ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent En wat willen de Nationale Nederlanden in Vlaanderen doen? De regering adviseren? Over ‘ons’ geluk?? – 't Scheldt

En wat willen de Nationale Nederlanden in Vlaanderen doen? De regering adviseren? Over ‘ons’ geluk??

Menig Vlaming kreeg de afgelopen weken een bijzondere advertentie te zien op zijn of haar Smoelenboek.

Menig Vlaming kreeg de afgelopen weken een bijzondere advertentie te zien op zijn of haar Smoelenboek. Reclame van de NN. NN staat voor Nationale Nederlanden, een niet-onbesproken verzekeringsgroep van boven de Moerdijk (zie ook de term “Bovensloter”). In de reclame vereenzelvigen de NN zich met de ‘Belg’ en lijken de NN zeer bekommerd om ‘ons’ geluk. Meer nog, de NN gaan het thema geluk op de agenda van ‘onze’ -lees Belgische- beleidsmakers plaatsen. Hebben wij de Nederlanders nodig in onze zoektocht naar geluk? Hebben onze beleidsmakers nood aan de NN om het thema geluk op de kaart te zetten? Zijn ze in Nederland zo gelukkig dat de NN het geluk aldaar niet meer verzekerd krijgt?


In ieder geval bij sommige van onze noorderburen is er een lichtje gaan branden. Die “Lekkere Bourgondische Belgen” blijken eigenlijk écht wel een volkje om jaloers op te zijn (spreek ze eens tegen….). In een poging om niet meteen ontmaskerd te worden als invasieve verzekeraar camoufleert de verzekeraar zich daarbij als ‘Belg’. Da’s hetzelfde alsof dat Heineken morgen zegt dat het als ‘Bier H’ mede-verantwoordelijk is voor ‘ons’ geluk, het geluk van ‘ons’ Belgen. Trouwens wie Heineken kent weet dat dat een contradictio in terminis is.

De NN zouden maar beter oppassen sinds Anuna De Wever de beleidsmakers in België bij de strot heeft. De NN staan erom bekend te beleggen in teerzandolie. Da’s hetzelfde alsof dat Anuna elke week met een dieselbus uit 1950 naar haar spijbelbetoging vertrekt.

Nu ja, het is “maar” reclame. En wie gelooft dàt nu nog in deze dagen van vals-nieuws?

Kreezi Joemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *