ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Diversiteit … Ma Non Troppo! – 't Scheldt

Diversiteit … Ma Non Troppo!

De Centrale der Werkgevers aan de Haven van Antwerpen heeft een afradingsvideo laten maken voor dokwerkers die benaderd worden door de drugsmaffia. Volgens de video zijn het alleen blanke Vlaamse dokwerkers die argeloos in de val van de maffia trappen…. lachen…

CEPA

De Centrale der Werkgevers aan de Haven van Antwerpen (CEPA) is gestart met een gloednieuwe sensibilisatiecampagne om de havenarbeiders ervan te overtuigen niet in te gaan op de vragen van criminele drugsmokkelaars. Nadat de sociale media, vorige jaar nog, overspoeld werden door een al bij al geestig filmpje van dokwerkers die na een “vondst” cocaïne, in hun zeer eigen stijl en in afwachting van de politie, wat zaten te gekscheren over en te proeven van het spul, moest CEPA toch iets doen!

Enkele dagen geleden reeds werd de haven vol gehangen met banners waarop de slogan prijkte: “Ben jij de volgende?”. Vanaf 25 november 2020 volgde dan een stijf en gereserveerd zwart-wit tekenfilmpje onder de titel: “Hey, wil jij snel wat bijverdienen?”

Al langer weten we natuurlijk dat stoere binken van dokwerkers meteen door de kwetsbare knieën gaan voor zoetgevooisde tekenfilmpjes waarin een pijnlijk probleem even wrang als vakkundig wordt omzeild.

Studio Fluxi

Het filmpje werd gemaakt door Studio Fluxi, een bedrijfje dat zijn “productiecentrum” heeft verruild voor een tweedehandse autobus, waarmee het Europa rondreist. Wil U ook eens een goedhartig Jan Salie-filmpje op uw klanten loslaten, dan kan U de studio, volgens hun website, altijd vinden op de Ankerrui in Antwerpen of “Ergens in Europa”. Op diezelfde website: een beeld van de heringerichte bus, met ervoor twee “geitenwollensokkers zonder grenzen” op wereldreis; de man zit op een vintage-bankje, de vrouw lijkt zo weggelopen uit de ruïnes van een Antwerpse theateropleiding en zit, zo te zien, al van ’s morgensvroeg aan de gin-tonic. Ach wat kan het leven toch mooi zijn als je blind blijft voor de naakte waarheid!

Granaatstad

Nochtans is die naakte waarheid een stuk hardvochtiger dan in het filmpje wordt getoond. Antwerpen wordt immers al geruime tijd door de Marokkaanse – ik herhaal: Ma-rok-kaan-se – drugsmaffia bestookt met granaten! Regelmatig ontploft er bij nacht en ontij zo’n ding in een of andere woonwijk, van ’t stad tot in Deurne, van Borgerhout tot Merksem. En als ze, zelf zo stoned als een olifant, de pin niet uit de granaat getrokken krijgen, schieten ze de volle lader van hun kalasjnikov leeg op de gevel van een rivaal. Al steekt dat echter niet zo nauw: het kan ook de gevel van een nietsvermoedende buurman zijn! Aan deze problematieken wordt evenwel geen beeld verprutst: links-globalistische “wereldreizigers” hebben immers aan context en duiding een broertje dood.

Diversiteit

En hoe zit het dan met de zo gehypte “diversiteit” in het filmpje? Geen reclamebord of -clip, geen foto bij een tijdschriftartikel, geen journalist op reportage, zelfs geen film uit Hollywood, of we worden bedolven onder Somalische “dokters”, Palestijnse “advocaten” of islamitische “do-gooders”. Geen officieel straatbord of er prijkt een sympathiek excuustruusje met hoofddoek op. Geen soap op de openbare zender of de “morele hooggebergten” worden gezwind beklommen door kromneuzen en lookvreters die het groene Hamas- of het zwarte Al Qaeda-vaandel muurvast op de top hebben weten te planten. ’t Is maar dat U weet aan wie een voorbeeld te nemen!

Ben en Frederik

Niet zo in het filmpje van Studio Fluxi. Van die “verbindende” diversiteit thans geen spoor! Criminaliteit wordt schijnbaar alleen maar gepleegd door een stelletje inboorlingen. De eerste val wordt gezet voor Ben, een Vlaamse jongen met een Vlaamse vrouw en een Vlaamse zoon. Als Ben de gevangenis in vliegt, wordt het stokje ijlings doorgegeven aan de al even Vlaamse Frederik.

Niet aan Abdul of Abdessamad! Abdulleke en Abdessa-“matteke” zijn zelfs in geen velden of wegen te bekennen! Stigmatiseringen mogen klaarblijkelijk slechts één soort treffen, de andere soorten voelen zich nog al snel … “offended”.

Tja, dan wordt het natuurlijk moeilijk sensibiliseren. Mensen ontvankelijk maken voor een wreedaardige en moorddadige waarheid doet men niet door haar te verbloemen met ideologische blindheid, want dan gooit men alleen maar goed geld achter slecht geld aan. Waarheid toon je “vigoroso”, “risoluto” of “furioso”, nooit “con sordine” of “amabile”, en al zeker zonder de appendix “ma non troppo!”

**

Het politiek correcte drugsvideootje “Hey wil je snel wat bijverdienen”, vind je hier:

 

Verzorg je zelf. Neem een abonnement op ‘tScheldt ter meerdere eer en glorie van het Gezond Verstand:

6 reacties op “Diversiteit … Ma Non Troppo!

 1. Ik vind het een goed filmpje. Mooi gedaan en met een geloofwaardige boodschap.
  Volgens mij zal het zeker effect hebben.

  1. U vindt het filmpje niet ‘te wit’? Of worden echt alleen maar ‘Ben’ en ‘Frederik’ benaderd in de haven door de drugsmaffia? (‘tScheldt)

   1. Ja, daar heb je een punt. Dat was me helemaal niet opgevallen. Komt misschien omdat het filmpje in artistiek zwart-wit was. Maar… het filmpje was wel zeer goed gemaakt, daar blijf ik bij. Het is natuurlijk maar mijn eigenste persoonlijke mening hé.
    Misschien kunnen ze het eens overdoen met een Mohamed en Adil en zo in de hoofdrollen, dat zou inderdaad realistischer zijn. Maar dan gaat die moslim gemeenschap weer protesteren hé. Dan steken ze weer van alles in brand en slaan ze politiemensen het hospitaal in, en dat willen we toch absoluut vermijden zeker.
    Zie maar naar de joodse gemeenschap hun verontwaardiging over de politie inval op hun corona huwelijksfeestje. Die slaan dan wel niet op de politie maar ‘t is toch altijd wel wat hé. Misschien moet Vandenbroucke er zich eens mee moeien. Da’s een kerel met ballen en die heeft de juiste instelling om dat te doen, ik citeer hem even: “Op een bepaald moment moet je zeggen: ‘den blok erop’ ”

 2. Natuurlijk worden alleen maar ” Ben ” en ” Frederik ” benaderd door de drugsmaffia . De meer exotische exemplaren zijn al bij de drugsmaffia .

 3. U bent er weeral dichtbij, maar schiet ernaast, Amici. De waarheid wil dat Mo en Brahim door de Wet Major zelden aan den blauwen steen geraken. De “closed shop” maakt dat onze haven stevig in handen blijft van het eigen volk eerst. De bonden waken daar met stevig oog over. Dus zijn het Ben en Frederik die de klus moeten klaren…. voor anderen, kleine en middelgrote zelfstandigen. Daar komen nieuwe belgen wel in beeld. De wet wordt nog enkel verdedigd door reactionaire scherpslijpers binnen het VB. In het nieuwe beleid zouden de corporatisten rechtstreeks vervangen kunnen worden door ondernemende kansenparels uit exotischere werelddelen. Handel en vrijheid ten bate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *