De valse trompet van Paul Magnette – 't Scheldt

De valse trompet van Paul Magnette

Ongeschoren op schoot bij Lisbeth Bimbo kreeg PS-coryfee Paul Magnette – te gast in De Zevende Dag (120519) – voor de 100duizendste keer de kans om zonder enige kritische tegenspraak een hoop onzin te berde te brengen.

Ongeschoren op schoot bij Lisbeth Bimbo kreeg PS-coryfee Paul Magnette – te gast in De Zevende Dag (120519) – voor de 100duizendste keer de kans om zonder enige kritische tegenspraak een hoop onzin te berde te brengen.

Over de pensioenen, daar ging het over. En over de N-VA, wat had u gedacht. Magnette, burgemeester van het door decennialang socialistisch wanbeleid zwaar toegetakelde Charleroi, verkondigde met een aan misplaatste arrogantie grenzende stalinistische zekerheid dat hij na de verkiezingen van 26 mei 2019 geen zin heeft om – en wij citeren – ‘tijd te verliezen met de N-VA’. Dan moet Vlaanderen ook geen tijd meer verliezen met de PS, ’t is maar een gedacht. Samen met kameraad John Crombez van de op apegapen liggende SP.A heeft Magnette een paar uur belletje trek gespeeld in Oostende. Wat heeft hij vastgesteld? Dat niemand aan ’t zeetje wakker ligt van zinloze topics zoals daar zijn het confederalisme. We hopen dat Magnette in elke deuropening de vraag heeft gesteld: ‘Vindt u het fijn om als hardwerkende Vlaming jaar in, jaar uit, elke maand en tot sint-juttemis 145 euro naar Wallonië te transfereren, zonder enig teken van sociaaleconomische beterschap, responsabiliteit, transparantie, respect of dankbaarheid?’.

Pensioenramp

Doe Frits dan maar Christophe Deborsu! Waalse vriend, journalist, televisiegezicht en met een Vlaamse schoonheid getrouwd. In schril tegenlicht met de rode zaklamp Magnette durft Deborsu wel de vinger op de voort etterende wonde te leggen. In gesprek met Het Laatste Nieuws (11/12/05/19) betreurt Deborsu dat het Wallonië niet lukt zich te herpakken. Ondanks alle dure eden en even dure Marshallplannen. Hij voegt er aan toe dat het zuiden des lands zonder de genereuze hulp van Vlaanderen een rampgebied wordt.

Helemaal te gek is dat Magnette ongehinderd mocht herhalen dat elke Belg recht heeft op een pensioen van 1500 euro per maand. De neomarxisten van de Partij van De Onbeperkte Werkloosheid in de Tijd pleiten daar ook voor. Net als de vakbonden, de tsjeven en de sossen. Verleid door de twinkelende oogopslag van de charmante Magnette, vergat Lisbeth Bimbo in de groep te gooien dat de vakbonden, de tsjeven en de sossen de architecten zijn van het Belgische pensioenrepartitiestelsel en van de even manifeste als stuitende ongelijkheid inzake pensioenleeftijd, loopbaanlengte en uitgekeerd pensioenbedrag.

Inleveren

In België betalen de werkenden de pensioenen van de niet-werkenden. Een kind kan de was doen: dit systeem is onhoudbaar. De vergrijzing, het verminderde kinderaantal en de ongecontroleerde import van armoede dragen er toe bij dat steeds minder werkenden de pensioenen van een groeiende, veel langer levende groep niet-werkenden moeten ophoesten. Bovendien zoeken steeds meer jonge en minder jonge werkenden beschutting in het onwrikbare ambtenarenstatuut dat een genereus pensioen garandeert. Tenzij je je moeder, en je vader eigenhandig hebt vermoord. Dat het ambtenarenpensioen een compensatie is voor een kariger loon dan de privé is nog zo’n hardnekkige valse mythe die door de naakte cijfers is ingehaald. Geen enkele KMO kan een starter bieden wat een lokale, Vlaamse, Belgische overheid haar ambtenaren biedt, extra-legale voordelen incluis. Lisbeth Bimbo had Magnette voor de voeten kunnen gooien hoe socialistisch of sociaal rechtvaardig het is dat de ene Belg na 45 jaren werken 800 euro vangt en een andere Belg na 30 jaren werken 2300 euro. Bimbo had Magnette kunnen vragen of hij de vorstelijke pensioenen van topambtenaren, militairen, piloten, NMBS-machinisten, professoren, rechters en politici zal aftoppen tot 1500 euro per maand teneinde de duizenden armlastige gepensioneerden een eind tegemoet te komen. Bimbo had kunnen vragen hoe het komt dat een eeuwigdurende werkloze een hoger pensioen krijgt dan een ploeterende zelfstandige. Bimbo had kunnen vragen waarom het onhoudbare repartitiestelsel niet stapsgewijs is omgevormd tot een kapitalisatiestelsel. En waar die manifeste onwil, tegenstand en gebrek aan politieke moed te situeren valt. Bij de vakbonden, de tsjeven en de sossen misschien?

Maar Bimbo vroeg helemaal niets.

Bimbo gaf ruim baan aan het getoeter van de valse trompet van Paul Magnette.

Frits Van Robaais

***

Steun ‘tScheldt met geld, zodat we de Paul Magnettes van deze wereld in het oog kunnen houden…

1 reactie op “De valse trompet van Paul Magnette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *