ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De Russische peuter Artjom en zijn eerste verhoor – 't Scheldt

De Russische peuter Artjom en zijn eerste verhoor

Op het Russische journaal verscheen onlangs een zeer vreemde reportage. In een filmpje begeleid door dreigende muziek zijn een aantal personen te zien in de marge van de demonstratie van 27 juli 2019 tegen de uitsluiting van een groot aantal kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van Moskou

Op het Russische journaal verscheen onlangs een zeer vreemde reportage. In een filmpje begeleid door dreigende muziek zijn een aantal personen te zien in de marge van de demonstratie van 27 juli 2019 tegen de uitsluiting van een groot aantal kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van Moskou. In de video geeft een man eerst een babydrager aan een andere man, deze doet de draagzak aan en plaatst er een peuter in. De mannen lachen hierbij. Het onheilspellende commentaar bij deze bijdrage luidt: “De crimineel Sergej Fomin probeert met behulp van een zuigeling een politiecordon te doorbreken en chaos te veroorzaken. Het kind ondervindt blijvend psychisch en moreel letsel. Andere Moskovieten die met hun kinderen aan protesten van de oppositie deelnemen, zullen eveneens worden vervolgd.”

Volwassenen proberen een Russische demonstratie in de straat te vermijden vanwege hun kind, later gearresteerd voor kinderverwaarlozing…

De peuter is de eenjarige Artjom, zoon van Olga en Dmitri Prokazov. Sergej Fomin is de neef van Olga en peetoom van de oudere broer van Artjom. De familie wandelt op de bewuste zaterdag in juli in het centrum van Moskou en komt min of meer toevallig Fomin tegen. Ze besluiten vanwege de kinderen de demonstratie te mijden en samen verder te lopen. Omdat Sergej Fomin tot de staf van Ljoebov Sobol behoort, een van de onafhankelijke kandidaten voor de gemeenteraad en medestrijdster van Alexej Navalny, werd de scène kennelijk vastgelegd door een camerateam van de staatstelevisie.

Na deze “onthullende reportage” wordt de familie op 5 augustus 2019 op de hoogte gesteld dat het Openbaar Ministerie een procedure heeft gestart over ontzetting uit het ouderlijk gezag. Dezelfde avond wordt omstreeks 23 uur de kleine flat van de Prokazovs onderworpen aan een huiszoeking door negen O.M.-medewerkers. De volgende dag tegen 20 uur wordt de familie incluis de eenjarige oppositiestrijder Artjom naar het Ministerie gebracht en daar ieder apart (!) ondervraagd door een speciale onderzoekscommissie. Door toedoen van een zeer humane parketmedewerker mag moeder Olga omstreeks 22:30 met de huilende Artjom naar huis.

Misschien is het tijd dat Navalny en de zijnen het systeem Poetin zeer grondig kunnen gaan veranderen. Al was het alleen maar opdat de kinderen in Rusland weer op tijd naar bed kunnen.

Ardy Beld

***

Hoe kan ik zoiets lekkers als ‘tScheldt steunen? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *