ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Een Calvo meer of minder… dat maakt voor Groen geen verschil! – 't Scheldt

Een Calvo meer of minder… dat maakt voor Groen geen verschil!

‘tScheldt redacteur Spietse De Vleeschouwer kijkt met verwondering en ingehouden woede naar de strapatsen van Groen in de regering…

Gebakken lucht

Wie mocht denken dat het met het afserveren van de Mechelse megafoon beter zou gaan met Groen, moeten we spijtig genoeg teleurstellen. De soupape van Calvo mag er dan wel uitgetrokken zijn en meer dan de helft van de lucht uit deze opgeblazen kikker weggelopen, dat neemt niet weg dat in de andere coryfeeën van de partij nog meer dan lucht genoeg zit om de productie van het element in gebakken vorm niet in het gedrang te brengen.

Calvo maakte het verschil niet! De vervangkikkers kwaken misschien wat minder luid, dat zal hen echter niet tegenhouden besmuikter en geniepiger de goorste onzin te blijven uitkramen, alsof het geen cent zou kosten! Het is niet omdat het “spreken” het niveau van het (niet) “weten” heeft bereikt, dat we niet meer op onze hoede moeten zijn!

Probleem van eerste orde blijft onder andere Almaci: die heeft twee soupapes – een om te vullen, de ander om leeg te lopen – en bij gebreke aan een groene logica, weet men niet welke open te trekken!

Over tegennatuurlijke transgenders en malende kamelen

Het ventiel van Peter De Sutter – de “man met de pruik” – blijkt zelfs onvindbaar! Voorzichtigheid blijft dus meer dan geboden. Zijn dionysische levenswandel als een “zij” heeft onmiskenbaar sporen nagelaten: Dionysos, immers, is het liefdeskind van Zeus en Semele, maar omdat Hera, Zeus’ vrouw, van het jaloerse type was, verzon zij een “vlammende” list om Semele te vermoorden. Zeus echter kon zijn ongeboren kind redden en verder laten groeien in zijn dij, waardoor Dionysos voor een tweede keer kon geboren worden. Als “zoon van de dubbel-geborene” wil Peter nu ook dat mannen zwanger kunnen worden.

In volle coronacrisis zitten we dus met zulke regeringsleden opgescheept. Dat zou lachen, gieren, brullen zijn, ware het niet dat de gevolgen voor onze beurs zo ingrijpend zouden zijn …

En een ballonnetje oplaten bij minister Van der Straeten levert al evenmin problemen op: ook hier gebakken lucht in overvloed! Bart Schols, de “Jolly Jumper” van de openbare omroep, mocht het aan den lijve ondervinden. Met Tinne Van der Straeten heeft hij er trouwens een geduchte concurrente bij: als die twee hun tanden in mekaar zetten, schieten ze gelijk de ene kemel na de andere! Maal er maar niet om, beste lezer, dat zal de kameel wel doen! “Hoeveel procent is kernenergie nog?”, vroeg Schols in onbehouwen Nederlands: waarop Tinne: “Ja, heel veel!” … Tot zover de bakken ervaring! De wereldvermaarde quote van de Amerikaanse politicus, socioloog en diplomaat Daniel “Pat” Moynihan (1927-2003) bleef gedurende de ganse 45 minuten boven de uitzending zweven: “Miss Van der Straeten, you are entitled to your own opinion, but not to your own facts!”. Groen heeft duidelijk zijn entree niet gemist.

Met z’n allen op de fiets: de Vlaamse regering helpt!

Wie op zoek gaat naar een formule om het “nieuwe” Groen te vatten, komt slechts bij één mogelijke variant uit: “zij die het heden niet eens kennen, gaan de toekomst vorm geven”. Met of zonder de Bergspanjaard gaat dat nog vonken geven! Temeer omdat voor niks nog geld is, wat wil zeggen dat alles budgetneutraal moet gebeuren. Sper uw portemonnee maar al open! We zijn nog geen maand ver met deze “regering van de laatste kans” en het spel begint al: Groen wil de fietser minder bestraffen dan de automobilist. Uitgerekend de “fietser” die nu al slechts sporadisch beboet wordt (want teveel werk voor de politie, een nummerplaat van een auto noteren, is veel gemakkelijker) maar werkelijk alle regels aan z’n laars lapt, krijgt er nog maar eens een voordeel bij. Groen kent duidelijk zijn prioriteiten in tijden van Corona! De haven van Antwerpen is verwittigd: breng uw containers maar per bakfiets rond, Fernand, succes en concurrentievoordeel verzekerd!

De onervaren dromers van Groen hebben wel één majeur voordeel: alle regeringen van dit land zetten alles op alles om de groene ideologie te schragen. Zo kondigde Matthias Diependaele (N-VA, Vlaamse regering) een verhoging van de BIV aan: U zal elektrisch rijden, of U “groen” betalen! Wat blijft het toch geriefelijk schuilen achter Europese regelgeving. Waar, na de kernuitstap, al die elektriciteit vandaan moet komen, weet echter niemand, ook Tinne niet! Het zal in ieder geval nog “heel veel” improvisatie vergen …

Hoop maar op veel stormen boven de Noordzee, zodat die godsgruwelijke “vogelversnipperaars” kunnen blijven draaien, of het land staat, niet alleen wegens Corona, stil. Barslecht voor onze vissers, maar die hebben tenminste een privilege uit 1666. Dat net in dat jaar Londen afbrandde, weet zelfs Calvo niet meer!

***

Illustratie: internet cartoon over Groen van onbekend auteur

***

Verzorg jezelf! Wetenschappers beweren dat het lezen van ‘tScheldt een heilzame methode is tegen politieke correctheid. Kies je abonnement:

3 reacties op “Een Calvo meer of minder… dat maakt voor Groen geen verschil!

 1. “Leve de achteruitgang” , waarom met een auto rijden, met een ossewagen of bakfiets kan het toch ook, zelfs ‘s nachts met fakkels verlicht. Eens het Groen-achter-de-oren duchtig bijgeverfd is, gaat het bakfiets trappen nog veel vlotter, allez toch als het bergaf is en na het eten van een kom bio-netelsoep met glutenvrije croutons , vegetarische balletjes en afgeknipte teennagels vermicelli. U bent allemaal uitgenodigd om te komen supporteren tijdens “Calvo’s Calvarie” waar de gebuisde minister weliswaar geen kruis maar een buis zal torsen in de stoet.

 2. Eerst een rush op mondmaskers, WC-papier en keukenrollen.
  De volgende rush is er eentje op diesel of benzine aangedreven stroomgroepen. Nu nog in de aanbieding bij veel professionele zaken, maar morgen peperduur. Valt niet te ontkennen : de Groene genieën zijn aan het werk !
  Nog in de (Viv)aldi-folder : algehele confiscatie van de zuurverdiende Vlaamse spaarcentjes.
  Eén gouden raad : inpakken en wegwezen met have en goed uit BE. Spanje ontvangt immers miljarden uit de EU-kas.
  Omrekening valuta eurootjes : (1) één euro is minstens 25 % meer waard in ES dan in BE !!!

 3. De Putschisten en hun hersenloze groene grasduikellaars zorgen voor een leegloop in belgenland ,geen zorg !, De “verbinders” en BLM apostelen vervangen de vrijgekomen plaatsen wel met hoogopgeleide ‘kansenparels ‘ royaal gesponsord met geld door de loonslaven verdiend .Vandaag nog gesproken met een familie die ook vertrekt naar Spanje ,hun volwassen kinderen wonen er al ,Deze exodus wordt stil gehouden maar versneld in hoog tempo , Wij zijn ook al aan het prospecteren de andere kant op ,waar parasieten en koppensnellers niet welkom zijn ,gezien de bloedige terreur die ze in de Visegrad landen hebben uitgevoerd http://www.visegradgroup.eu/ Dat deze groep hun reet vegen aan de EU dictatuur is al een reden op zich om daar naar toe te trekken ,belasting vrij als je met pension bent , trein ,tram ,bus gratis ,en met drie personen heb je voor 6.00 tot 10.00 € goed gegeten ,velen zijn er al weg , zullen er nog volgen , Groenen zich onthouden !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *