Een marathon van meningen, Wouter Beke spreekt volgelingen toe – 't Scheldt

Een marathon van meningen, Wouter Beke spreekt volgelingen toe

De naam Mikhaly Csikszentmihalyr ligt op veler lippen, dat is normaal. Deze prof Psychologie aan de Universiteit van Chicago schreef over FLOW– de totale overgave aan wat je doet- om een gelukkiger leven te leiden. Dat vonden ze bij de CD&V ook: we gaan voor de totale overgave en dat onder de slogan ‘Meer levenskwaliteit’.

De naam Mikhaly Csikszentmihalyr ligt op veler lippen, dat is normaal. Deze prof Psychologie aan de Universiteit van Chicago schreef over FLOW– de totale overgave aan wat je doet- om een gelukkiger leven te leiden. Dat vonden ze bij de CD&V ook: we gaan voor de totale overgave en dat onder de slogan ‘Meer levenskwaliteit’. We weten dat de christendemocraten het allemaal doen voor de mensen, voor alle mensen. Dikkerds, dunnerds, lieverds, lelijkaards, kreupelen, ongeborenen, armen, rijken, criminelen, peuteraars, vedetten, verwaarloosden, lokkers, schlemielen, klein én groot geschapenen, oermensen en onmensen. Wouter B (zijn rappersnaam) ziet iedereen graag. Hij is tegen niemand en voor alles. Behalve Bart De Wever, want die heeft echt wel misdaden tegen de menselijkheid gepleegd door uit Wouters regering te stappen over zoiets onnozels als migratie.

De CD&V had dus alle potten en pannen uit de interne keuken gehaald om op grootmoeders wijze een fraai programma voor te stellen aan talloze schattige perslieden. Over zowat alles was een mening gaar gestoofd, behalve over het communautaire waarover we pas binnen 6 jaar eens gaan babbelen. Begonnen die persmuskieten, die smeerlappen, toch net daarover, zeker! De levenskwaliteit van de tjeven zakte zienderogen. Zelfs Koen Geens moest uit de toiletten worden gesommeerd waar hij zich had teruggetrokken met de Instagramfoto’s van de sublieme Crevits-benen en tenen. Zijn obligate monkellachje had het begeven. Een nerveuze kabinetsmedewerker had op totale wijze overgegeven over een lavabo, maar dat bleek Jo Vandeurzen te zijn. Nahima Lanjri wenste dat ze iets belangrijks kon vertellen. Iemand met een straffe bril complimenteerde Joke Schauvliege met haar oorbellen, doch dat bleken gewoon haar lellen. Niemand vroeg of Kris Peeters er was. Mark Eyskens zou zeker zijn gekomen indien het zijn boekvoorstelling betrof. Op algemeen verzoek pirouetteerde Servais Verherstraeten om zijn eigen as. Niets liep zoals gepland. Alles liep in het honderd. Dat komt ervan als je iedereen wilt tevredenstellen zonder je gezicht te verliezen. Het was werkelijk geen gezicht.

Jef Van As

***

Foto:Wouter Beke: “Zijn er nog vragen? Neen? Dan zijn we rond! Tenzij hier bij mij iemand nog iets aan wil toevoegen? Neen? Goed dan…terug allemaal aan het werk!” De On-natuurlijke Leider van de Grootste Christelijke Moslimpartij in Vlaanderen laat zijn toehoorders een beetje verweesd achter.

***

<a class=”word-lid-midden” href=”/lidmaatschap”>Steun ‘tScheldt!</a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *