ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De muil van Muylle – 't Scheldt

De muil van Muylle

Het dwingend verzoek tot meer vrouwonvriendelijkheid in dit blad van de vakbondsafgevaardigde bij ‘tScheldt, de heer Gerard Van Clapdorp, leggen wij naast ons neer…

Het dwingend verzoek tot meer vrouwonvriendelijkheid in dit blad van de vakbondsafgevaardigde bij ‘tScheldt, de heer Gerard Van Clapdorp, leggen wij naast ons neer.

**

Zo’n syndicale eis kan dan wel moeilijk genegeerd worden, maar we vinden dat al meer dan voldoende in andere media terug. In de kranten van het Mediahuis publiceerde men deze week uitermate onflatterende foto’s van Mevrouw de Minister Maggie De Block. Op de frontpagina van Gazet van Antwerpen leek het alsof Maggie zich op een niet gedetoneerd explosief had geworpen als moedige bijdrage tot de ‘vaderlandse’ volksgezondheid. Ook professor dokter Erika Vlieghe, diensthoofd in het UZAntwerpen wordt met haar visie op het coronavirus aan het ontsteld publiek getoond met een afbeelding die inderhaast van een grafzerk lijkt te zijn gepikt. Helemaal erg is het gesteld met Mevrouw de Minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V). Los van haar gebrek aan talent, bekendheid en opgave van reden waarom ze die post bekleedt, brengt men deze sloor telkens ongenadig realistisch in beeld. Smerig hoe die onverlaten van cameralui deze verloren gelopen politica filmen op momenten wanneer ze precies een Chinees abattoir heeft bezocht. Ook affronterend is het VRT-programma Vandaag waarin zelfs Margriet Hermans beter overkwam dan presentatrice Danira (gewoon, Danira) met een volkse uitleg waarom we overreageren op corona. Schandalig hoe de redactie van dit luchtigheidsvehikel het meisje ertoe aanzet om een giechelend gansje te spelen ter opwinding van geile blanke kijkers. Straf dat Danira steeds dit soort onhandige leeghoofdigheid vlekkeloos weet te vertolken zonder te morren over de vrouwonvriendelijkheid van haar collega’s. Waar eindigt dit? Straks gaan ze in de media Kristien Hemmerechts nog eens op ons loslaten.

Hannelore Truffelmans (redactiecoach)

***

Voor meer vrouwonvriendelijkheid, wendt u tot Dag Allemaal. Voor meer tongstrelende sensuele satire, kies een abonnement:

1 reactie op “De muil van Muylle

  1. Hier is het motto ” Het feit dat kwallen al meer dan twee miljoen jaren overleven zonder brein,
    zeer goed nieuws is voor politieke idioten ” op zijn plaats !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *