ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Dit tart alle verbeelding: 297 asielzoekers vrijgelaten! – 't Scheldt

Dit tart alle verbeelding: 297 asielzoekers vrijgelaten!

Maggie De Block gaf vandaag schoorvoetend toe dat de Dienst Vreemdelingenzaken 297 uitgeprocedeerde asielzoekers heeft vrijgelaten. Zij kregen het beroemde en meest nietszeggende overheidspapiertje in de handen gedrukt waarop staat dat zij het grondgebied moeten verlaten…

Maggie De Block gaf vandaag schoorvoetend toe dat de Dienst Vreemdelingenzaken 297 uitgeprocedeerde asielzoekers heeft vrijgelaten. Zij kregen het beroemde en meest nietszeggende overheidspapiertje in de handen gedrukt waarop staat dat zij het grondgebied moeten verlaten.

**

Uiteraard is er geen enkele asielzoeker die dit papiertje ernstig neemt. Zij zullen dus uitzwerven over België en in het illegale circuit verdwijnen.

Daar waar de bevolking thuis moet blijven en 250 euro boete krijgt om op een bank te gaan zitten, mogen deze asielzoers vrij doorheen België beginnen bewegen.

Reden waarom deze 297 mensen werden vrijgelaten? Wegens hygiënemaatregelen tegen corona in de asielcentra…

Eigenlijk hoeft deze beslissing niet te verwonderen. Maggie De Block geloofde al niet in mondmaskers en testen, waarom zouden dan rondzwervende asielzoekers een probleem zijn.

Nog iets om over na te denken… om zichzelf enigszins te verdedigen zei Maggie De Block dat ze het zeer onkies vond dat van asielzoekers wordt gezegd dat ze het virus verspreiden. Wij vermoeden dat Maggie De Block de laatste weken niet meer in België is geweest en het contact met de realiteit heeft verloren. Haar collega Wouter Beke is namelijk zo zijn best aan het doen om de bejaarden in Vlaanderen te doen sneuvelen, dat niemand er zelfs maar aan denkt om de schuld in de schoenen van asielzoekers te schuiven.

Dat er nu 300 mensen vrij door het land mogen zwerven, nemen wij, als verbijsterde bevolking, er nog wel even bij.

Gelieve de leidinggevende in deze totaal onbegrijpelijke zaak te herdenken bij de volgende verkiezingen: minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld)

***

Wij hebben Uw steun massaal nodig om onderzoeksjournalisten aan te nemen. Wat er nu gebeurt is van zo’n ontstellende schande dat de bevolking dag in dag uit moet ingelicht worden over de beslissingen die over onze hoofden heen worden genomen. Kies een abonnement:

 

1 reactie op “Dit tart alle verbeelding: 297 asielzoekers vrijgelaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *