ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De soepele wraak van de experten! – 't Scheldt

De soepele wraak van de experten!

Nadat de politici sommige wetenschappers eventjes hun plek binnen de pikorde hadden getoond, grijpen de gekrenkte IQ-kampioenen weerom de macht over het lijdzame volk.

Nadat de politici sommige wetenschappers eventjes hun plek binnen de pikorde hadden getoond, grijpen de gekrenkte IQ-kampioenen weerom de macht over het lijdzame volk.

**

Niet moeilijk als je bedenkt dat deze ontslagnemende en met volmachten onderstutte regering al meer dan een jaar tegen de wil van de Vlaamse kiezers in, niet echt een voorbeeld van democratische besluitvorming kan worden genoemd. De levensangst die de links voelende mainstreammedia uitwasemt, wordt op haar beurt geholpen door de kakkebroekerij bij voor een heel lang leven benoemde ambtenaren. Het doemdenken dat men bovendien brave bomma’s heeft aangepraat, zou het draagvlak voor allerlei verplichtingen hebben verruimd. Tenminste, dat krijgen we te horen. Winkeliers zouden verheugd staan chanten bij zoveel verhoopte duidelijkheid vanwege de overheid, legt men ons uit.

Werkelijk? Verontruste vrouwen houden door de maatregelen hun al te geruste machomannen in het gareel, verklaren gestudeerde psychogen in de vaderlandse weekendbijlagen. Afwijkers berispende properheidsfascisten en vuige smetvreespatiënten kunnen eindelijk weer gaan shoppen, sust men ons, alsof we met hen zouden moeten meeleven. En dat allemaal terwijl de Worldometer (dé statistische webstek bij uitstek) ons glashelder aantoont dat 99 procent van de besmetten gewoon geneest. Toch die paniek. Meestal volgen chaos en orde elkaar op, maar nu creëert men chaos om een ongewenst type orde op te leggen. Dit leidt tot schrijnende situaties die we u even voorleggen.

Fout voorbeeld 1

Een man gaat met zijn zoontje naar de dokter voor wat overduidelijk een keelontsteking lijkt te zijn. Eens thuis hangt er een contacttracer aan de lijn om te praten met de kleine die van corona wordt verdacht. De vader weigert zijn 11-jarig zoontje aan de wildvreemde kerel telefonisch uit te leveren en beantwoordt zelf de overbodige vragen, want tenslotte zouden de testresultaten pas binnen een uur of zo bekend zijn. Toch waren er corona-aanwijzingen, drong de ijverige ambtenaar puntig aan. Tenslotte geeft de vader enkele contactnamen uit het voorbije etmaal mee. Prompt laat een vriend weten dat hij werd gebeld door een tracer met het verzoek in zelf-isolatie te gaan omdat hij wellicht door een coronapatiënt was besmet. Dat hij zijn werkgever maar best meteen moest verwittigen, ah ja, en heel zijn gezin natuurlijk. Uiteindelijk bleek de jongen van 11 dus gewoon een keelontsteking te hebben. Die tracers spelen op veilig en doen hun werk voortreffelijk, hoor je sommigen al toejuichen. Dit malle gedoe brengt ons eerder op gedachten die weinig met voortreffelijkheid te maken hebben.

Fout voorbeeld 2

Een kwade begrafenisondernemer vertelt ons hoe terminaal zieke mensen die aan hun slepende aandoening overlijden toch als coronaslachtoffer worden gecatalogeerd. Gevolg: geen afscheid van de in eenzaamheid omkomende ouderen, geen begrafenis, geen koffietafel. In de grond gemoffeld of in de oven gecremeerd zonder enige menselijke waardigheid. Los van het ineenstuiken van de sector struikelen we hierbij vooral over de ongenadige opruiming van stervenden. O wat heeft ons land met zijn versmachtende lockdown het toch goed gedaan, galmt het in de corridors van de coronaridders.

Fout voorbeeld 3

Een patiënt met een neurologische aftakelingsziekte wordt veel vroeger dan voorzien opgenomen in een woon- en verzorgingscentrum omdat er flink wat bedden zijn vrijgekomen. Zijn echtgenote moet hem afzetten aan de ingang, met zijn kabasje in de hand, nog snel even wuivend, want het rigide quarantaineregime verbiedt haar om haar verwarde echtgenoot naar zijn kamertje te begeleiden. Wenend nemen ze afscheid. Alsof de plaatsing van de man al niet verscheurend genoeg was. Alsof het als zuur in de ziel bijtend schuldgevoel geen pijn genoeg deed. Alsof de tranen van de patiënt niet bleven nazinderen in het gemoed. Neen, coronatijd, madame, wegwezen en binnen 7 dagen nog eens terugkomen wanneer is vastgesteld dat haar man, die al maanden niet meer is buitengekomen, onbesmet blijkt.

En dan maar een jonge ‘na een half schooljaar vermoeide’ meute zien palaberen tot in de meest nachtelijke uurtjes. Natuurlijk zijn er dan besmettingen, zeker als je je uitput in opmeten. Minder opnames in het ziekenhuis, minder doden. Toch opnieuw paniek en Aziatisch aandoende regels om gemaskerd je zomer uit te doen. Virologen die elkaar nog meer tegenspreken dan ooit voorheen, versterken hun greep zonder dat de bevolking er nog iets van begrijpt. Intussen blijft men naarstig op zoek naar zekerheidszoekers die u ongetwijfeld asociaal vinden indien u hun spel niet meespeelt.

Psychiater-neurowetenschapper-filosoof Damiaan Denys verwoordde al in maart in De Standaard de werkelijkheid: ‘5 procent belandt op intensieven zorg en 1,4 procent zal overlijden. We leven in een sentimentele samenleving waar subjectieve emotie cruciaal is en mensen niet meer in staat zijn om een rationeel objectief standpunt in te nemen’. Groot gelijk!

De coronacrisis heeft de falende Belgische structuur onthuld. Ook organisaties als de WHO hebben voor het oog van de wereld op chronische wijze steken laten vallen. Bovenal zagen we hoe makkelijk het is om maatschappelijke vrijheden te verdunnen en iedereen in de corral van het nieuwe normaal te dwingen. Niemand wil ziek worden door of dood gaan aan covid-19, maar waar is het gezond verstand gebleven? We spelen willens nillens met z’n allen mee in een B-film zonder happy ending.

***

Foto: Bij “Geneeskunde Voor Het Volk” in Hoboken zijn elke voormiddag twee contacttracers aan het werk.

***

Verzorg je zelf. Neem een abonnement op ‘tScheldt, zodat je de komende dagen en weken kan genieten van een grimlach, een glimlach of een schaterlach. Kies een abonnement:

3 reacties op “De soepele wraak van de experten!

  1. Ene genaamde Jan Balliauw, een ‘objectieve’ speurneus van de rode minaret aan de Reyerslslaan is nu blijkbaar druk bezig een met belastinggeld gesponsord snoepreisje te maken ,om in Hongarije ,waar de niet aan de EU maffia volgzame Orban moet vergruisd worden , hierbij heeft deze diepgravende lijkbidder een wicht uit de oppositie club- Momentum -gevonden om haar ‘parate’ kennis en dito linkse politieke kruiperigheid over ons heen te kotsen over de weinige besmettingen in dat mooie land . Dit zou in meerdere afleveringen gebeuren ,kwestie van de domme ‘laaggeschoolde’ Vlamingen hun aandacht af te leiden van het fascisten clubje coup plegers dat hierop dictatoriale wijze alles naar de kloten helpt .
    Orban heeft de toestand goed geregeld en onder controle gehouden ,het wicht orakelde hierover “dat er niet corona patiënten ” het slachtoffer van waren !!wat een lef ! ze hebben ginder uit de commie club welgeteld één vrouw gevonden die dat wou beamen ,blijkbaar mits een financiële tegemoetkoming .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *