ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De leugens van Lachaert – 't Scheldt

De leugens van Lachaert

Het ware karakter van een man wordt niet gekenmerkt door wat hij doet op het podium, maar door wat hij doet wanneer er niet naar hem gekeken wordt. ‘t Is geen quote van ‘tScheldt, maar de essentie slaat wel op het volgende verhaal over Egbert Lachaert, de koorknaap die op het toneel A zegt, maar achter ieders rug B doet.

Het ware karakter van een man wordt niet gekenmerkt door wat hij doet op het podium, maar door wat hij doet wanneer er niet naar hem gekeken wordt. ‘t Is geen quote van ‘tScheldt, maar de essentie slaat wel op het volgende verhaal over Egbert Lachaert, de koorknaap die op het toneel A zegt, maar achter ieders rug B doet.

**

We kregen enkele weken geleden een verhaal binnen over het ware karakter van Egbert Lachaert, de man die graag de nieuwe blauwe Paus van de OpenVld wil worden.

In weerwil van het lieve en zachtaardige uiterlijk blijkt Egbert Lachaert het prototype te zijn van de achterbakse geslepen politicus waar zelfs Machiavelli oprispingen van zou krijgen.

Het verhaal dateert van enkele jaren geleden, maar sommige handelingen kennen geen vervaldatum omdat ze het karakter van de handelaar veruitwendigen.

In dit verhaal werkte Lachaert samen met een multinational. De multinational ging door een zware periode. Er volgde een grote ontslagronde. Een handvol bedienden mocht echter blijven. Een van deze bedienden bezorgde ons enkele documenten om aan te tonen wat voor gewetenloze schurk, we kunnen het niet anders zeggen, Egbert Lachaert is.

De bedienden van het hogere kader die aan boord mochten blijven van de multinational konden alleen maar blijven als ze akkoord gingen met enkele besparingen. Zo werd het kantoor waar de bedienden hadden gewerkt gesloten en moesten de bedienden van thuis uit werken. Het kantoor werd evenwel niet helemaal gesloten. De multinational huurde namelijk enkele verdiepingen in een prestigieus kantoorcomplex. Alle verdiepingen werden gesloten behalve één. Eén verdieping werd behouden en omgebouwd tot een pied-à-terre voor de dochter van de eigenaar van de multinational.

Elke bediende die mocht blijven en akkoord was gegaan met thuiswerk kreeg een printer, kopieertoestel, scanapparaat en telefoonset voor een thuiskantoor. Zij kregen ook allemaal nieuwe businesskaartjes met daarop de wervelende naam van de multinational, hun ronkende titel, en… hun thuisadres.

Verscheidene jaren verstreken, de ene bediende na de andere bediende verloor allengs zijn of haar baan. Tot er nog één iemand overschoot. Het geld van de multinational was ondertussen verdwenen naar het buitenland of de zoveelste marmeren renovatie van de pied-à-terre van de dochter van de eigenaar.

Toen de multinational het contract met hun laatste bediende verbrak hielden ze zich niet meer aan de minste van de regels die gelden voor een ontslag van een bediende met heel veel jaren op de teller.

Wat doet een multinational die mensen een kloot wil aftrekken? Die belt Egbert Lachaert, want Egbert is een advocaat.

Uit de documenten die ‘tScheldt kon inzien, blijkt dat Lachaert een grote voorliefde heeft voor waarheidsverdraaiing. Hij heeft er ook geen enkele moeite mee om te liegen voor rechters, collega’s en zelfs zijn klanten. Hij heeft er ook geen enkel probleem mee om valse verklaringen op te stellen of te laten opstellen.

De bediende in het bovenstaande verhaal had nog nooit een ontslag in zijn leven meegemaakt en maakte gebruik van de diensten van een vakbond.

De vakbond kwam er achter dat de multinational nooit had betaald voor het thuiswerk en het thuiskantoor van de bediende.

Dat leverde in de rechtbank het volgende hallucinante tafereel op:

Egbert Lachaert: “Mevrouw de Voorzitter, deze man heeft geen recht op een vergoeding voor thuiswerk. Want, hij heeft nooit thuisgewerkt.”

De vakbond: “Dat is straf, deze man heeft niet alleen jaren van thuis uit gewerkt. Het bedrijf heeft zelfs businesskaartjes laten maken voor deze man met zijn thuisadres als bedrijfslocatie.”

De rechter: “Mijnheer Lachaert, dat lijkt wel een duidelijk teken dat deze man toch van thuis uit werkte.”

Egbert Lachaert: “Nee, toch niet Mevrouw, het is eenvoudig… deze man heeft ten behoeve van deze rechtszaak zelf een businesskaartje laten drukken.”

De vakbond: “Dat is opnieuw straf Mevrouw, we hebben hier de ontvangstbewijzen van de businesskaartjes uit de interne bedrijfsdrukkerij van de multinational voor alle bedienden die mochten blijven als ze akkoord waren met thuiswerk, alsook de bestelbon voor het drukwerk door de secretaresse van de CEO van de multinational. De man die wij hier verdedigen heeft nooit van zijn leven een businesskaartje laten drukken ten behoeve van dit proces, tenzij hij helderziende was, want de kaartjes zijn 3 jaar geleden gedrukt.”

De rechter: “Mijnheer Lachaert, U staat hier gewoon te liegen of wat? Wat is de bedoeling hiervan?”

Egbert Lachaert: (knalrood) “Heu, Mevrouw de Voorzitter…. wacht (graait in papieren)…. heu…. ik moet even…. ”

De rechter: “Mijnheer Lachaert?”

Egbert Lachaert: “Wat ik meende te zeggen Mevrouw… deze man heeft geen recht op een thuisvergoeding, want hij hoefde helemaal niet thuis te werken. Hij is ‘expres‘ thuis gaan zitten werken om extra geld af te kunnen troggelen van zijn werkgever.”

De vakbond: “En in welk kantoor had deze man dan moeten werken, alle kantoren zijn al jaren gesloten!”

Egbert Lachaert: (met gillend stemmetje, als een kind geëxciteerd omdat hij zijn opponent op een leugen kon betrappen). “Dat is niet waar Mevrouw, dat is niet waar! De vakbond liegt zoals ze altijd doet! Kijk hier, zie, het bewijs van hun leugen, een huurcontract voor de huur van een kantoor van één verdieping in dit prestigieuze kantoorcomplex. Deze man had perfect naar kantoor kunnen gaan en vanop kantoor kunnen werken.

De vakbond: (neemt rustig een kopie van Vogue uit het dossier) “Mevrouw de Voorzitter, de heer Lachaert heeft een probleem om waarheid en leugen uit elkaar te houden. De heer Lachaert blijft zelfs leugens creëren. Wij tonen U hier een fotoreportage in de Internationale Vogue over het topappartement van de dochter van de eigenaar van de multinational op het adres waarvan de heer Lachaert U wil doen geloven dat het een kantoor is voor één bediende. U ziet hier de 5-sterren inrichting, het marmeren ligbad, de Deense sauna, de inloopkast met cocktailjurken… inderdaad het perfecte kantoor om in te werken. U ziet hier ook de bodyguard voor de deur van het appartement ter beveiliging van de dochter van de eigenaar.”

De rechter: “Mijnheer Lachaert, werkelijk… verschaft het U een genoegen om deze leugens te verzinnen? U begrijpt toch dat hier consequenties aan verbonden zijn…?

Egbert Lachaert: (knalrood…met de voeten draaiend…..)

**

Beste vrienden, Vlamingen en anderen… als de liberalen ooit terug een serieuze partij willen worden, dan kan dat niet met een leider die leeft van leugens. Je kan NIET een maatschappij willen veranderen ten goede van de mensen in de maatschappij als je geen respect heb voor mensen of voor de realiteit waarin ze leven. Laat U niet vangen door het uiterlijk van Egbert Lachaert. Hij is een tweede Wouter Beke. Lachaert en Beke zijn wolven in schaapsvacht waarvoor alleen de eigen positie en het eigen postje belangrijk zijn. Het zijn politici die een systeem hebben opgezet van politieke dienstbaarheid in ruil voor functies en afhankelijkheid. Geloof ons, U wil niet geleid worden door types als Beke en Lachaert. U, wij, komen er geheid bedrogen uit.

***

U las het opnieuw het eerst in ‘tScheldt. Steun onze onderzoeksjournalisten met een abonnement. Kies een abonnement:

 

 

 

 

5 reacties op “De leugens van Lachaert

  1. Gezien multinationals zijn specialiteit schijnt te zijn kan hij misschien stande pede het wetsvoorstel Phillipart terug bovenhalen(zetels ondernemingen in voornaamste werkzetel.Is nog maar 72 jaar overtijd-met zijn “frisse” look kan dit toch geen probleem zijn.

  2. Dit is een verhaal dat mijn haren te berge doet rijzen.Het is totaal ongeloofwaardig en bevat enkel kwaadwillige en oncontroleerbare verdachtmakingen
    Foei !

    1. Dan hopen we dat U nog veel haar heeft, want de essentie van het verhaal is waar. Het staat zelfs uitgeschreven in processtukken in ons bezit…

  3. Men zou opteren voor een naamverandering van de partij….. Tip : de (Verz)Open VLD ? Blauw-blauw-(b)lauw, knijp dicht die keel;-). Maar wel 10 minister-‘poshjes’ in deze carola-regering, dolletjes. En in september een groen-rood sausje erover, ja dat is erover ! Allons-y, chers amis. Et pour les flamands, la même sjoos.

  4. Ik wist niet dat Rutten een zoon had die Lachaert heet. Enfin hopelijk komt loontje om zijn boontje. VLD is voor mij amen en uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *