ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Er is slechts één minister die vecht als een leeuw… en dat is Ben Weyts – 't Scheldt

Er is slechts één minister die vecht als een leeuw… en dat is Ben Weyts

Vlaanderen heeft maar één grondstof, en dat is de grijze stof in onze hersenpan. Er lijkt maar één minister te zijn die dat doorheeft, en dat is Ben Weyts.

Hoe je het ook draait of keert het coronavirus is de grootste politieke partycrasher sinds Delphine Boël in Laken op de poort klopte.

Maggie De Block bewees als minister van Volksgezondheid dat ze niet geschikt is om professioneel een pandemie aan te pakken. Wouter Beke bewees dat hij als vakminister zo mogelijk nog ongeschikter is dan voorzitter van een politieke partij. En dat wil in het geval van de CD&V al wat zeggen. Bart Somers komt alleen nog migranten tegen die of geboeid op de grond liggen tussen boze politiemensen of via de Allah-humorlijn opgeroepen worden om massaal te gaan shoppen in de Primarks van gekoloniseerde hoofdsteden. Annelies Verlinden drukt een ongrondwettelijk vodje door de strot van de burger dat zegt dat de politie met slijpschijven Uw woning mag betreden. Vincent Van Quickenborne komt schuimbekkend op TV zeggen dat de politie helemaal Uw woning niet mag betreden nadat er opmerkelijk veel pizza’s werden geleverd. Minister van Defensie Ludivine Dedonder wist niet dat het leger een concept was waar mensen wel eens een fysieke oefening moeten doen, en verborg haar onkunde door iedereen die haar bekritiseerde te beschuldigen van seksisme. Alexander De Croo vond dan weer dat het concept van horeca als een tang op een varken past in het beeld van het nieuwe België dat hij voor ogen heeft. Het België dat hij leidt als Europees minister van Poen- en Postjespakkerij. Frank Vandenbroucke is de dokter Mengele van het concept Geluk. De ultieme na te streven gelijkheid in de samenleving wordt volgens hem bereikt als elk lid van de bevolking zich aan de eigen bedstijl heeft vastgeklonken met een door de overheid verstrekt paar handboeien. En dan is er nog Lachaert de Leugenaar, Egbert voor de Vrienden, die zoveel zaagsel in zijn hoofd heeft dat hij denkt dat Bart De Wever het ‘virus’ is dat hem achterna zit. Egbert is nog van de tijd dat mensen alleen iets geloofden als ze het konden zien, Bart De Wever kan hij zien, het echte virus niet. Vandaar zijn dagelijkse, genante, tenenkrommende aanvallen op Bart De Wever.

Temidden van de chaos lijkt er één vinnige vechter, Ben Weyts. Dat mag ook eens gezegd worden. Met een zelden geziene duidelijkheid vecht hij voor één zaak. Zijn scholen moeten open blijven. Niet meer, niet minder. En om open te mogen zijn moeten ze veilig zijn. Dus heeft het onderwijs zich in de kortst mogelijke tijd totaal hervormd. Als er één sector is waar één minister en duizenden onderwijsKRACHTen de knuppel in het eigen hoenderhok gegooid hebben, dan is het het onderwijs. Gigantisch zijn de ingevoerde veiligheidsmaatregelen, overweldigend is de stap naar afstandsonderwijs en digitalisatie, opmerkelijk is het ééngemaakte discours uit duizenden stemmen in het onderwijs. Verloopt alles op wieltjes? Nee, natuurlijk niet. Want onderwijs is een bij uitstek mensen-sector. De gezamenlijke inspanning binnen het onderwijs echter om zichzelf in vraag te stellen, om te vormen en heruit te vinden is indrukwekkend en exemplarisch.

Vermoedelijk zal het voor de bevolking het best zijn, dat als de coronacijfers blijven stijgen, dat de scholen WEL toe moeten. Maar dan is dat niet de fout van Ben Weyts. Dan is dat de fout van die politici die het maatschappelijk weefsel ROND de scholen niet op dezelfde manier hebben beveiligd. We denken maar aan de idioten die verantwoordelijk zijn voor de bussen, de trams en de treinen? De idioten die verantwoordelijk waren en zijn voor beschermend materiaal en testen. De kloefkappers die liever lege straten zien omdat ze cerebraal niet in staat zijn complexe meerlagige organisatievormen in de samenleving te organiseren onder druk van een virus dat net niet dodelijk genoeg is om iedereen wakker te schudden.

Vlaanderen heeft maar één grondstof, en dat is de grijze stof in onze hersenpan. Er lijkt maar één minister te zijn die dat doorheeft. Mochten we een café hebben dan trakteerden we hem op een pint. Maar we kunnen niet op café want we hebben geen Ben Weyts als minister van Horeca.

***

‘tScheldt kiest voor de underdog. Help ons met onze underdog-kennel. Neem een abonnement:

 

10 reacties op “Er is slechts één minister die vecht als een leeuw… en dat is Ben Weyts

 1. Schitterende analyse van de debiele club gieren die ons land “besturen” de gevolgen zullen nog jarenlang ons
  in een diepe crisis dompelen ,onze jeugd hypothekeren en veel geld kosten.Is het geen tijd om de oorlogswetten van onder het stof te halen?,bij mijn weten zijn die nooit afgeschaft ,en de hoop graai idioten ermee te confronteren ?Diezelfde wetten waarmee het Nazisme werd veroordeeld ,een doctrine die dit clubje aanhangt, met hun nachtklok ,drones ,totalitaire bewindvoering ,draconische vervolgingen en dan nog enkel van ‘het eigen volk ‘? Er werden in het verleden korten metten mee gemaakt ,onze voorouders hadden meer ballen dat het gehersenspoelde zeepjesverslaafde slavenvolkje.De zwaar gesubsidieerde media is al helemaal mee en zal wel bepalen hoe u uw kerst en nieuwjaar moet doorbrengen, met hun agressieve commerciële spots en dictaten.vergeet ook niet op aanraden van het staatsapparaat genoeg lichtjes aan te steken om hun repressieve dictatuur nog duidelijker te belichten.

 2. Scholen open of dicht: het is geen kwestie van juiste of onjuiste beslissingen, beide opties zijn verdedigbaar. Maar ook ik zou kiezen voor scholen open. Het zijn de voedingswinkels van onze samenleving. En dan moeten er maar maatregelen worden genomen om de risico’s zoveel mogelijk te beperken: op school, thuis en buitenshuis. Alleen al daarom heb ik – tussen haakjes – een hekel aan kwibussen die het niet kunnen opbrengen om ze na te leven.
  Maar ik volg Weyts daarin dus.
  Ik vraag mij wel af waarom hij daarbij, naast argumenten, ook gemanipuleerde cijfers denkt nodig te hebben. Ik bedoel dit soort mededelingen: ‘In de periode tussen 12 en 25 oktober werd er bij 4.964 leerlingen (0,41 procent) en 1.612 personeelsleden (0,98 procent) een positieve Covid-test afgenomen’. Die lage percentages slaan natuurlijk nergens op: je komt daar alleen maar aan, als je het aantal positief geteste leerlingen en personeelsleden afweegt tegenover het totale aantal leerlingen en personeelsleden in Vlaanderen, in plaats van tegenover het aantal dat getest werd. En zulk een hocus pocus is zinloos en misleidend.

 3. Dagelijks komen er meer berichten van genomineerde wetenschappers dat de CPR testen totaal onbetrouwbaar zijn , zelfs een cola testte positief !, De zeepbel die gebruikt wordt wereldwijd om een Nieuwe wereldorde te installeren begint stilaan achterhaalt te worden dus steekt men enkele tandjes bij ,totale controle over het individu ,dan kan je best van jongs af aan beginnen .Bill Gates weet nu al dat “sadly” restaurants en café’s nog minstens zes maanden dicht moeten ,tot er geen meer over zijn ? De totalitaire genocide op de middenstand en het sociaal leven.

 4. Maar onze militairen kunnen toch manoeuvres houden aan de kantine toog der kazerne !

 5. Ben Weyts , het bruinhemd-zonnekoning die zich meer zorgen maakt om een kat dan om de gezondheid van zijn onderdanen. Leer ze mij niet kennen die Vlaams gezinde rakkers met heimwee naar de gouden jaren 40-45.

 6. We hebben nog één kans :
  Maak een pamflet, vertaal het in alle talen. Zend het de wereld rond.
  We gebruiken het zelfde systeem zoals zij ons in maart erin hebben gerold :

  Wil je je vrijheid van bewegen, vereniging en ondernemen terug,
  Wil je de echte waarheid weten achter deze wereldwijde manupilatie,
  Wil je je recht op onderwijs, op werk, op een behandeling in het ziekenhuis, op welke leeftijd dan ook, terug.
  Wil je dat de MASKERS vallen !

  Op 1 januari 00.00 ; sla op de potten, luid de klokken, toeter met je auto, schiet met je jachtgeweer in de lucht. Maak een duvels lawaai.
  Pas dan zullen de samenzweerders en hun volgers, en dit zijn bijna allemaal idioten met een vaste pree betaald door de overheid, beseffen dat er VEEL MENSEN deze bangmakerij meer dan moe zijn.
  En dan zullen zij op hun beurt BANG worden.

  1. Goed idee , maar of de suffe ‘volgers van het systeem’ dat zullen durven is de vraag ,vraag maar eens om een zwarte vlag uit te hangen , ge zult er niet veel zien , belgikske knechten en verklikkers land

 7. Met zijn laatste uitspraken over een onmogelijke samenwerking met het VB heeft Bart De Wever bij de volgende verkiezingen Weytske zelfs niet meer nodig om stemmen te verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *