ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De Tweetvader – 't Scheldt

De Tweetvader

In alle mainstream media hoor je dat Donald Trump niet oké is. Ten eerste is daar zijn kapsel. Dat zou niet echt zijn. Dan zijn vrouw. Die zou ook niet echt zijn. Dat is natuurlijk kolder. Trump is sinds 1996 eigenaar van de schoonheidswedstrijden Miss USA en Miss Universe. Zijn vrouw is dus in ieder geval echt.

In alle mainstream media hoor je dat Donald Trump niet oké is. Ten eerste is daar zijn kapsel. Dat zou niet echt zijn. Dan zijn vrouw. Die zou ook niet echt zijn. Dat is natuurlijk kolder. Trump is sinds 1996 eigenaar van de schoonheidswedstrijden Miss USA en Miss Universe. Zijn vrouw is dus in ieder geval echt.

Dan zijn haar. Trump staat bekend als een liefhebber van World Wrestling Entertainment (WWE) en is bevriend met de voorzitter, Vince McMahon. Hij verscheen ook in 2007 in het intellectuele tv-programma WrestleMania voor de wedstrijd The Battle of the Billionaires tussen het sympathieke zwaargewicht Bobby Lashley en de Amerikaanse Samoaan Umaga. Trump stond aan de kant van Lashley en McMahon ondersteunde Umaga in het zogenaamde “hair versus hair”-gevecht. Dat hield in dat het haar zou worden afgeschoren van Trump indien Umaga zou winnen en dat van McMahon indien Lashley zou winnen. Lashley won, waarop Trump McMahon kaalschoor. Dat risico zou Trump nooit hebben genomen als zijn haar niet echt zou zijn.

Bovendien wordt door sommigen gezegd dat Trump zelf niet echt zou zijn. Dat kan dus helemaal niet. Want wie zou er dan achter @realDonaldTrump zitten? Het gebruik van Twitter om direct te communiceren met het Amerikaanse volk, zonder tussenkomst van traditionele media is nog nooit eerder vertoond door een Amerikaanse president. En dat is nu precies wat er zo mooi is aan hem. Hij zegt wat hij denkt. Zelfs zonder te denken.

Een greep uit de laatste tweets van de Amerikaanse president spreekt boekdelen. Meestal moet je ze een paar keer herlezen om de gecompliceerde zinsconstructies te kunnen bevatten. De bekendste these die hij vrijwel voortdurend herhaalt, is natuurlijk: MAKE AMERICA GREAT AGAIN! Ter verduidelijking: in Amerika zit de Caps lock vaak vast. Dit omdat Chinese computers met 50 Hz op het Amerikaanse elektriciteitsnet met 60 Hz moeten lopen.

Maar er zijn nog andere, minder bekende tweets die eveneens van diepgang getuigen, maar ook het sociale aspect niet het oog verliezen, zoals bijvoorbeeld: JOBS! JOBS! JOBS! Ook zeer mooi: GOD BLESS THE USA. Heel deftig met een Amerikaans vlaggetje erachter. Sommige tweets zijn langer en duidelijk gericht op Amerikanen met een universitaire achtergrond en de nodige vakkennis, zoals deze: Just stopped in Alaska and said hello to our GREAT troops!

In Europa wordt al sinds mensenheugenis beweerd dat Amerikanen dom, oppervlakkig en hypocriet zijn. Met Trump heeft Amerika eindelijk een president die dit nare vooroordeel niet alleen ontkracht, maar de gehele wereld van het tegendeel overtuigt. Dag in dag uit.

Ardy Beld

***

Help Vlaanderen en ‘tScheldt schitteren in het grijze mainstream van alledag. Steun ‘tScheldt! Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *