De vis stinkt aan de kop: Open VLD en MR vernederden bewust CD&V – 't Scheldt

De vis stinkt aan de kop: Open VLD en MR vernederden bewust CD&V

‘tScheldt vangt op dat de liberalen er bewust wel eens mee wilden rammelen, met die van Coens dus…

‘tScheldt vangt op dat de liberalen er bewust wel eens mee wilden rammelen, met die van Coens dus.

**

Dat men zelfs op dit moment nog wil treiteren, gewoon omdat het kan, toont het ware karakter van de Open VLD. Na hun afkeer voor Vlaams Belang en hun verraad van N-VA stijgt het wel flink naar hun kop. Zo minimaliseerden ze moedwillig de CD&V-verzuchtingen.

Het lijkt wel een romantitel ‘De komst van Joachim Coens’. Dus wilden de liberale schrokkerds wel eens even uittesten hoe zwaar hij politiek weegt. Niet door een ‘materiële fout’ maar onversneden moedwillig werd in de ontwerpnota voor het Vivaldi-concert een en ander minder gepreciseerd of zelfs uitgegomd. La-la-Lachaert (Open VLD) en Bouchez-à-la-reine (MR) wilden zien hoe alert Coens was, hoe serieus hij het meende met zijn staatshervormings- en abortusstandpunten, hoe sterk hij stond in zijn eigen partij.

Tegelijk kon men meten hoe groot de CD&V-gretigheid eigenlijk was om de machtshonger te stillen. Aan jezelf ken je immers een ander. Het liberale duo vernederde hiermee de christendemocratische voorzitter. Zijn ontstemdheid was authentiek en het was koren op de molen van de CD&V’ers die wantrouwig staan tegenover het nakende regeringsproject. Intern wil echter Beweging.net (het voormalige ACW) er per se bij, officieel om de sociale agenda te beschermen, in het echt om zichzelf te redden van de irrelevantie. Ook de partijjongeren zien profileringskansen in een regeringsdeelname. Dit laatste is algemeen bekend, maar dat de liberalen deze toeren uithalen veel minder. Het bewijst hun arrogante zelfverzekerdheid hoe ze met Coens als een ‘puppet on a string’ probeerden spelen. De CD&V weze gewaarschuwd voor deze blauwe bedriegers.

Aangezien Georges-Louis Bouchez aan Waalse kant geen rechtse concurrenten heeft, wil hij de macht van de PS-broeders breken door ze mee in het bad te sleuren, hopende dat in 2024 de communistische PTB hen electoraal zal afkluiven. Van Ecolo ligt hij niet wakker. Zijn enige zelfverblindende ambitie is groter te worden dan de socialisten, een oude liberale droom. Wat biedt dit plots een hoop plaats voor extra tattoos eens je de grootste hebt. Paul Magnette (PS) mag dus zeker geen premier worden, dan nog liever een Vlaming. Kandidaat Alexander de Croo (Open VLD) steunt de Vivaldi-coalitie dan ook enkel en alleen om deze persoonlijke reden. Partijgenote Sophie Wilmès opofferen is voor Bouchez daarbij van ondergeschikt belang. En de ecologisten zijn best bereid alle kruimels op te likken die ze maar kunnen. Meer moet dat de komende 10 jaar niet zijn.

***

U las dit het eerst op ‘tScheldt. Steun het enige nog onafhankelijke medium in Vlaanderen. Kies een abonnement.

 

4 reacties op “De vis stinkt aan de kop: Open VLD en MR vernederden bewust CD&V

  1. Hopelijk pompt men bij de volgende verkiezingen alle zuurstof uit de vijver weg, zodat de vis niet alleen stinkt maar tevens verdwijnt. Nog nooit zo’n bende laffe raddraaiers gezien die alleen maar bezig zijn met wat voor hen het belangrijkste is: het vullen van de eigen diepe zakken. Zelfs een Verafstoot of een Anciaux zouden er jaloers op worden.

  2. Laat ons hopen dat de volgende verkiezingen alle zuurstof uit dat water pompen zodat die blauwe vis niet alleen nog stinkt, maar ook naar adem happend verdwijnt.

  3. “Aan de kop” ? Het kan natuurlijk ook zijn omdat de slip met Pasen binnenste-buiten gedraaid wordt en terug aangedaan ; geel langs voor, bruin langs achter.

  4. In 2024 gommen we de PoCo-partijtjes uit. Dan kunnen ze onder de kiesdrempel al belettend naar “Dewinter” uit Vivaldi’s 4 seizoenen luisteren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *