ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De POLILYMPICS, het nieuwe project van Bart Somers – 't Scheldt

De POLILYMPICS, het nieuwe project van Bart Somers

Deze week ontstond er heel wat commotie toen een cameravrouw en geluidsman van de VRT, Hilde Crevits en Bart Somers na de ministerraad onhandig door een raam zagen klauteren…

Deze week ontstond er heel wat commotie toen een cameravrouw en geluidsman van de VRT, Hilde Crevits en Bart Somers na de ministerraad onhandig door een raam naar buiten zagen klauteren. 

**

Kwatong Pieterjan De Smedt, moest het in primetime natuurlijk negatief duiden. De VRT op haar beurt zag haar kans schoon om enkele openstaande rekeningen te vereffenen en liet huispoliticoloog Carl Devos op hun website aan het woord: “Politicoloog Carl Devos niet mals voor “vluchtende Vlaamse ministers”: “Blamage dat men geen antwoorden heeft”.

U als trouwe lezer van ‘tScheldt weet dat uw verslaggever steeds dieper graaft dan de embedded journalisten. Wat er gebeurde is niet belangrijk, maar wel waarom het gebeurde. En dat blijkt een zeer triviale aanleiding te zijn. Om ea te duiden neem ik u mee naar donderdag 18 september 2003 om 09:04. De Gazet van Antwerpen pakt uit met de kop ‘Bart Somers wil Olympische Spelen 2016 in Vlaanderen’. Bart Somers is op dat moment Minister-President van Vlaanderen en wil zichzelf, zoals een goede liberaal betaamt, op de wereldkaart zetten. Vandaag weten we dat die poging jammerlijk faalde.

Bart Somers heeft deze mislukking nog steeds niet verteerd. Hij broedt al jaren op een plan om deze blamage uit te gommen. En het moet gezegd, hij heeft een project om u tegen te zeggen. Uw reporter mocht deze ochtend op de koffie en kreeg alle details van Project P.

Project P. is de werktittel voor het project Polilympics. Nee geachte lezer ik schrijf het niet fout: Polylympics zijn de Olympische Spelen voor ‘poly-amoureuze’ koppels, dat is een specialiteit van een andere Open VLDer, Hans Maes. De Polilympics, met een ‘i’, zijn de Olympische Spelen voor politici. Wie beter dan politici weerspiegelen de Olympische gedachte “Meedoen is belangrijker dan presteren”?

Natuurlijk moeten er bij de voordracht van zo’n project ook disciplines voorgesteld worden. En daar mijn waarde lezer draaide het gisteren allemaal rond. Bart Somers en Hilde Crevits, dachten dat Raamklauteren een knappe toevoeging zou zijn aan de sporttak Urban Run. Wouter Beke demonstreerde het Hindernissenparcours: politici moeten de opgestelde persmeute ontwijken en zo snel mogelijk met de auto wegrijden. Ook Jan Jambon testte gisteren op fenomenale wijze de discipline Open Deuren Intrappen, waar hij al stamelend iedereen het nakijken gaf.

Ook andere politici kwamen met voorstellen, Joke Schauvliege bedacht de edele sport van het Spitsroeden Lopen, Maggie De Block, liefhebster van esthetiek, stelde het Synchroon Bochten Nemen voor, Kristof Calvo eiste de toevoeging Op Hete Kolen Zitten en als laatste kwam Conner Rouseau met de uithoudingssport bij uitstek Egotrippen.

Zoals u ziet blijkt ook bij het Raamklauteren van Hilde en Bart de Franse uitdrukking “les apparences sont trompeuses” van toepassing. Wij wensen Bart van harte alle succes met Project P.

Jef Nalis

***

1 artikel in ‘tScheldt = 1 aspirine tegen een aanvan van Politieke Correctheid. Verzorg jezelf. Kies een abonnement:

3 reacties op “De POLILYMPICS, het nieuwe project van Bart Somers

  1. En wij maar denken dat de beide vluchtelingen betrapt waren op een nummertje ‘in en uit’ of ‘op en neer’ en zo hun stunt uitvoerden in de hoop niet herkend te worden .

  2. Volgens geruchten is de waarheid iets minder prozaïsch, te weten : de excellenties Hilde C. en Beertje C., altijd paraat om hun plicht te vervullen en dag & nacht de burger te dienen, hadden gezamenlijk een ‘pizza special’ besteld, of een couscous-pili pili daar wil ik vanaf zijn. De resultaten van deze gastronomische uitspatting liet zich vertalen in….u begrijpt het alvast, ze moesten stante pede, mordicus, in hoge nood en bij hoogdringendheid naar de plee, zoniet waren de resultaten niet te overzien, desastreus zeg maar, ongeveer zoals de poging(en) tot regeringsvorming zeg maar. Enfin, ze wilden doen wat elke burger zou doen in dat geval, al zijn polletiekers meestal schijters, in dit geval was het volledig begrijpelijk en menselijk. Mààr…. wat bleek, schandelijk genoeg ? Ook in de ministeriële middens zaten en zitten ‘hamsteraars’ ! Iemand had in het ganse complex (ja, polletiek is soms complex) alle rollen toiletpapier scheefgeslagen, zoals de burger deed in den Aldi, de Lidl en andere euh complexen…. Waarschijnlijk mitsgaders een dienstwagen-met-chauffeur verdonkeremaand, want in het verduisteren van allerlei zaken zijn polletiekers bollebozen zoals u weet. Soit, paniek in de stroate natuurlijk, in casu bij de beide excellenties. ‘Wat te doen’ zou Lenin zeggen, terwijl hij met z’n boekje zelf z’n reet reinigde, althans volgens sommige historici (niet altijd betrouwbaar maar dit terzijde). Hilde dacht eerst nog haar slip te gebruiken en hem desnoods te delen met Bart (nood breekt wet !), maar besefte toen dat….ze er geen aan had ! Domweg in haar haast vergeten, de burgerplicht was nog dringender geweest dan de sanitaire behoefte…
    ‘Eureka” riep Bart, want als de nood/noot het hoogst is, is de Mechelse Roerganger nabij, we gaan dat hier drastisch oplossen, we ontsnappen door het venster, tegelijk kunnen we ook die vervelende VRT-janet ontlopen, die persmuskiet die ons altijd staat uit te lachen en de pieren uit onze neus haalt… Kom Hilde, ik weet de weg, m’n minnares heeft dat raam ook al meermaals gebruikt, al zijn dat uw zaken niet, net als uw slip buiten m’n interessesfeer ligt, ik ben Paul X niet. En zo, beste burgers boeren en buitenlui, ontkwamen zij ternauwernood aan de bruine pest, de couscous-pizza catastrofe, want dàt zou pas nieuws zijn in de gevestigde én de alternatieve, zeg maar sociale media. Bij het buitenklauteren bezeerde Bart nog enigszins zijn glockenspiel aan een stukje prikkeldraad, aangebracht ter bescherming van het pand, maar waar ze uiteindelijk geraakt zijn is minder geweten, en ook minder belangrijk in dezen. Wel waren ze na gedane noodwendigheden zo opgelucht dat ze samen nog een Chinees restaurant binnendoken, eentje met standing, waarop de Goeroe van Mechelen oreerde :”Eend goed al goed !”. Als de beide excellenties dus in de toekomst een extra dikke aktentas meezeulen weet u wat er precies en hoofdzakelijk inzit : rollen WC-papier…. Intussen is er wel een parlementaire onderzoekscommissie aangesteld om uit te vogelen welke snoodaard verantwoordelijk is voor de ontvreemding van…enz. Huiszoekingen en nachtelijke ondervragingen zijn in dezen geenszins uitgesloten, al komt straks eerst Wouter B. aan de beurt, over de zorginstellingen. Zouden daar ook de toiletrollen…..nééé, men mag er niet aan denken, en zeker niet aanzitten. Wouter heeft wel beslist extra’s mee te nemen deze namiddag, en de billen toe te knijpen, z’n politiek lot hangt ervan af, ergens. Shit happens, dat weten sommigen nu ten gronde. At your servies !

  3. Voor hen die nog altijd betwijfelen of politiekers nu écht al lachend in ons gezicht spuwen, geeft de komedie van het respectievelijke walgelijke en volslagen incompent duo Somers-Crevits het verlossende antwoord. Ik vraag me af hoe die volgevreten Somers het klaarspeelde om door een raam te kruipen. En dat dan louter om de pers te ontlopen, een pers die wegens haar “objectieve en neutrale” ingesteldheid sowieso al niet veel meer voorstelt. Hiermee bewezen onze “excellenties” nog maar eens hoe verheven ze zich boven het volk wanen en denken ze: waardeloos plebs, jullie hebben geen zaken van wat wij doen of zeggen en nog minder met hoe wij hier alles op jullie kosten lekker verkloten. En of we iets geven om dit land en zijn bevolking? Hahahaha! onnozele sukkels, dat interesseert ons geen fluit! Het enige wat ons écht interesseert is ons degoutant hoog betaald postje en de bijgaande schnabbels en de daaropvolgende nog degoutantere hoge uittredingsvergoeding. Dát telt en niks anders! en onnozelaartjes, hoe we zo veel mogelijk met 2 handen op jullie zweet kunnen graaien. O ja, vergeet de volgende keer niet om voor mij te stemmen. Je zult het je niet beklagen want dan spuw ik niet meer in jullie gezicht, maar dan kots ik er op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *