ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De Morgen-lezers boos vanwege HLN promo in hun krant – 't Scheldt

De Morgen-lezers boos vanwege HLN promo in hun krant

De doordeweekse De Morgen-lezer is natuurlijk niet doordeweeks. Het is een kritische witte Vlaming die op scoliotische wijze naar links afbuigt met een ingeboren afkeer voor het commerciële Het Laatste Nieuws. Helaas voor de De Morgen-adept werden beide kranten gevangen in de fuik van Christian Van Thillo en behoren ze tot het oppermachtige DPG Media Groep.

Het Laatste Nieuws is vervolgens getrouwd met VTM. De Morgen had moeten trouwen met Humo, maar dat huwelijk bleek niet bestand tegen de innerlijke kwetsbaarheden van progressieve medewerkers, die als puntje bij paaltje kwam toch niet zo progressief bleken, maar eerder conservatief vasthielden aan de verdwenen illusie van de kettingrokende journalistieke oude krantenman versus het scherpe magazinemeisje met de hoornen bril en rood gelakte nagels.

De HLN-ers en de VTM-ers sloegen eerst elkanders tanden uit, vervolgens sloegen ze de handen in elkaar. Op VTM wordt nu zonder blikken of blozen verwezen naar ‘hun‘ online HLN-portaal. En HLN wordt nu zonder blikken of blozen een 24-uur online TV-kanaal. Binnen 3 jaar verdwijnt stilletjes de naam VTM en blijft er een uniforme platformbrede nieuwsdienst over onder de merknaam Het Laatse Nieuws, in de volksmond HachElN.

De triomfantelijke aankondiging van het nieuwe 24/7-nieuwsvideostream-avontuur van HLN in De Morgen deed de gemiddelde De Morgen-lezer alvast naar adem happen.

***

Maak U geen illusies. De Morgen en HLN zijn zwaar gesubsidieerde vehikels met verplichtingen naar de staat. Wil U de pers steunen en vernemen wat er zich achter de schermen afspeelt, neem dan een abonnementje op ‘tScheldt. Zo’n abonnementje fungeert als zuurstof op een corona-afdeling. Kies een abonnement:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *