ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De VRT is niet mee… – 't Scheldt

De VRT is niet mee…

6 reacties op “De VRT is niet mee…

 1. Hola, hola, dàt is een valse voorstelling van de werkelijkheid of toch een misvatting, geïnspireerd vanuit extreem-rechtse hoek denk ik, De Morgen zal dat wel uitvissen, of de Knack, of den Humo, of Het Laagste Nieuws, enfin de Linkse Kerk dus. Wat is er aan de hand au fond, quo vadis, klein Pierken ?
  Het niet te loochen feit dat het al een tijdje krioelt (op de VRT maar ook ATV, etc) van de ‘gekleurde’ en liefst zo zwart mogelijke journalistes, presentatrices, animatices, actrices, BV’s, stand-up comediens (m/v/x), cultuur- of mode-suppositoirs, tot zelfs in de journaals (kijk !kijk! een zwart kleutertje ! of dààr, een zwarte mens die misschien een zinnig intervieuw kan geven, waarom niet natuurlijk, en o orgasmetica, dé vertegenwoordigers van de jongste hype, de BLM-troepen !, nogal wat anders dan die zure smoelen van Anuna, Greta, of hoe heetten ze ook weer allemaal?). En uiteraard kan de reclame-sector niet achterblijven (kinderarbeid ? niét met ons (zeggen ze), black is beautiful, yep wie ben ik om dat te ontkennen !, een stevige zwarte derrière etc…ja, we reizen om te leren, o.a. vele malen in Afrika, veel giraffen gezien, en leeuwen, en olifanten, en ook bidonvilles etc….(zelfs in geweest, als ‘ervaringskandidaat’, zonder begeleiding, fixers of eender wat, Rudy {…}). Enfin, het nuttige/roekeloze aan het aangename euh paren;-). L’ Afrique c’ est chique, alleen die dictaturen overal…..’t Scheldt weet er alles van, of toch veel, zelfs wedstrijden organiseren…. (non, rien de rien, non je n’ ai rien oublié…, zong de Sjarel {Aznavourian, een Armeniër, een geniaal man, slimmer dan u, rosse;-).
  Terug Terzake (néé !) : om maar te zeggen, gans die ‘négritude’ op onze zenders is gewoon een INHAALbeweging, niets meer en niets minder ! Want, zij die het zich nog herinneren, in tempore suspecto, de tijd van VDB (néé niet Van Den Boeynants, Van Den Bussche, de toenmalige BRT-mandarijn) toen was gans het televisie-gebeuren nog….zwart/wit, met een ‘test’beeld, Bo Nanza (niet te vergelijken met de huidige euh Bo’s….), The Man from Uncle (Uncle Sam dus), Zorro (mét een corona-masker, toen al !, een visionair), The Lone Ranger (een soort De Crem, maar dan stukker beter), Nonkel Terry & Tante Bob, De Schipper bovenop Mathilde, Hoe zech en schreif ik kut (Prof. Florquin !), Chris Lomme (Walter G. kreunt et nog van, vice-versa allicht niet;-), enfin heel de zwik met een zeker niveau (en géén herhalingen in de zomer, of eigenlijk gans het jaar door, en géén Canvas-series over die Oostenrijkse kladschilder-met-zijn-belachelijk-snorretje want dat lag toen nog té gevoelig (de repressie, de Koningskwestie, de Co-labo, ja zoek het maar eens op, rosse,). Enfin, toen was het zeer moeilijk een gekleurde/zwarte medemens op het scherm te doen schitteren. Enerzijds (en anderzijds volgens de CVP) omdat er niet zoveel ‘colorés’ waren (die in hun hutjes op de Wereldtentoonstelling niet meegerekend), tenzij enkele zeldzame ‘évolués’, anderzijds (volgens de CD &amplifax V) omdat ze moeilijk ‘pakten’ op een zwart/wit scherm, kwestie van ‘con -trast’ dus, simple comme bonjour, géén kwestie van negatisering of achteruitstelling, gewoon een praktische probleem. Et voilà, times are changing, de kleuren- en kleuter TV deed haar intrede, en nu zelfs digitaal met mooiere kleuren enz (het uitzicht is alles, de verpakking zouden polletiekers zeggen, maar dit terzijde), en zodoende krijgen we een inhaal-tsunami van allerlei donkere toestanden….No problem, de regeringsvorming, begroting, schuldenberg, enz ogen véél donkerderderder, kleurenTV of niet, ja toch ?
  En zo komen de Zwarte Pieten in de werkloosheidsstatistieken terecht (met een reeël toekomstperspectief als zwarte gigolo, de witman is wel definitief op z’n retour, ook financieel soms), de ‘gestreepte’ Z.P.’s (de naam ontsnapt me, die streekbieren toch !), ja de roetveeg Z.P.’s of zoiets, zijn in opmars (hopelijk zijn er de nodige transgenders van de partij, of het is wéér boel !;-). Ergo : maakt u zich niet druk en zie het niet te euh zwart in, het is gewoon een inhaalbeweging, vroeger op de katoenplantages, maar ad finitum op de VRT & C°, hét boegbeeld van de diversiteit (de Cel Diversiteit, olala..), de inclusieve samenleving, de dam tegen het wij/zij denken, het populisme, de onverdraagzaamheid, het racisme, de xenofobie, extreem-rechts, i tuti quanti, curieus dat onze ‘jongeren’ nog niet gans Blankenberge in de fik gestoken hebben, et surtous Knokke(n)-Heist, valt dààr niet mee te rapen dan in het shithole Bruxelles-Grootstad, kameraden ?
  Verwittig me op tijd, I’m your man, Leonard, ik participeer als affectionado van Cartier, Lacoste, Porsche, en natuurlijk BLM, een merk in opmars (ik probeer het overigens als ‘rapper’, annex drugsdealer, en voor het eerste is VRT/Radio 1 the place to be, heel wat meer aandacht dan pakweg soul, rythm ‘ n blues, rockabilly, country, jazz, folk, cajun, new wave, americana, rembitico (qué?), flamenco, fado, blues, irish, zydeco, rai, enfin de inclusieve samenleving quoi. Maar bon, we mogen het niet (of juist wel) te zwart/wit zien in deze mondmasker-tijden. En onthou : ook in de file voor het stemhokje anderhalve meter afstand ! En voor de gevestigde partijen : mijlen en mijlen afstand ! En doe geen virus op in het stemhokje (of doe zoals ik & m’n oude moeder : telkens een leuke city-trip over gans Europa, dolletjes). Fuck the system (nique le système zouden de Brusselse jongeren zeggen, zolang het Systeem maar hun uitkering betaalt natuurlijk…). Enfin, on se comprend, zeker weten. Atoutaleur, à la bonheur.
  O ja, niet zagen voor ‘meer Indianen’ op onze zenders, de enige levende Indianen zijn de Stadsindianen, de bakfiets-adepten, de kaviaarsocialisten en – groenen , de cultuurfilosofen, etc; Aboriginals is de toekomstige hype, als de peniskoker algemeen aanvaard is (vroeger dacht ik dat het een beroep was, Sergio en Jeroen), Aziaten zitten hier ook al genoeg (legaal en anders, met of zonder loempia-keet), en mongolen, ach loop eens binnen in de Wet(T-shirt?)straat, je kunt er over de (water)koppen lopen. Doén !

 2. Morgen op de VRT (hot news, Björn zet zijn wekker al, en kamt zijn haar in de plooi, neen dat is passé): Joe Biden (wie ? wel de Democratische presidentskandidaat die het opneemt wegens gebrek aan beters tegen den Donald, die met die oranje cavia op z’n kop, u weet wel , die mislukte stand-up comedian…), enfin uncle Joe dus koos als ‘running meet’ ene Kampala Harris (familie van Joe Harris, Richard Harris ? who knows), een senator uit Kelly Fornia, een progressieve staat én met veel inwoners (in tegenstelling tot….ja rosse, zoek het maar eens op). Ze is de jackpot : van ‘gemengde afkomst’ (Hawaiaans-Afro-Indiaas, of zoiets) , dus alle gekleurde gozers weten al hoe te stemmen; 55 jaar, dus ook de ouderlingen hebben ‘een vaste waarde’ om op te stemmen, is spraakvaardig, slim, enz en liep als eerste ongeveer mee in de BLM-manifestaties, voilà wat kan een mens meer bieden (transgender worden is nog een optie). Als Joe dan voortijdig in (definitieve) slaap valt, krijgen de Yankees wéér een halfbloed (of nee, dat woord is taboe, dat heet tegenwoordig ‘dubbelbloed’, no joke). Nou, voor mij niet gelaten, integendeel, maar om die hansworst die al 4 jaar het mooie en vooral het minder mooie weer maakt te onttronen… ..Nog eerder in Wit-Rusland volgens mij, maar we wachten in slapeloze spanning in de rechtstreekse analyses van Björn, of course.

 3. Hoe kan het dat de sprekende pop ,extreem communist en overjarig verrimpelde Amada papegaai ,Martine Tange nog dapper mee in de ruif mag graaien ? ik meen te weten dat die al lang met pensioen is , mag jan modaal dat dan ook , in het rood bijverdienen bedoel ik ? of is het bloedarmoede ? het wordt ook hoog tijd dat iemand de CIA verwittigd dat Björn Soenens en Greet de Keyzer opgepakt worden als communistische spionnen en het land uitgeschopt !

 4. ie gekleurde waanzin begon zowat 30 jaar geleden. Zag men een SF film, de brug van het ruimteschip werd steeds bemand door een neger en een chinees. Of hun aanwezigheid in het scenario relevant is?? Voor de politieke correctheid MOET er een neger en een chinees inzitten en that’s it). Ziet men thans een programma op de TV, eender welk, het opvoeren van de gekleurde medemens is een conditio sine qua non geworden. En anders zal Rudi Vranckx er wel voor zorgen dat ze van het scherm druipen. Alhoewel…. voor sommige spelprogrammas’ zoals “het rad van fortuin” of “Switch” geeft men dan weer soms de voorkeur aan lieden die zich amper in het Nederlands kunnen uitdrukken en die men liefst selecteert in West-Vlaanderen of godbetert Aantweirepe. Zelfs presentatrices van ver achter den boterpot, zoals Karen Damen, worden dan voor de camera’s gesleurd. Enfin, er zal altijd wel ergens één of andere groep zijn die in haar gat gebeten is omdat ze niet genoeg op het scherm komt. Ik denk dan vooral aan die van de “jongeren” . Misschien moet “opsporing verzocht” eens wat vaker worden uitgezonden?

  1. ‘Opsporing verzocht’….op de Ned. TV, ja is verhelderend. De persoonsbeschrijving van de gezochte gozers : veelal luidt het dan ‘een getaande huidskleur’…. En als het blanken betreft zijn het ook nog veelal Oostblokkers…. Waarmee niet gezegd wil zijn dat alle Hollanders/Belgen/autochtonen deugen, zeker niet.
   Over de VRT nog dit : er bestaat al geruime tijd een speciaal opgerichte ‘Cel Diversiteit’…..Die moet erover waken dat elk programma politiek correct is, en de duidingsprogramma’s vernuftig verdeeld : telkens al zeker een ‘allochtoon’ (neger, beroepsmarokkaan of modelturk), een vrouw, soms nog een transgender als het opportuun is, en altijd de politieke verdeling zeer ongelijk (de linkse moderator + 2 linkse rakkers uit de culturele of sociale of academische of politieke wereld), vroeger in de Zwevende Dag zelfs 3 linksen + de moderator die zich als leeuwen wierpen op…..(toch niet schoon, zei m’n oude a-politieke moeder verontwaardigd, dat ze ‘die mens met zijn baard nooit laten uitspreken….Ze had het over G. Annemans….).
   Klopt, een linkse gozer of troela wordt uiterst vriendelijk en keurig behandeld, een rechtse of extreem-rechtse heel wat minder : de troela’s van Terzake leggen hem een vraag voor, en als hij nog maar begint te antwoorden kijken ze op hun papiertje en ratelen al de volgende vraag af….Informatief, jààà ‘t zal wel.
   Anderzijds, ooit was er een linkse minister, een troela uit Gent, die zo een abonimabel intervieuw weggaf voor Terzake, niet te doen, dat Papa (een notoire Loge-knaap) telefoneerde naar de Vrt en mocht ze….het intervieuw opnieuw doen, echt gebeurd. Een VB-er of NVA-er zou het wat moeilijker hebben, niet ?
   Enfin, het is zelfs zo klaar als pompwater : ooit verklaarde een baardige VRT-Ceo onomwonden dat het hun absolute taak was om….het V.B. af te blokken, terug klein te krijgen, op alle mogelijke manieren. Helaas voor hem beslisten verkiezingen wel 13 keer op rij er anders over….Tja, de democrazy nietwaar;-). Met de opkomst van de social media is het geen sinecure meer voor de linkse Kerk & Media…. Via allerlei ontspanningsprogramma’s tracht men de multi-culti erdoor te rammen, soms op subtiele wijze tot in de kinderprogramma’s toe, en de soaps, enz. Allemaal op Een, Canvas is meer voor de intuelen, dé zender voor de Hitler-story, de collaboratie, enfin de ‘moeilijke onderwerpen’, Terzake, De Afspraak, Vranckx, wie kijkt er nog naar behalve linkse vakmensen uit vakbond, onderwijs, enz. Ja ik ! (maar in ben dan ook een semi-masochist;-). En ja, nu gaat men ook het Onderwijs ‘hervormen’, de eindtermen herzien enz, want naar verluidt wordt de jeugd alsmaar rechtser, o gruwel ! Tja, de mei ’68-igers zijn stilaan uitgestorven, of in een demententehuis, of….geswitched naar (extreem)rechts, yep (voorbeelden te over).
   En de boer, hij ploegde voort, niet gehinderd door hittegolven of allerlei virussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *