ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent ‘Nette fatsoenlijke’ mensen van Rechts op zoek naar politiek onderdak in Nederland – 't Scheldt

‘Nette fatsoenlijke’ mensen van Rechts op zoek naar politiek onderdak in Nederland

Voor wie als Vlaming op de hoogte wenst te blijven van de cultureel-maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in Nederland, raden we het programma ‘WNL Op Zondag’ van de omroep Wij Nederland aan op zondagochtend van 10 tot 11u op Ned1.

Voor wie als Vlaming op de hoogte wenst te blijven van de cultureel-maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in Nederland, raden we het programma ‘WNL Op Zondag’ van de omroep Wij Nederland aan op zondagochtend van 10 tot 11u op Ned1.

**

De beschaafde presentator Rick Nieman leidt alles in goede banen waardoor je als kijker het gevoel krijgt dat elke praatgast zijn of haar ding heeft mogen doen. Hierdoor wordt de informatie relevanter en de uitwisselingen gevarieerder. Vorige week ging journalist-ondernemer Sjuul Paradijs tekeer tegen de Nederlandse overheid die haar burgers onvoldoende ‘bedient’ met de service die je zou mogen verwachten. Tegelijk is die overheid helemaal niet coulant naar de ondernemende medemens. Het lijkt wel alsof bepaalde ambtenaren elk creatief initiatief willen fnuiken met een overkill aan verlammende regels en zinloze beperkingen. Bovendien wordt er te veel vergaderd door managers die het terrein niet kennen.

Oud- staatssecretaris voor Landbouw namens het CDA Henk Bleker betreurde op zijn beurt hoe een forse groep ‘nette fatsoenlijke mensen’ die zich op de rechterzijde van het politieke spectrum situeren achterblijven in een landschap dat ze niet meer herkennen. De politiek correcte hypes van het moment, een ontsporende migratie of een inperken van de vrije meningsuiting doet deze mensen steigeren. Ze zijn niet extreem maar willen gehoord worden.

Vroeger werden ze gehoord door de christendemocraten, maar het CDA vaart met haar nieuwe voorzitter Hugo de Jonge (in juli 2020 verkozen met 50,7 procent van de stemmen) eerder richting links. Wat een verschil met de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz van dezelfde politieke familie, die geen oogkleppen draagt voor prangende reële problemen van de gewone mensen, aldus Bleker. Ook de liberale VVD danst al te vaak om de hete aardappel heen. In Denemarken hebben de sociaaldemocraten bijvoorbeeld het thema migratie tot het hunne gemaakt met bijzonder veel succes bij hun terugkerende achterban. De flamboyante Henk Bleker vond het ronduit jammer dat in Nederland de grote groep onbediende kiezers telkens weer moeten gaan zwalpen van Pim Fortuyn tot Leefbaar Nederland tot Trots op Nederland tot de PVV van Geert Wilders tot het Forum voor Democratie van Thierry Baudet.

Het sierde Bleker dat hij Baudet niet veroordeelde op basis van horen zeggen. Nu het FVD na een reeks schermutselingen op de laatste plaats in de politieke pikorde is beland moet de rechtse koek alweer opnieuw verdeeld worden. Het in 2015 als denktank geboren Forum had een torenhoge vlucht genomen onder leiding van de charismatische/narcistische Baudet. Baudet wist het conservatieve, Europese Unie-kritische en ondernemende deel van Nederland te inspireren met zijn pleidooi voor waarden, zijn belezenheid en zijn zelfvertrouwen. Journalist Derk-Jan Eppink (ook vaak te zien in de Vlaamse media als nuchter commentator), filosoof Paul Cliteur (auteur van o.a. ‘Moreel Esperanto’) en advocaat Theo Hiddema waren trouwens niet van de minste om in je partij te hebben. Noch senator Cliteur noch Kamerlid Hiddema volgen Baudet in zijn aanpak van de FVD-jongerenbeweging die volgens het partijbestuur uit de bocht ging. Conclusie van praatgast Henk Bleker in WNL Op Zondag was dat het maar eens gedaan moest zijn om voor de zoveelste keer de ‘nette fatsoenlijk’ mensen van rechts weg te zetten als extremisten.

Dit soort televisie die er toe doet wordt gemaakt door de omroep WNL (Wij Nederland) die voor de liberaal-conservatieve kijkers onderwerpen brengt op het vlak van politiek, economie, identiteit en veiligheid. Elke weekdag is er ‘Goedemorgen Nederland’, een toegankelijk actualiteitenprogramma waar gasten als de Iraans-Nederlandse rechtsgeleerde Afshin Ellian of PVV-leider Geert Wilders aanschuiven als ware het de gewoonste zaak van de wereld, wat het ook is natuurlijk. Intussen blijft het afwachten tot de omroep in wording ‘Ongehoord Nederland’ zijn intrede zal doen binnen het omroepbestel. Bezoek alvast zeker hun website. Aanbevolen door ‘tScheldt.

**

Illustratie: Rick Nieman, presentator van ‘WNL Op Zondag’

***

Schenk je minnaar een satirisch geschenk voor Kerst. Geef een abonnement op ‘tScheldt cadeau. Kies hier je abonnement en stuur ons het e-mailadres van de gelukkige:

1 reactie op “‘Nette fatsoenlijke’ mensen van Rechts op zoek naar politiek onderdak in Nederland

  1. De karaktermoord op Baudet door de linkse pers en enkele ratten stemt weer tot nadenken….
    Hij werd te groot, te belangrijk… Kijk wat er gebeurt met het VB in de pers de laatste maanden …. ook hier gaat men proberen
    TVG klein te krijgen. Net zoals de linkse fake media in de US met Trump doet, alleen
    gaat het hun bij Trump NIET lukken… 🙂 Daarvoor kijk ik iets teveel naar Newsmax.com 🙂 met de uitstekende Greg Kelly als host.. satrisch en vlijmscherp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *