ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De (pro-islamitische) Mening van Srouji in Uw Vlaamse (???) krant… – 't Scheldt

De (pro-islamitische) Mening van Srouji in Uw Vlaamse (???) krant…

De door U goed betaalde inclusie-adviseur Mayada Srouji mag in de Regimepers overal haar mening spuien alsof het bronwater is, helaas blijkt haar discours een fontein van brak pro-islamitisch gejank en gejeremieer…

Na de schaamteloze publiciteit voor de BLM-plunderingen en de “ocharmes” en het handgeklap voor al wat zwart is, trakteert voormalige kwaliteitskrant De Standaard ons op de mening van Mayada Srouji: een allochtoon wurmpje dat duidelijk een paar “puntjes” tekort komt om Soubry te heten, maar een mening verkondigt die al even onontwarbaar ineengestrengeld zit als de gekookte spaghetti van dit pastamerk.

Hoe ondersteboven kan je de wereld op z’n kop zetten? Hoe hoog kan je alle kromredeneringen op één hoop gooien? En erger nog: hoe ijzingwekkend ondankbaar kan dankbaarheid zijn? Hoe beestachtig en bloeddorstig kun je de hand afhakken die je voedt?

Srouji is een inclusie-adviseur die houdt van islamitische exclusiviteit. Haar inclusie rijmt nochtans naadloos op polarisatie. “Ik ben niet zo’n goede babbelaar”, zegt ze zelf in een interview uit 2019, maar schrijven lukt toch ook maar half. En denken al helemaal niet! Ze woont in Dendermonde maar komt van elders, studeert Gender en Diversiteit, is hoofdredacteur (of -trisse, wie zal het zeggen?) van Mvslim.com en oprichtster van het feministische internetplatform FEMM, maar gaat wel met een hoofddoek door het leven. Daaronder houdt ze haar hersenen zo angstvallig in bedwang dat hallucinaties onvermijdelijk lijken te worden. Die waanideeën mag ze dan breed uitsmeren in de media die duimen en vingers aflikken van de “folly-speak” die door deze krakkemikkig opgeleide exponent van de kindsheid de wereld wordt ingestuurd.

Een staaltje – of was het een monster? – van deze folly-speak was weer te lezen in “De Mening van Srouji” in DS van 29 september 2020. Vluchtelingenwerk Vlaanderen had ter gelegenheid van de vijfde “Refugee Walk” een hoopje dukaten rond gebedeld (een half miljoen! Da’s ongeveer 0,083€ per Vlaming) en dat heugelijk feit moest contrasterend in beeld gebracht worden met de protestactie van het Vlaams Belang op de Heizel. “Op dezelfde dag”, begint ze haar polariserende inclusie-advies, “reden neonazi’s en extremisten trots rond in Brussel”. Excuseer?

Ik herhaal: “Neonazi’s en extremisten!” Voelt iemand zich nog aangesproken door deze extravagante overdrijving van dit halfgaar hummeltje met hoofddoek? Na lang zoeken hebben ze één vergeelde sticker op een versleten auto gevonden die mogelijks zou kunnen wijzen op de, misschien wel vergane, sympathie van één enkele sterveling voor een gedateerde ideologie. Het popperiaanse asymmetrisch wetenschapsprincipe lijkt toch niet echt doorgedrongen te zijn tot in de verste oases van de woestijn. Laten we even helpen. Alle schapen zijn wit, Soubry. Deze algemene propositie blijft geldig tot er één zwart schaap is gevonden (falsificatie). Maar dat ene zwarte schaap, Massada (of is het Mayada?) laat wel alle andere schapen, wit. Geen enkel wit schaap wordt zwart door één verloren zwart schaap! Zou dit arm schaap nu echt haar wetenschappelijk diploma met een grote islamitisch-groene strik cadeau hebben gekregen? Alles lijkt er inderdaad op te wijzen.

Want, zo gaat haar kromredenering verder: “Tegenwoordig is het politiek incorrect om te zeggen dat vluchtelingen welkom zijn, dat asiel aanvragen een mensenrecht is en dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan.” Echt waar, Soubry? Politiek in-correct? Meen je dat nu? Al eens gekeken naar de toestand in Zuid-Europa, waar vluchtelingen “en masse” neerstrijken en hun opvang, indien niet luxueus genoeg, zelf affikken? Al eens goed geluisterd naar dat Duits traumawijf dat de Europese commissie voorzit? Al eens gekeken naar de miljarden die vanaf de dekolonisatie jaarlijks toestromen in de bodemloze dictatoriale put die Afrika heet? Al eens de rekening gemaakt hoeveel jij en de jouwen, eveneens jaarlijks, naar achtergebleven familieleden ginds kunnen opsturen? Bovendien betaald door onder meer onze eigen opgeofferde Corona-oudjes die op het einde van de maand niet eens zelf nog de touwtjes aan elkaar kunnen knopen! Om nog maar te zwijgen van de spotgoedkope huizen die in het thuisland vlotjes verkocht worden aan het allochtone uitkeringsgerechtigde grauw hier te lande?

Krijg jij zo’n onzin echt nog uit de pen? Jij, die op onze kosten studeert aan een halfslachtige gamma-faculteit, speciaal opgericht om ook intellectueel minder geoutuilleerden een diploma te gunnen? Jij, die als allochtoon ons advies mag komen geven over hoe jouw vreemde broers en zusters het best in onze samenleving en onze cultuur integreren? Jij die, in tegenstelling tot veel slimmere intellectuelen en universiteitsprofessoren met een afwijkende mening, kranten en tijdschriften vol mag pennen (want spreken lukt niet zo best) met kromspraak en drogredenen en de ene petitio principii na de andere opeenstapelt tot je zo hoog staat als de top van de Eifeltoren? Het begint me anders wel te dagen waarom jij, als inclusie-adviseur, er toch voor kiest jouw hoofddoek strak op te houden: is dit immers niet jouw vrijgeleide voor de islamitische takkiya? Voor de leugens die je verkondigt met dit enkele doel jouw echte missie – m.n. de verspreiding van jouw geloof- te maskeren?

Ben jij als inclusie-illusionist dan werkelijk slechts tevreden als het laatste sprankeltje Westerse weldenkendheid geweken is? Jij bent verdorie als een groene fietser die bij de ingebruikname van een spiksplinternieuw fietspad langs de ring het toch niet kan laten om te pleiten voor het opbreken van alle autostrades; als een klein verwend nest dat onmiddellijk na het openmaken van een kerstcadeautje, er in de winkel toch nog een grotere versie van had zien staan. De krenterige vrekkigheid en misantropie van jouw duf denken, Srouji, zouden Scrooge voorwaar nog naar lucht laten happen! Alleen kwam die uiteindelijk nog tot inkeer. Dat zit er bij jou niet aan te komen …

Want nog is jouw klaagzang niet gedaan: “Je kunt het belang van mensenrechten binnen iedere beschaving en samenleving meten door te bekijken hoe die omgaan met de mensen in de periferie, met ‘de anderen’”. Wie staat er hier in de periferie, Soubry? Jij, die ongestraft de goorste onzin mag spuien en er nog riant voor betaald wordt ook? Of alweer onze oudjes die hun hele leven gewerkt hebben om jou een overheidstoelage te gunnen, maar zelf eenzaam wegrotten in een WZC, waar ze ver weg van hun gezin, familie en vrienden gehouden worden? Of, algemener, die radeloze Vlaming wiens schamel inkomen overbelast wordt om de wereld te redden?

Maar nu ik erover nadenk … wat je zo-even nog zei, kan wel kloppen. Kijk inderdaad maar eens naar Saoedi-Arabië en andere moslimlanden. Hoeveel vluchtelingen uit de buurlanden – bovendien met hetzelfde “geloof” – hebben zij al gehuisvest? Hoeveel Indiërs en Chinezen hebben zij al uit de geïnstitutionaliseerde slavernij bevrijd? En denk er maar eens over na, jij als FEMM-feministe: hoeveel vrouwenrechten werden er daar al toegekend?

Kunnen we het, volgens jou dan, toch “maar beter over de solidariteit van de Vlaming” hebben? Welaan! Dan wil ik het volgende nog even kwijt: nu hij zijn portemonnee weer maar eens heeft open getrokken voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen, heb jij, Massada Soubri, er dan al eens één seconde bij stilgestaan dat diezelfde solidaire Vlaming zondag laatst ook op de Heizel zou kunnen gestaan hebben om zijn welgemeende foert tegen het systeem uit te schreeuwen, omdat hij het meer dan godsgruwelijk beu is door de Somersen en de Declerqen van deze wereld en door de Almaci’s en de Calvo’s van een andere wereld, beledigd en beschimpt te worden voor asociale Vlaming terwijl alles – maar dan ook alles! – op het tegendeel wijst? En dat geldt zowel voor wat de staatsaanslag op zijn zuur verdiende centjes betreft, als voor de giften die hij, ondanks alles, nog eens van de overschot aan ondankbaar uitschot als jij weggeeft. Volgende keer, Srouji, sta ik nog overtuigder op de Heizel! Schreeuw ik nog overtuigder mijn onvrede uit over dit vermaledijde en verwrongen systeem! Moedig ik nog overtuigder de partij aan die al jaren de moed heeft om de zaken bij naam te noemen! Dat is dan ongeveer alles wat jouw column bereikt heeft en wat hij bij mij heeft losgeweekt, anders dan acute woede.

En aan Vluchtelingenwerk Vlaanderen geef ik niks meer.

***

Illustratie: Mayada Srouji

***

Soms zijn er meningen die je nergens meer kan en mag lezen. Maar wel nog op ‘tScheldt. Steun de échte vrije meningsuiting. Neem een abonnement:

14 reacties op “De (pro-islamitische) Mening van Srouji in Uw Vlaamse (???) krant…

 1. FEMM, … een feministisch platform? Als je dat googelt, dan kom je bij http://www.femm.be, een Antwerps bedrijf in scheepsbenodigdheden. Hoe zot is dat mens, …. en waar is de Regimepers om dergelijke onnozelheden te ontmaskeren?

 2. De grootheidswaanzin is dat volkje met de paplepel ingegeven ,dat een tot rioolblad verworden gedrocht deze extremistische kots als realiteit verkoopt zegt meteen alles over de schandaard de bijbel van het po-co gedachtegoed.
  Het import profitariaat dat samen met het “progressieve” parasietenvolkje front vormt tegen het Vlaamse volk wordt dan ook gehersenspoeld in alle media van kleuterige sitcoms tot infantiele spelprogramma’s ,
  allemaal met ,al dan niet , verborgen boodschappen en dito reclame .
  Deze toestanden zijn niet houdbaar en mijn vrees is dat ze nog zullen verergeren met het nieuwe papegaaien nest dat zichzelf regering durft te noemen ! Iedereen in de voorlinie om het import kiesvee te behagen en te bedienen van het manna dat het hunne niet is !

 3. In de loop van het artikel wordt er even verwezen naar de versiering met een gestyleerde zwarte vogel boven een in Gothisch schrift genoteerde tekst die prijkt op een Amerikaans Type, laadbak-SUV, alom op een foto in de PoCo-Pipo Pers afgebeeld. Bij mijn weten is er geen enkele vonnis noch arrest in de Jurisprudentie te vinden dat dergelijke decoratieve inbreng als in strijd met om het even welk wetsartikel zou wezen. Het is mogelijkerwijze “fout”(sic) of zelfs vermeend “racistische”(sic) volgens een bevooroordeelde sossenrode ideologie ,huizend tussen de beide oren van een met een PoCo-Censuur-paardenbril getorst politiek-correct geïndoctrineerd warhoofd, waar we hier op deze objectief-correcte webstek gelukkig zo geen last hebben.

 4. Recht in de sossenrode roos van die met ONS Belastinggeld volkomen overgesubsidieerde “VluchtelingenKerk Vlaanderen”. Draai de subsidiekraan dicht naar dat puur & onversneden xenofiel onding.

 5. Boycot “De Schandaard”, verbras uw geld toch niet aan dergelijke islamofiele, xenofiele en allochtonofiele PoCo-desinformatie van dat gauchistisch geinspireerd schotschrift druksel. Zelfs al heeft het wel een beperkt nut ; bij het patatten schillen de schillen op laten vallen vooraleer in de vuilnisbak te deponeren.

 6. En in het Mechelen van kalief Somers schijten ze in de rechtbank ook al in hun broek als ze die wilden voor de balie zien staan. Dat mag blijken uit onderstaande:
  MECHELEN – Achttien maanden cel met uitstel en een boete van 1.600 euro, eveneens met uitstel. Dat is de straf die Mohamed T. van de Mechelse rechtbank kreeg opgelegd voor feiten van openbare zedenschennis en het spuwen naar de politie.
  Mohamed T. is geen onbekende voor justitie. Hij werd in het verleden al vijftien keer veroordeeld. Uiteindelijk oordeelde rechter Erika Colpin dat een straf met uitstel een gepaste bestraffing was.
  Een Belg zou het eens moeten proberen…
  Het Belgisch gerecht: woehaaaaa! steeds lol en jolijt! Wanneer gaan ze er eens stripverhalen genre Urbanus van maken?

 7. Het mag duidelijk zijn dat in het Mechelen van migrantenminnaar Somers een bepaalde Mechelse rechter nogal losjes omspringt omgaat met de beteugeling van criminele allochtonen…
  Rechter Erika Colpin heeft Mechelaar Mimoun R. veroordeeld tot vijftien maanden cel met uitstel en een boete van 1.600 euro, eveneens met uitstel. De man werd schuldig bevonden aan de diefstal van een boodschappentas op de Veemarkt in Mechelen. Een andere man had boodschappen gedaan en de tas naast zich neergezet om een babbeltje te slaan met een kennis. Van die gelegenheid maakte R. misbruik om er met de boodschappentas vandoor te gaan.
  In de rugzak van de man werden ook nog een portemonnee en bankkaart aangetroffen die niet van hem waren. Volgens het Openbaar Ministerie was Mimoun geen onbekende voor de politie. Alleen dit jaar werd hij al tien keer opgepakt wegens openbaar dronkenschap.
  Dus… Ali Baba’s en andere Mohameds : geneer je zeker niet als je op de criminele toer wil gaan want áls ze je al pakken en je moet voor Colpin verschijnen drapeert ze je tóch met de mantel der liefde of diept ze de grootste pamper op vanonder haar toog.

 8. Het pamperen van criminele allochtonen (vooral Marokkanen) is in Mechelen al een lange traditie. Begin jaren 70 van vorige eeuw was mijn vader bevriend met een politiecommissaris en een substituut van de procureur des konings (beiden ook Mechelaars). Vermits geen van de drie nog in leven is, kan ik het nu gerust schrijven: ze zeiden tegen mijn vader dat, als ze in de Keizerstraat (gerechtshof) gepaste straffen durfden uitspreken voor criminele allochtonen, ze dan door “Brussel” op de vingers werden getikt… Rus reeds een halve eeuw geleden eiste men van hogerhand een zekere mildheid bij het beteugelen van crimineel import.
  En nu zien we overal de stinkende wonden die die zachte heelmeesters hebben gemaakt: roof, brandstichting, vernielingen, plundering ….. Merci linkse onnozelaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *