ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Emine: ‘Mijn man is veranderd in een vrouw’ – 't Scheldt

Emine: ‘Mijn man is veranderd in een vrouw’

Stel je eens voor dat je man op een dag opbiecht dat hij liever als vrouw door het leven gaat? Het overkwam Emine (65). “Het is nu ongeveer een maand geleden. Mijn man kwam naast mij zitten op de bank: “Emine, ik moet je iets vertellen. Ik wil niet langer leven als man, ik wil mijn leven voortzetten als vrouw.”

Stel je eens voor dat je man op een dag opbiecht dat hij liever als vrouw door het leven gaat? Het overkwam Emine (65). “Het is nu ongeveer een maand geleden. Mijn man kwam naast mij zitten op de bank: “Emine, ik moet je iets vertellen. Ik wil niet langer leven als man, ik wil mijn leven voortzetten als vrouw.”

Deze mededeling kwam voor Emine niet helemaal uit de lucht vallen. “Mijn man droeg al langere tijd vrouwenkleding. Dat vond hij prettig. Gek genoeg had ik daar helemaal geen problemen mee. Vond het juist wel interessant wat het met hem deed. En als hij die kleding uittrok, was het immers gewoon weer mijn man.”

“Alleen zit er natuurlijk wel een verschil tussen af en toe vrouwenkleding dragen en altijd door het leven gaan als vrouw. Mijn wereld stond op zijn kop. Hoe moest het verder tussen ons? Zouden we ons leven nu vervolgen als lesbisch stel? De paniek brak uit. Ik had geen idee of ik dit wel zou kunnen en willen.”

“Met de ene fase had ik meer moeite dan met de andere. Zo vond ik het bijvoorbeeld heel lastig om geconfronteerd te worden met uiterlijke veranderingen. Hij deed er alles aan om zijn mannelijkheid te verbergen en met een zo glad mogelijke snuit voor de dag te komen. Dat terwijl ik juist zo dol was op zijn prikkelende snorretje. Gelukkig heeft hij die na lang zeuren toch laten staan.”

Uiteindelijk was de kogel door de kerk en vertrok hij drie weken geleden voor de definitieve operatie naar Syrië. “Eigenlijk valt het allemaal best mee,” aldus Emine, “echt vervelend wordt het alleen als we tegelijkertijd willen koken (lacht).”

Het boek “Syrië, een operatie” waarin meerdere Turkse stellen vertellen wat het betekent wanneer je partner transgender is, ligt vanaf vandaag in de betere boekhandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *