ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Europarlement doet niets voor Europa, maar wil wel snelle evacuatie van 42.000 asielzoekers – 't Scheldt

Europarlement doet niets voor Europa, maar wil wel snelle evacuatie van 42.000 asielzoekers

Alsof het coronavirus nog niet genoeg is wil een grote groep Europarlementariërs de snelle hervestiging van de meer dan 42.000 vluchtelingen die gestrand zijn op het Griekse eiland Lesbos

Alsof het coronavirus nog niet genoeg is wil een grote groep Europarlementariërs de snelle hervestiging van de meer dan 42.000 vluchtelingen die gestrand zijn op het Griekse eiland Lesbos.

**

Te verwachten is dat er een enorme toevloed van asielzoekers de komende dagen en weken op ons afkomt omdat men de vluchtelingenkampen op Lesbos coronavrij wil maken.

Gisteren schreef een groep Europarlementariërs het crisisteam van de Europese Commissie aan om onmiddellijk werk te maken van een noodplan om kwetsbare asielzoekers te beschermen tegen het Covid-19 virus.

Het initiatief voor de oproep kwam, hoe kan het anders, vanuit GroenLinks  uit Nederland.

Voor de ‘tScheldt lezer met een goed geheugen, de eerste instantie in Brussel die haar deuren sloot uit angst voor corona was… het Europees Parlement.

Het Europees Parlement, dat is ook die instantie die in heel deze corona-affaire totaal onzichtbaar is, en geen enkele rol speelt in het samenbrengen van landen om gezamenlijke maatregelen te treffen.

Het Europees Parlement wil wel kunnen verbieden dat Franse kaasboeren oeroude kaasrecepten met lokale bacteriën produceren, maar als er een pandemietje op Europea afkomt, dan is het ieder voor zich…

***

Help ons het luchtkasteel van het Europees Parlement met satire bestrijden. Kies een abonnement:

2 reacties op “Europarlement doet niets voor Europa, maar wil wel snelle evacuatie van 42.000 asielzoekers

  1. De Europese solidariteit bestaat enkel onder de kaste van de overbetaalde en peperdure, volksvreemde Eurocraten.

  2. Ze kunnen die asilbetruger opvangen in hun weelderige paleizen te straatsburg , en ze zelf verzorgen .
    Met een uitgangscontrole die even streng is als de normale ingangscontrole . En van daar rechtstreeks repatrieren naar landen ten zuiden van de mare nostrum . Daar is meer zonlicht en meer UV straling , iets wat blijkbaar helpt tegen het covid 19 virus .En als hun bezorgdheid voor deze mensen echt is , kunnen ze ze vergezellen op hun ( enkele )reis .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *