ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De olifant in de kamer van de Kamer – 't Scheldt

De olifant in de kamer van de Kamer

Wij van ’tScheldt hebben tijdens de redactievergadering van donderdag 20 juni 2019 een losliggende en met hondenstront besmeurde stoeptegel naar onze splinternieuwe breedbeeldtelevisie van den Aldi gegooid. De inauguratie van 150 (!) oude en nieuwe Belgische Kamerleden kan niet anders dan een beschamende vertoning worden genoemd. Niet om aan te zien!

Wij van ’tScheldt hebben tijdens de redactievergadering van donderdag 20 juni 2019 een losliggende en met hondenstront besmeurde stoeptegel naar onze splinternieuwe breedbeeldtelevisie van den Aldi gegooid. De inauguratie van 150 (!) oude en nieuwe Belgische Kamerleden kan niet anders dan een beschamende vertoning worden genoemd. Niet om aan te zien!

***

Het archaïsche interne reglement van de Belgische Kamer dicteert dat het jongste Kamerlid tijdens de inauguratie een protocollaire rol krijgt toegewezen. Die eer viel Dries Van Langenhove te beurt, als onafhankelijke verkozen voor het VB. Je hebt geen vrienden maar vijanden nodig om op het hoogste schild of schavot te worden gehesen. In de Franstalige pers werd deze non-issue opgeblazen tot proporties vele malen groter dan de bij Outdoor Adventure in de zomersolden gekochte tailleur van Maggie De Block. Miss Janssen Pharmaceutica hing tijdens de feestelijke zitting muurvast aan haar slimme telefoon zoals romige kaassaus aan de fijnste deegwaar. Didier Reynders zat zich ook suf te tokkelen. Op zoek naar steun voor een Europese landingsbaan van om en bij de 20.000 euro netto per maand. Maak Van Langenhove Great Again! Die omhooggevallen rechtse bal hoeft nooit nog campagne te voeren. Anderen doen dat voor hem. Met dank aan Franstalig links, de salariskalveren van Groen en de geveinsde poco-verontwaardiging van al de rest. Veel Kamerleden hadden hun door ons betaalde parlementaire medewerker nog gauw naar een souvenirshop gestuurd om een speldje te kopen. Een Vlaamse Leeuw. Een rode driehoek die waarschuwt voor het opmarcherende fascisme. Of een zonnebloem die CO2 uit de zwaveldampen van aangemeerde cruiseschepen haalt.

Snappen die verkozenen des volks echt niet dat Vlaanderen stilaan genoeg heeft van al die navelstaarderij en de graaiende zelfbediening? Van het schaken met pionnen op een dambord. Van het schaamteloze opportunisme om toch maar Janneke en Mieke in het zadel te houden. Van het liquideren van mogelijke tegenstanders. Van de carrièreplanning van vriend en vijand. Van de kortste weg naar het financiële comfort en de lucratiefste pensioenen van België op de rug van het achterlijke klootjesvolk dat er voor de honderdste keer niks van begrepen heeft.

Gezeik op woensdag

Uw geliefde ’tScheldt is een constructief blad. Vaardig per direct een wet uit die alle Kamerleden verbiedt hun door de belastingbetaler duur betaalde tijd te verklooien met ‘Voor de Dag’, ‘De Afspraak’, het gekwebbel op dinsdag, het gezeik op woensdag, het gelul op donderdag, ‘De Afspraak op vrijdag’, het geëmmer op zaterdag en ‘De Zeverende Dag’ op de dag des heren. Wie nog altijd in de waan verkeert dat al dat onverstaanbare gelul de kloof tussen de burger en de politiek verkleint, moet de uitslag van de verkiezingen van 26 mei 2019 toch eens grondig analyseren. Pieter De Crem neemt zijn Kamerzetel niet op. Lees: je weet maar nooit of Crembo minister wordt. De windvaan van de Antwerpse Goede Hoopstraat, de Puurse asperger Kris Peeters weet ook nog niet of hij zijn Europese zitje opneemt. Reden: zie boven. N-VA’er Mark Demesmaeker is niet herverkozen voor Europa maar wordt opgevist als gecoöpteerd senator. Het is zijn bedoeling om de Senaat af te schaffen. Zegt hij. John Crombez weet ook nog niet wat te doen. Televisie Goesting Rutten BVBA uit Aarschot evenmin. Wouter Beke leert steppegras bakken en opent wellicht Frituur Farizeeër in Leopoldsburg. Europees gaat N-VA in dezelfde fractie zitten als Poolse preconciliaire katholieke zakken en Spaanse centralisten die de Catalanen hun zelfbeschikkingsrecht ontzeggen. Hoeveel studiediensten heb je nodig alvorens een goed betaalde bolleboos zegt: jongens, nu is het echt wel genoeg geweest, we zijn de kluit aan ’t belazeren en de Vlaming pikt het niet langer.

Die Vlaming heeft gelijk.

Lompenproletariaat

Federaal, Vlaams of Europees: ze zijn allemaal in hetzelfde bedje ziek. Net als de mainstream media die als kippen zonder kop achter de waan van de dag aan zitten en voorbijgaan aan de zorgen van de modale lezer. Waar onze verkozenen des volks allemaal mee doende zijn! Mobiele slachthuizen. Onkruid op onze kerkhoven. Hoe hoog mogen bij-vriendelijke grassprieten en klaprozen langsheen de autostrade er opgewekt bij staan? Is het geoorloofd uw gazon kort te houden of laten we het gras maar groeien? Het nieuwste gedrocht uit een of andere verkokerde koker is de mobiscore. Bereken de meer-of minwaarde van uw woning aan de hand van de afstand tot bank, school, De Lijn (als die rijdt!) en supermarkt. De mobiscore komt bovenop de energiescore die er voor zal zorgen dat de helft van alles wat voor 1960 is gebouwd, tegen de vlakte gaat. Kristof Calvo zal het bij Ivan De Vadder wel even komen uitleggen hoe de minwaarde van uw eigendom/erfenis zal worden vergoed: ‘Eh (…) euh (…) dat moet ik even aftoetsen bij Meyrem Almaci of het Antwerpse groene genie Wouter Van Besien’.

De olifant in de kamer ziet niemand staan. Dat is best vreemd. Want de olifanten zijn groot en talrijk genoeg. Het multiculturele drama. De explosie van de openbare schuld. De pensioenwetgeving waarin een kat haar jongen niet vindt. De kapotte relaties en gezinnen. De belastingbrief waar geen touw aan vast te knopen valt. Het Vlaamse onderwijs dat zienderogen achteruit boert. De toename van het aantal spijbelaars, vroegtijdige schoolverlaters en zittenblijvers. De drugsplaag op onze scholen. De zelfmoordcijfers bij onze jongeren. De aanwas van een multi-etnisch lompenproletariaat zoals we het sinds Balzac en Dickens niet meer hebben gekend.

De voorzitters van Kamer, Senaat en talloze Parlementen grijpen naar hun houten hamertje. En verklaren de zitting voor gesloten. Wij niet.

Frits Van Robaais

***

Steun tScheldt! Klik hier!

2 reacties op “De olifant in de kamer van de Kamer

 1. Wie ooit nog achter het ijzeren gordijn is geweest ten tijde van de Vopo’s die langs de grens patrouilleerden met hun motoren met sidecars waarop machinegeweren stonden weet wat onderdrukking en corruptie op het hoogste niveau
  is ,In ons klote landje met zijn kleingeestige “progressieve” linkse gutmenschen gaat het steevast ook die kant op ,het
  eigen grote gelijk primeert op alle andere zaken ,ik pleit dan ook voor oprichting van een Vlaams volksgerecht dat om-gekochte rechters ,corrupte politici zoals de Liberale Logebroeders De Wael , De Croo ,en aanverwanten uit de maat –
  schappij wegneemt , hen opsluit en heel hun bijeen gestolen inboedel verkoopt te voordele van de minstbedeelden ,
  Zij die moordenaars vrijspreken omwille van de smeer ,ophangen in publiek, zo doen ze dat in landen waar hun import
  profitariaat vandaan komt ook, en verder dagelijks dwangarbeid laten uitvoeren ,de opvolgers lopen dan wel netjes in
  de rij , ben ik nu een nazi ? of erger nog een communist .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *