ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Een klimaatvriendelijke lezersbrief – 't Scheldt

Een klimaatvriendelijke lezersbrief

We ontvingen deze brief, verstuurd vanuit het skioord Sankt Moritz. Voor de doemdenkers die dachten dat in deze schoolvakantieweek (bijna schreef ik “scholvakantieweek”) de Kinder Klimaat Club helemaal niets zou ondernemen, …. hier gaan we …

Zoals de doorsnee lezer allicht doorheeft, beoefent ’tScheldt de edele kunst van de satire, waarbij de tientallen (onbetaalde, ook dit is allicht grappig bedoeld) auteurs hun uiterste best doen om de miserie van deze wereld met een olijke pen te beschrijven, waarbij heilige huisjes en heilige muisjes niet ontzien worden.

Niet iedereen vindt ons grappig, helaas. Dan kan je twee dingen doen: iets anders gaan lezen of “in de pen kruipen” en je verregaande staat van verontwaardiging uiten teneinde voor afkoeling van je eigen geest te zorgen, doch hopelijk niet met de bedoeling om ons op het rechte pad te krijgen want dat lukt toch niet. Wij zijn zo dikwijls beschonken dat recht stappen op zich al een uitdaging is. Probeer dat maar eens met een rollator !

Zo ontvingen we deze brief, verstuurd vanuit het skioord Sankt Moritz. Voor de doemdenkers die dachten dat in deze schoolvakantieweek (bijna schreef ik “scholvakantieweek”) de Kinder Klimaat Club helemaal niets zou ondernemen, …. hier gaan we …

Waarde redactie,

Wij zijn niet tevreeden met de manier waarop er door jullie over ons geschreven word. Da kan gewoon nie! Altijd maar met ons lachen en ons in het bellachelijke trekken. Da is kei vies! Waarom doen jullie dat? Vinden jullie kritiek geven op anderen zo cool? In plaats van ons geleik te geven … Het klimaat warmt op, zien jullie dat ni? Hier moeten de skikanonnen alle nachten sneeuw maken! Wij kunnen er ni van slapen en da is kei erreg. Ook vinden wij het erreg dat jullie met onze persoonlijke rel laties spotten. Da is privé! Ons mamma zegt da ook. En ons papa die nu op het terras in de jacutssi zit steunt ons ook. Wij ebbe nu al zeven keer betoogt en niemand luistert! Kei erreg! Ook de vakbonden wille niet mee. Niemand doe wa. Alleen onze directries steunt ons. Die haar man werkt bij Groen! En kan het weten en hij zegt da wij groot gelijk hebbe en door moete gaan tot aan de verkiezingen en da hij verder de teksten zal schrijven en de VeeRT en de VeeTM benaaderen. Zo. Dan kunnen jullie nu nog vanalles schrijven dat kei gelogen is. Nu stop ik want papa heeft sjampagne besteeld voor ons, voor in de jakoetsie. En anders wordt die koud.

Wij zeggen onze naam niet in deze brief want wij zijn an no niem. Slim hé! Daar kunne jullie nog wa van leeren.

Groetjes,

[email protected]
[email protected]

1 reactie op “ Een klimaatvriendelijke lezersbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *