ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De Rabbi en de Mossad: Waarom de Mossad Jorg Haider vermoordde – 't Scheldt

De Rabbi en de Mossad: Waarom de Mossad Jorg Haider vermoordde

“Nomen est Omen”, zegden de Romeinen, en als je Rabbi Moishe Friedman ontmoet weet je dat ze gelijk hadden. Met zijn fonkelende pretogen en zijn warme handdruk straalt deze mens gewoon vrede uit. En toch heeft deze Friedman een harde en duidelijke boodschap: als rabbijn en insider is hij veel te weten gekomen over onder meer geheime operaties van de Mossad in Europa…

“Nomen est Omen”, zegden de Romeinen, en als je Rabbi Moishe Friedman ontmoet weet je dat ze gelijk hadden. Met zijn fonkelende pretogen en zijn warme handdruk straalt deze mens gewoon vrede uit.

Al jaren is Moishe Friedman actief in de interreligieuze dialoog en zet hij zich in voor het samenbrengen van gemeenschappen. In het kader daarvan nam hij deel aan internationale conferenties en congressen, ook in de Arabische wereld en tevens in Iran.

En toch heeft deze Friedman een harde en duidelijke boodschap: als rabbijn en insider is hij veel te weten gekomen over onder meer geheime operaties van de Mossad in Europa. Operaties tegen rechts-nationalisten, die hij in meerdere, goed gedocumenteerde publicaties uit de doeken doet. Hetgeen hem niet in dank werd afgenomen.

Interview met ‘tScheldt

‘tScheldt had het voorrecht de Rabbi hierover aan de pols te voelen.

“Ik ben in New York geboren”, steekt hij in perfect Nederlands van wal. “Mijn vader kwam uit een rabbijnenfamilie uit Oostenrijk. Ikzelf studeerde in Londen en Zwitserland en werd later Opperrabbijn in Wenen. Ik trouwde met een vrouw die ook uit een rabbijnenfamilie kwam en we hebben samen acht kinderen. Een van mijn dochters “Rezi” was laatst nog kandidate voor CD&V”, monkelt hij.

Rabbi Friedman is religieus maar ook vrijdenker. Met de joodse bijbel en Thorascholen loopt hij niet hoog op. Voor hem zouden zijn geloofsgenoten ook beter in het Engels, Nederlands en wiskunde opgeleid kunnen worden. Met de socialist Pascal Smet voerde hij een juridische strijd bij het Grondwettelijk Hof tegen het chassidisch privaat onderwijs, met succes. Verder is hij als rabbi tegen het onverdoofd slachten van dieren. Een stelling die kan tellen.

Tussen neus en lippen laat hij ook nog eens weten dat geen enkele joodse tekst verwijst naar een verplichte terugkeer van zijn geloofsgenoten naar Israël.

Mossad-operaties en politieke aanslagen in Europa

Als Opperrabbijn in Wenen kwam hij in contact met vele hooggeplaatste persoonlijkheden. Doordoor geraakte hij op de hoogte van de geheime operaties van de Mossad in Europa. Zijn stelling is dat het zogenaamde verkeersongeval van de Oostenrijkse politicus Jörg Haider opgezet spel was van deze dienst.

“Mossad-operaties en politieke aanslagen in Europa”, nu te koop

Haider zou vermoord zijn door de Mossad omdat hij teveel wist. Jarenlang gebruikte de Mossad Haider als tussenpersoon met de radicale Arabische wereld. Haider had immers goede contacten met Moeammar Kadhafi, Saddam Houssein en verder Bashar al-Assad. Zo was Haider een persoonlijke vriend van Saif al-Islam al-Qadhafi, de zoon van de Libische leider Kadhafi. Pikant detail: Haider wou de dag nadat hij werd vermoord afreizen naar Bagdad om er zijn contacten en contracten met de Iraakse overheid -na de dood van Saddam- verder te zetten.

Een reden om hem definitief uit te schakelen?

Meer nog, ook de aanslagen op Pim Fortuyn en Theo Van Gogh zouden door de Mossad zijn gepleegd. Ook de verijdelde aanslag op Filip Dewinter in Antwerpen op 14 april 2015 zou hun werk zijn geweest. Volgens Friedman is ook Marine Le Pen ter dood veroordeeld. Onder geen beding wil de Mossad dat rechts-nationalistische leiders in Europa verantwoordelijkheid zouden dragen.

De rabbi zet het uitgebreid uiteen in verschillende publicaties. Ze lezen als de beste polar. Maar daardoor moest hij zijn Opperrabijnschap in Wenen wel opgeven. Doch de rabbi geeft niet op. Vanuit Antwerpen blijft hij zijn controversiële boodschap verder verkondigen.

Boek te koop

Het boek van Rabbi Friedman is bij hem te koop. Een aanrader voor onze lezers van ‘tScheldt.

Contacteer de rabbi gerust via oberrabbiner.friedman(at)gmail.com. Leesplezier verzekerd…

Het boek “Mossad-operaties en politieke aanslagen in Europa” is nu te koop aan €18.

***

Steun ‘tScheldt zodat we nog meer tijd en energie kunnen investeren in het praten met doordachte doordenkers in deze tijd. Kies je abonnement:

2 reacties op “De Rabbi en de Mossad: Waarom de Mossad Jorg Haider vermoordde

  1. Raar , ik zou het boek wel eens willen lezen ,ik heb ook bewaking gedaan voor e Mossad in Antwerpen aan de scholen en de Synagogen in het weekend als de Israëli’s chabbes (sabbat)hebben. ik weet wel dat Friedman
    In Joodse kringen niet altijd even serieus genomen wordt ,maar het kan niet dat de Mossad op eigen houtje
    beslist wie er wel of niet ‘opgeruimd’ moet worden .
    Ik heb hier gisteren nog een replay op gegeven maar die is blijkbaar verdwenen ,ik zou hem er persoonlijk ook eens willen vragen over stellen .

  2. Een (dik) broodje aap. Als je in de belangstelling wil komen, verzin dan iets, en laar er een boek over publiceren. Mohammed was daar het historisch voorbeeld bij uitstek van. De Mossad is een geheime dient. Die kan zich dus niet verdedigen met tegenargumenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *