ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Disney verontschuldigt zich voor racisme in…. Peter Pan, Dumbo en Aristokatten – 't Scheldt

Disney verontschuldigt zich voor racisme in…. Peter Pan, Dumbo en Aristokatten

Disney wast witter dan wit. Op haar streamingdienst Disney+ krijgen enkele topfilms van vroeger een waarschuwing mee dat er racistische scenes in te zien zijn…. ‘tScheldt trekt zich de haren uit het hoofd voor zoveel suikerzoete cancel-culture…

Hoe noem je iemand die heiliger wil zijn dan de Paus? Meestal een hypocriet. Vandaag heeft Disney weer een ongemakkelijk kantje van zichzelf blootgegeven.

Disney wil zo ‘zuiver’ zijn dat ze een verontschuldiging hebben geplaatst voor enkele van haar topfilms op de nieuwe wereldwijde streamingdienst ‘Disney+’.

De Disneyanen vinden van zichzelf dat ze in het verleden racistische, niet-inclusieve, stereotyperende, ja verwerpelijke handelingen hebben gesteld door bepaalde scènes in films toe te laten waarvan ze nu vinden dat ze fout zijn.

Kat met stokjes in Aristokatten wordt beschouwd als ‘racistisch’

Kraaien in Dumbo (1941) zijn racistisch wegens verwijzend naar de segregatie in Amerika

De Indianen in Peter Pan zijn racistisch wegens ‘stereotyperend’

Racistische liederen in Aladdin

Oorspronkelijk lied in Aladdin: “Where they cut off your ear, if they don’t like your face / It’s barbaric, but hey, it’s home.” Het liedje werd aangepast.

Sneeuwwitje: seks zonder wederzijdse toestemming!

Opletten! gevaar! In Sneeuwwitje kust een man een vrouw zonder haar toestemming (want ze slaapt). Foei Disney!!

Doornroosje: seks zonder wederzijdse toestemming!

Opletten! gevaar! In Doornroosje kust een man een vrouw zonder haar toestemming (want ze is in coma). Foei Disney!!

***

‘tScheldt doet niet mee aan de ‘cancel-culture’. Kies een abonnement:

 

5 reacties op “Disney verontschuldigt zich voor racisme in…. Peter Pan, Dumbo en Aristokatten

 1. Maar al dat onrecht wordt nu ruimschoots gecompenseerd door negers die overal worden opgevoerd, ook al hebben ze weinig nut, de politieke correctheid eist nu eenmaal dat ze in beeld komen. Bekijk een van de irriterende reclameshit filmpjes (die iedereen toch doorspoelt) en de gekleurde medemens rolt over het scherm. Idem in de reclamefolders.
  Ook op onze stasizenders hebben ze het begrepen zoals bij “The masked singer”. De gemaskerde zangers moeten op het podium gebracht worden door… juist!
  Ook in films… geen enkel ruimteschip dat naar verre Galaxies reist of de obligate neger en de chinees zitten op de brug achter de knopjes. Ze hebben geen functie van betekenis maar tja… “het moet nu eenmaal”.
  Dumbo, nog zo’n walgelijke tekenfilm, waar smalend wordt neergekeken op lieden met grote oren…
  Pinocchio… een belediging voor de “neuzen” onder ons zoals bvb Charles Michel. Assepoester: complete minachting voor de Poolse kuisvrouw. De dwergen uit Sneeuwitje die dan weer de kaalkoppen belachelijk maken. Enz… enz…
  De Marokkanen klaagden ook al dat ze zo weinig op de TV komen, maar dat werd ondertussen opgelost met het programma “Opsporing verzocht”.

 2. Met dat politiek-correct “doekje voor het bloeden” kunnen ze die films toch nog blijven vertonen aan een Gutmensch-publiek , een slimme commercieel-strategische zet van dat fabriek.

 3. zwarte voetballers kopen en verkopen doet ons denken aan die verfoeilijke liefst te vergeten slavenhandel.politiek niet correct die handel.verwerpelijk,het herinnerd aan,en zo verder.het ermee gemoeid geld is natuurlijk politiek correct.een must have.
  en zo komen we bij het tweede raadsel,welke verworpene der aarde wil nu in een land vol racisten wonen en leven.
  of zit het racistische sociale vangnet en de straffeloosheid er voor iets tussen.dat mogen we niet denken he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *