ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De Pinxten-affaire: blauwe druiven smaken zuur – 't Scheldt

De Pinxten-affaire: blauwe druiven smaken zuur

Misschien is het toch een goede zaak dat banken verdachte tegoeden dienen te melden. Vlaanderen wil wel eens weten hoeveel geld burgemeester, parlementair, minister en auditeur bij de Europese Rekenkamer Karel Pinxten de voorbije jaren opzij heeft kunnen zetten. Achterover gedrukt is beter. Gestolen is ook goed.

Misschien is het toch een goede zaak dat banken verdachte tegoeden dienen te melden. Vlaanderen wil wel eens weten hoeveel geld burgemeester, parlementair, minister en auditeur bij de Europese Rekenkamer Karel Pinxten de voorbije jaren opzij heeft kunnen zetten. Achterover gedrukt is beter. Gestolen is ook goed.

**

Karel Pinxten (68) was dertig jaar lang burgemeester van het Limburgse Overpelt. Hij hoorde bij het puikje christendemocraten op de wachtlijst voor een ministerschap. Eerst Defensie onder Dehaene I. Daarna Landbouw onder Dehaene II. De dioxinecrisis van 1999 joeg hem uit de ministeriële vertrekken en het gremium van de christendemocratie.

Pinxten trok naar de Open VLD van Verhofstadt. Een partij van olijf- en wijnbouwers op riante landerijen in Toscane. Maar: blauwe druiven smaken zuur. Na zijn parlementaire en ministeriële loopbaan wist lepe Pinxten een lucratief baantje bij de Europese Rekenkamer te versieren. Opdracht: controleren of het geld van de EU correct en transparant wordt gebruikt. Netto maandloon: 17.000 euro. Ja, u leest het goed. Wat blijkt? Voor Pinxten is het nooit goed genoeg. Gefoefel en gesjoemel met dienstreizen, onkostennota’s, Wijntje & Trijntje in de Bourgogne.

Zacht uitgedrukt: een gevaarlijk dunne grens tussen werk gerelateerde beroepsuitgaven en luxueus privé-vertier met mevrouw Pinxten op de achterbank van een bereidwillige dienstwagen. Wees op uw hoede wanneer politici met bescheten kiezelstenen in hun leugenachtige mond blijven dooremmeren over ‘dankbare opdracht’, ‘maatschappelijk engagement’, ‘Europese waarden’ of ‘christendemocratische inspiratie’. Ga naar Wetstratees & Europees Vertaald om de leugens van Pinxten te ontmaskeren. Bedoeld wordt: zakken vullen, profiteren, Mouton Rothschild, tankkaart, executive suite, kilometervergoeding, champagne, Amaretto & biertjes in volgestouwde minibar.

Amorele Icarus

Karel Pinxten heeft de antipolitiek een beschamend mooi cadeau gedaan. Deze voormalige christendemocratische en later liberale windhaan moet niet komen janken wanneer op het hoofdkwartier van het Vlaams Belang andermaal de kurken uit de flessen Zuid-Afrikaanse vonkelwijn knallen. Pinxten en consoorten – de man is helaas geen unicum – hebben er door hun consequent volgehouden schandalig, semicrimineel gedrag in ruime mate toe bijgedragen dat de afkeer van het politieke bestel in hart en hoofd van de gewone m/v – meer dan 90 procent van de Vlamingen – elke dag groter wordt.

Het gedrag van Pinxten getuigt van een misselijk makend misprijzen voor de honderdduizenden ploeteraars, werkers, verpleegsters, onderwijzers en ondernemers die er ook tijdens deze pandemie-kloterij het beste proberen van te maken.

Pinxten ving bij de Europese Rekenkamer 17.000 euro netto per maand! Beseft die vent niet dat dit het jaarinkomen is van een tienermoeder in de diepvriescel Groenten en Fruit van de Lidl? Is Pinxten zo ver heen dat hij zich niet realiseert dat tienduizenden Vlamingen geen 17.000 euro reserve op een spaarrekening hebben staan? Het gedrag en de terugkerende financiële beuzelarij van Pinxten is niet langer immoreel te noemen. Het is amoreel: Pinxten heeft géén normbesef. Zijn door macht, eigenwaan en geldhonger verkankerde geest maakt geen onderscheid meer tussen wat kan en niet kan, zelfs niet tussen goed en kwaad. Hart, moreel kompas en hersenen van Karel Pinxten zijn door meer dan één dodelijk virus ernstig aangetast. Aan het hoogste rechtscollege virologen om uit te maken of deze van zijn wolk gevallen Icarus recht heeft op een vaccin.

**

Illustratie: Karel Pinxten, met heel veel van Uw geld op Zijn rekening…

***

Iedere normale mens krijgt een bloeddrukopstoot bij het lezen van het verhaal over Karel Pinxten. Beschouw een abonnement op ‘tScheldt als een bloeddrukpil om te overleven in een wereld waarin politici zichzelf rijk grabellen. Kies je abonnement:

 

7 reacties op “De Pinxten-affaire: blauwe druiven smaken zuur

 1. Misschien dat men nu eindelijk gaat beseffen wáárom die bende harlekijnen zo fel met hun ellenbogen wringen om toch maar verkozen te geraken en van de royale gedekte staatruif te kunnen vreten. En dat is de springplank naar veel nobelers: Europa: daar kan men onbeperkt graaien en schoemelen tot men er bijna bij dood valt. Een dikke 16.000 €/maand is voor zo’n verhevene boven het volk een aalmoes die lieft wat mag worden gestijfd door nog wat meer kunnen graaien en liefst genoeg zodat hij net zoals Verafstoot en De Klucht ook een lappeke wijngaard op zijn bil kan slaan op kosten van de uitgezogen proletariers. En wedden dat de mantel der liefde weer zal bovengehaald worden? Want met dat parasiteren heeft iedereen boter op het hoofd en moet de ene voor de andere zwijgen dat hij zweet. Ze zijn allemaal mekaar waard en zoals men weet vreten de wolven elkaar niet op. En men vraagt dat hij een groot deel van zijn pensioen zou kwijtspelen… Haha HaHA HAHAHAHA!!! Daar zal weer veel volk komen naar zien. Zoals het bij die “elite” bon ton is, zal de beerput zedig gedekt blijven en graaimans zijn zaak zal met een sisser zien uitdoven. Maar owee bvb de facteur die een bic of een perforator van het bureau zou meenemen hebben.

 2. Deze graaiende OVLD blauwe rode avanti tsjeef geniet/genoot een quasi belastingvrije wedde plus idem dito wat betreft zijn onkostenvergoeding. Is/was dit ocharme alles ?
  Sterke schouders en rechtvaardige belastingen (cfr. Kerstmanifest !? Power to the people !?) Aangekondigd met pamflet voorzien van rode (!) bokshandschoen (!) wel te verstaan.
  Voor wie is die vuurrode bokshandschoen bedoeld ? Wie is in hemelsnaam “the people” ? Het uitgespuwde, verachtte van corona creperende en financieel uitgemolken plebs ?
  https://www.cdenv.be/actua/kerstmanifest-power-to-the-people/

 3. Rovershoofdmannen onder mekaar . De von sexen coburgs zijn sinds generaties de grootste rovers van het apenland . in alle heel grote sjoemelzaken ( de onteigening van de Noordwijk in Brussel met Charly de Pauw als stroman ) Desubsidies voor de Boelwerf – het trema is plotseling verdwenenen de de zwarte piet werd naar de familie Savereys doorgespeeld – het ontslag van veruit de laatste niet corrupte politiecommisaries in het Brussels ( Demol) , het cirrcus rond de gronden van Umicore in het limburgse ( toen ze moesten gesaneerd worden waren ze plotseling opnieuw publieke eigendom ) . deze lijst is absoluut niet compleet . Dus de norm is ( ongeveer ) gestolen : 250 000 € : jonker . 500 000€ : baron . 1 000 000 € : graaf .

  1. 1 mio voor een “graaf” ? Joepie waar moeten wij zijn om dat te incasseren aub ?

 4. Wacht, trek mijn deksel er even af maar pas op voor de stank. Er is voorlopig nog wat plaats vooraleer het bij onze vulkanische Antipodeneilanden van Nieuw-Zeeland een enorme hoge stank PoCo-lava uitbarsting en dito stroom zal geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *