ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Een slag van de (wind)molen – 't Scheldt

Een slag van de (wind)molen

Groen en Franstalige zusterpartij Ecolo bouwden in onze geliefde hoofdstad Brussel samen een nieuwjaarsfeestje. In de hippe Wild Gallery, slechts twee kilometer wandelen van Brussel-Zuid.

Groen en Franstalige zusterpartij Ecolo bouwden in onze geliefde hoofdstad Brussel samen een nieuwjaarsfeestje. In de hippe Wild Gallery, slechts twee kilometer wandelen van Brussel-Zuid.

Schaamrood op groene wangen

Start van de werkzaamheden à 16u30. We hopen dat geen groene blonde deerne zich in het donker en na het wegslikken van een paar prosecco’s richting dat station heeft gewaagd. Noch dat de zelfgebreide soepjurk en herbruikbare draagtas van het vege lijf werd gerukt. Achterna gesist door ‘nique ta mère’ of ‘sale pute’. Maar wat een mooie foto in uw kwaliteitskrant! Groen-voorzitter Meyrem Almaci die een gewaagde klompendans uit Cappadocië lijkt te zullen inzetten met Jean-Marc Nollet, de nummer één van Ecolo. Beide excellenties maken zich sterk dat de volgende federale Belgische regering een klimaatregering wordt. Desnoods met blauw. Kan het Groen het schaamrood op de wangen schelen. Een klimaatregering die de zwaksten en de armsten op kosten jaagt. Grootverdieners die een Tesla of een hybride salariswagen rijden: Groen/Ecolo subsidieert zelfs het sussen van uw geweten. Voor Almaci, Nollet en hun tweeverdienende medestanders – zelden werkzaam in de privé, meestal ‘in dienst’ van een overheidsdraak – maakt het niet veel uit of de energiefactuur met 100 euro of meer wordt vermeerderd. Voor de alleenstaande ploetermoeder die drie maal daags de rekken in ‘den Aldi’ vult à 1100 euro netto per maand, scheelt het Groene Bijgeloof wel degelijk een slok op de borrel. Als er aan het eind van de maand nog geld voor een borreltje over is. En het piepende dieseltje nog tuffen mag. Want voor Groen dient heel Vlaanderen een Lage Emissie Zone te worden. Mobiliteitsarmoede, sociaal/familiaal isolement en verminderde kansen op betaalde arbeid voor (tien)duizenden. De laagst opgeleiden en nieuwkomers in hun tochtige krotwoningen eerst. Het belgicistische, berekende en opportunistische huwelijk Groen-Ecolo is helemaal niet links of bekommerd om de kleine man. Het is zo links als de pest en de cholera samen. Als het echt waar is dat we iets aan de opwarming van de aarde zouden moeten of kunnen doen, bouw dan een kerncentrale 2.0!

Onverdoofde slachtpartij

Stop met die zelfgekweekte pesterijen. Stop met die wiekende windmolens die qua onverdoofd slachten van zeldzame vogelsoorten hun gelijke niet kennen. Stop met die zonnepanelen die als een zwartgeblakerde soutane over Vlaamse pastorijwoningen hangen om het karige Belgische pensioen met een paar euro aan te dikken. U moet eens klikken op Ecolo Régionale de Bruxelles om te zien welk scharrelvlees u in de kuip heeft. U ziet een groepsfoto Ecolo-kandidaten en militanten aan de voet van een of ander hoofdstedelijk standbeeld. Leopold II of Lumumba, we weten het niet, alleen de sokkel staat erop. We hebben er wel een vergrootglas moeten bij pakken om meer dan anderhalve niet 100 % witte medemens te ontdekken. Groen is in hetzelfde bedje ziek. Ecolo bakt het nog bruiner. De Franstalige groenen afficheren zichzelf graag als vooruitstrevend, milieubewust, multiculti. Elke ochtend een rijstwafel annex kopje thee met de bloesems van de volkstuin op het dak van een Schaarbeekse woonkazerne. Vergis u niet, Vlaamse lezer/kiezer. Ecolo is een partij van Franssprekende bourgeois-bohémiens. Hun misprijzen voor alles wat Vlaams en Vlaanderen is, hebben ze met de afgekolfde bio-melk meegekregen.

Frits Van Roobais

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Wij trakteren onze columnist Frits Van Roobais graag op een pint om de andere week. Spijs de kas van ‘tScheldt met een steunabonnement!</a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *