toch wel nog meerdere F1 wedstrijden ter plaatse ben gaan beleven in onze buurlanden.

  4. De fout zit hem in de soort leeuw, de leeuw met de zwarte tong en klauwen is de leeuw van de fascisten en is dus een duidelijk politiek standpunt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *