ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De tuincentrumoorlog: Piet Vanthemsche vs ‘tScheldt – 't Scheldt

De tuincentrumoorlog: Piet Vanthemsche vs ‘tScheldt

Er is geen zaak zo sprekend als deze tuincentrumoorlog om aan te tonen wat de functie van satire kan zijn in een samenleving. Satire = shaming individuals or government into improvement. Het quasi monopolie van AVEVE zoals geïnstalleerd door Vanthemsche was fout. De fout is nu hersteld. Zand erover.

12 maart 2020: Overheid vs Tuincentra: 1 – 0
Overheid sluit alle winkels, behalve winkels die voeding verkopen. Grootwarenhuizen beginnen wel massaal bloemen te verkopen.

23 maart 2020: Piet Vanthemsche vs Tuincentra: 2 – 0
Vanthemsche zorgt ervoor dat tuincentra terug open mogen, maar alleen als ze van AVEVE zijn. Alle andere tuincentra moeten toe blijven.

26 maart 2020: Piet Vanthemsche vs ‘tScheldt: 2 – 1
‘tScheldt legt de constructie bloot hoe het komt dat alleen AVEVE’s open mogen zijn en alle andere tuincentra niet. ‘tScheldt publiceert 5 artikels over de totaal scheefgetrokken toestand in deze tak van de industrie. Piet Vanthemsche is zeer boos en roept via Facebook op om ‘tScheldt te boycotten. ‘tScheldt roept de overheid op of alle tuincentra te openen of AVEVE te verbieden planten te verkopen.

15 april 2020: Piet Vanthemsche vs Tuincentra/’tScheldt: 2 – 2
De overheid beslist dat alle tuincentra terug open mogen en stopt het quasi monopolie van AVEVE. Het kunstmatige voordeel dat AVEVE gehad heeft kunnen de andere tuincentra evenwel dit jaar nooit meer inhalen. Immense partijen bloemen en planten dienden in tussentijd vernietigd te worden. De verliezen bij de tuincentra (buiten AVEVE) zijn enorm.

***

Er is geen zaak zo sprekend als deze tuincentrumoorlog om aan te tonen wat de functie van satire kan zijn in een samenleving. Satire = shaming individuals or government into improvement. Vanthemsche beloofde wraak te nemen op ‘tScheldt wegens de gepubliceerde artikels. Jammer. Kies een abonnement.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *