De valse trompet van informateur Paul Magnette – 't Scheldt

De valse trompet van informateur Paul Magnette

Dat het Belgische koningshuis nooit veel heeft gegeven om het algemeen Vlaams belang, is genoegzaam bekend. Toch heeft het Koning Filip behaagd de heer Paul Magnette, doorgewinterde linkse apparatsjik en voorzitter van de Parti Socialiste, met de status informateur op verkenning te sturen in het explosieve mijnenveld van het Belgische débacle. In het voordeel van Wallonië en Brussel. In het nadeel van Vlaanderen. Tot meerdere eer en glorie van het unitaire status-quo…

Dat het Belgische koningshuis nooit veel heeft gegeven om het algemeen Vlaams belang, is genoegzaam bekend. Toch heeft het Koning Filip behaagd de heer Paul Magnette, doorgewinterde linkse apparatsjik en voorzitter van de Parti Socialiste, met de status informateur op verkenning te sturen in het explosieve mijnenveld van het Belgische débacle. In het voordeel van Wallonië en Brussel. In het nadeel van Vlaanderen. Tot meerdere eer en glorie van het unitaire status-quo.

***

Wanneer het er echt om gaat spannen, kiest het Belgische Hof altijd voor de Belgisch-Brusselse ‘haute finance’, de as Brussel-Parijs en – om God weet welke reden – voor het armlastige zuiden des lands. Zie ook: Sabena, Fortis, Electrabel en Albert Frère. De voorname Belgische baron die uit de neergang van de Waalse oude industrie toch nog een slaatje ten belope van enige miljarden voor zichzelf heeft gedraaid. De verliezen voor de gemeenschap, de bonus voor hem. Woekerwinsten waarop zijn erven nauwelijks een cent belastingen hebben betaald. Wij Vlamingen de rekening. Het zuiden van ‘failed state’ België hangt ondertussen 60 jaar amechtig te piepen aan de baxter van het nijvere Vlaanderen.

Doorzichtige demonisering

Maar ondank is ’s werelds loon. Elke Vlaming die wel eens een Brusselse of Waalse krant vastpakt, schrikt zich een beroerte. Vlaanderen en de Vlamingen worden in ‘Le Soir’ maar ook op de RTBF, RTL en elders elke dag weggezet als egoïsten met een racistische slag van de identitaire molen. De waarheid is dat geen enkel volk ter wereld zo gul en solidair is met zijn armlastige buurman als Vlaanderen met Wallonië. De strak volgehouden demonisering in de Brussels-Waalse mainstream-media van het Vlaams Blok/Belang en het aansluitende rondje N-VA-bashen, dient slechts één doel. Er voor zorgen dat de om en bij de 10 miljard die jaarlijks van noord naar zuid vloeit niet opdroogt. Onder het mom van een strak geregisseerde belgo-belgitude die tevens het emotionele register van de ingedommelde Vlamingen moet bespelen, schuilt een louter opportunistische agenda die Wallonië ontslaat van de plicht rechtop te krabbelen. Die Brussel ontslaat van de plicht van de hoofdstad van Europa een modelstad te maken. In plaats van een overal zichtbaar slecht bestuurd amalgaam van 19 gemeenten en honderden op basis van partijtrouw – vooral aan de PS – onder kameraden verdeelde baantjes. Wie wel eens ‘een terraske doet’ in de buurt van de hoofdstedelijke Beurs/de Munt en de onbesuisd geïnstalleerde voetgangerszone, weet waar we het over hebben. Onveiligheid, voortdurend lastig gevallen worden, angst, kapotte autoraampjes, afgebroken spiegels.

Geweld en geweren

Dat Koning Filip de Waalse socialist Paul Magnette tot redder van het Belgische vaderland bombardeert, wekt enige verbazing. Als het waar is dat het socialisme de vrede tussen alle mensen en volkeren betracht, is het een beetje zuur dat het rode Waalse Gewest eigenaar is van FN Herstal. Een wapenfabriek die bereid is zaken te doen met de meest misdadige regimes waar ook ter wereld. Ook met het Midden-Oosten waar de vrouwvijandige middeleeuwen nog altijd in zwang zijn. Magnette ging als een razende te keer tegen een vrijhandelsakkoord met het beschaafde en welvarende Canada. Maar schaamt zich niet containers vol geweren en ander schiettuig met het rode kwaliteitsloodje Wallonië te verzegelen. Benieuwd met wie Magnette de komende dagen gaat praten. Met de tandem Groen-Ecolo? Dan staat Vlaanderen nog een en ander te wachten. De meisjes en jongens van Ecolo zijn zo mogelijk nog grotere Vlamingenhaters dan het FDF ooit is geweest.

Wat met de Vlaamse christendemocraten? Gaan die met Walter ‘Plop’ De Donder rond de tafel zitten of met De Grote Advocaat? Met Koen Geens die na het wegsaneren van Kris Peeters en een uitbolbaan voor Beke en Crevits zijn kans schoon ziet om een gooi naar het allerhoogste te doen: ‘de 16’. Ook de Heilige Gwendolyn uit het blauwe bedevaartsoord Aarschot heeft goesting om in het voetspoor van Guy Verhofstadt te treden. Of ze beter doet dan het blauw Toscaans konijn wiens liberale beginselvastheid even onbuigzaam is als een teenslipper, moet worden afgewacht. SP.A-voorzitter-af John Crombez – die een eervolle exit ontwaart – meent dan weer dat de N-VA duidelijk moet zeggen of ze wil mee regeren of niet.

Zeer juist, mateke!

De N-VA moet vooral zo ver mogelijk weg blijven van een Belgische misgeboorte die Vlaanderen en de Vlamingen belazert. Andermaal. Mocht u eerstdaags met muziek uit de Wetstraat worden gewekt: hoedt u voor de valse trompet van Magnette.

Frits Van Robaais

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *