ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent EXCLUSIEF rechtbank-document! Niet alle media zijn gelijk, vooral niet als het medium APACHE heet – 't Scheldt

EXCLUSIEF rechtbank-document! Niet alle media zijn gelijk, vooral niet als het medium APACHE heet

Een rechter oordeelde dat Indianenkrant Apache een artikel offline moest halen, Journalistenbond VVJ schreeuwde direct moord en brand. Dat doen ze alleen voor media die ze leuk vinden…

We moeten niet onnozel doen, ‘tScheldt is al 25 jaar een buitenbeentje in de Vlaamse media. Het is letterlijk het enige niet gesubsidieerde medium dat Vlaanderen nog rijk is. Het DNA van ‘tScheldt is satire, en dat maakt dat ‘tScheldt voor de gemakkelijkheid door de politiek en de andere media als rioolpers wordt weggezet. Geen probleem voor ons, dat maakt dat we onderhand specialisten zijn geworden in het openen van beerputten.

Mocht een buitenstaander kwansuis toevallig een redactievergadering van ‘tScheldt binnenstappen dan zou hij of zij schrikken van het geciviliseerde karakter van de vergadering. Een groep heren van een goed wijnjaar uit de vorige eeuw doorploegen het nieuws van de afgelopen dagen, al grinnikend en monkelend, onderwijl nippend aan een sterk biertje of een uitstekende likeur.

Gisteren werd er minder gemonkeld. Er werd zelfs ietwat boos gereageerd.

De Indianen van Apache, het sinds Mao en Deng meest gesubsidieerde medium ooit, had opnieuw een wel heel stout stuk geplaatst over hun aartsvijand Erik Van der Paal. Het artikel droeg de titel: “Antwerpse vastgoedoorlog over miljoenenproject Lageweg”. Wie Apache niet kent en toevallig de website zou consulteren waant zich allicht op de website van een vastgoedkantoor. Waar het DNA van ‘tScheldt bestaat uit satire, bestaat het DNA van Apache uit eindeloos veel vastgoedgelul.

Het artikel gaat in essentie om een terreinoorlog tussen twee clans. Maar Apache zou Apache niet zijn mochten ze niet toch ergens een kapstok hebben gevonden om hun aartsvijand ten tonele te voeren, de volgens Apache grootste demon op aarde, Erik Van der Paal.

Die was het leugenachtige gezeik van Apache waarschijnlijk meer dan spuugzat en vroeg zijn advocaat Walter Damen om via een éénzijdig verzoekschrift bij de rechtbank het artikel voorlopig van de site te laten halen.

De rechter beaamde dat het artikel niet volgens de regels van de kunst was gemaakt en ‘een lasterlijk inhoud’ had ten aanzien van Van der Paal. De rechter legde Apache een dwangsom van 5000 euro per dag op dat het artikel zou blijven staan.

En dan nu de reden waarom de geciviliseerde ‘tScheldt redacteurs erg boos waren.

Nog geen uur nadat de beschikking was betekend bij Apache stond opperbaas Pol Deltour van journalistenvereniging VVJ op zijn achterste poten om overal ‘censuur’, ‘censuur’, ‘censuur’ te roepen.

Dat roept Deltour alleen maar bij media die hij leuk vindt.

Als ‘tScheldt wordt bedolven onder advocaten, beschikkingen en bezwaren dan is Pol Deltour niet thuis. Dan is hij in Zwanzibar, het mythische land van gefossiliseerde persmuskieten die vinden dat sommige media meer gelijk zijn dan andere.

Voor de abonnees van ‘tScheldt zijn we gaan graven in de krochten van de rechtbank en vonden we de beschikking van de rechter die Apache beval het artikel offline te halen. Feest voor rechtenstudenten en geïnteresseerden in vastgoedpornojournalistiek.

Klik HIER om abonnee te worden. Log vervolgens in zodat je IN DIT ARTIKEL de documenten ziet staan.

 

 

4 reacties op “EXCLUSIEF rechtbank-document! Niet alle media zijn gelijk, vooral niet als het medium APACHE heet

  1. Parasiterend vegeteren op subsidies uit afgetroggeld belastinggeld, gegenereerd door Economisch Productieven tot het BNP, toch communistische PoCo-propaganda liggen schrijvelen “tegen het Systeem” ?! “Il faut le faire” ; consequent zijn is wel totaal anders, Sossenroodhuiden ! Ons belastinggeld dient nuttiger besteed en dus niet versmost aan dergelijk gauchistisch Apachees warhoofden-geschrijvel. “‘t Pallieterke” en ” ‘t Scheldt ” doen dat toch ook niet. Want onafhankelijkheid is niet te koop. Zich voor de poen laten “huren” door het Systeem, zich mentaal zo prostitueren, zoals Apache is een kapitalistische truc, die haaks staat op het soort krakkemikkig mei-68-fossielen “communisme” dat Apache klunzig proberen te vertolken. Het zou me trouwens niet verbazen dat deze vermeende Apaches de termen “tomahawk” en “tipi” vruchteloos aan het opzoeken zijn in “Das Kapital”, geschreven door dat olijke quintet der Karl Marx Brothers.

  2. Met alle respect voor de ijdelheid van ‘tScheldt maar Morsum Magnificat dat in 1983 is opgericht en later in 1998 het doel door ondergetekende werd gewijzigd, ontvangt ook geen subsidie, erger, we worden nergens financieel gesteund, we zijn ook nergens met één of andere politieke partij verbonden.

    1. Doe zoals de Cosa Nostra, de N’Drangheta en andere gezelligheidsverenigingen in en buiten Italië : zij ontvangen ook geen subsidies en worden niet financieel gesteund (enfin, officieel niet) en toch zitten die gozers royaal aan “de vetpotten” (o.a. van de E.U.). ‘t Is maar een denkpiste natuurlijk;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *