ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De Lege Doos van Anuna – 't Scheldt

De Lege Doos van Anuna

Youth for Climate. Ongeveer 6248 keer in het nieuws geweest, in 2019. De Regimepers struikelde over haar veel te korte beentjes om erover te kouteren. Dagelijks op TV. Tientallen journaals en praatprogramma’s. Hectaren krantepagina’s. Het kon niet op…

Youth for Climate. Ongeveer 6248 keer in het nieuws geweest, in 2019. De Regimepers struikelde over haar veel te korte beentjes om erover te kouteren. Dagelijks op TV. Tientallen journaals en praatprogramma’s. Hectaren krantepagina’s. Het kon niet op.

**

Zelfs het triviale gezever over haar verbroken liefdesrelatie met Kyra (de papegaai van mijn bomma heette ook zo) en haar zoektocht of er nu een penis in haar slipje hangt of niet bereikte onze vermoeide oortjes.

Echter, heeft u er de laatste vier maanden nog iets van gehoord? Niets? Helemaal niets? Toch wel. Een klein beetje. Anuna die begin oktober vertrok. Anuna die onderweg hoorde dat de klimaatconferentie in Chili waar ze zich op een luxejacht naar toe liet zeilen niet doorging (haha). Anuna die liet weten dat ze haar vakantietrip toch verderzette om het Amazonewoud te gaan bezoeken. Anuna die van dat bezoek met de plaatselijke pijlstaartindiaan geen enkele foto of ander bericht liet publiceren (“da is privé, onze congé payé”). Heeft ze die wel ontmoet? Of geraakte men niet verder dan Laguna Beach? Ook Martinique werd aangedaan. Om wat juist te doen?

Anuna is dus opgedoken, door begin januari te laten noteren dat ze met een vrachtschip terug ging varen, samen met zusje Josefien Hoerée (een mens kan maar pech hebben met zijn naam) en Adelaïde Huppelepup, de Waalse Milieumadame. Euh … en de dertig andere jongeren die op dat jacht zaten? Wie waren dat? Blijven die in Zuid-Amerika? Gaan die ook mee terug met die containerboot? Of namen die het vliegtuig? Weet U het? Neen. Waar blijft de kritische pers? Op zo’n containerboot zijn er hoogstens een paar kajuiten bestemd voor passagiers.

Wij van ‘tScheldt zijn per definitie nieuwsgierig, en gingen eens kijken naar de website van Youthforclimate. Misschien is daar duidelijkheid te vinden… Wat leren we daar? Niets! Het luikje “Nieuws” misschien? Daar moeten de heldendaden van Anuna, haar Zusje, vriendinnetje etc toch opstaan? Noppes! Het luikje foto’s? 18 oude foto’s van een lang vervlogen betoging met slogans als ‘mijn moeder is al heet genoeg”. Ja, dat zal wel, ….  Gelukkig is er het onderdeeltje Crowdfunding.  Daar kunt u lezen waar de vele honderdduizenden euro’s vandaan komen om alles te bekostigen. Vreemd. Er staan welgeteld … 21 (!) schenkingen op, bedragjes tussen de 5 en de 100 euro. Een totaal bedrag van … 355 euro. Proficiat aan Katrien Nijs die al vier keer 10 euro gestort heeft! Wij geven haar de eenzame plek die ze verdient!

Aangezien de Regimepers alleen maar slikt en wauwelt, hier de Vraag van de Dag, waar u zelf al op gekomen was. Wie betaalt heel het YouthforAnuna gedoe? Want zeg nu zelf, met 355 euro krijg je geen 33 jongeren drie maanden op vakantie naar Zuid-Amerika. Of toch? Schiftingsvraag: Hoeveel klimaatactivisten zwommen er terug vanuit Zuid-Amerika, en hoeveel namen er het vliegtuig? Antwoorden zullen gecontroleerd worden door mama Katrien Van der Heyden. Die is het gewoon om te controleren.

3 reacties op “De Lege Doos van Anuna

  1. Heeft er eigenlijk al één iemand met feiten kunnen aantonen dat CO2 en stofdeeltjes het klimaat bepalen, en zo ja, hoe? Er zijn 10-tallen oorzaken van buitenaf die de klimaatschommelingen bepalen, maar hier gaat men niet naar verwijzen, want men kan daarop geen taksen invoeren. Ik vond het destijds al een beetje raar dat Jill Peeters (ex-weervrouw VTM) op een gegeven moment het woord “klimaatopwarming” wijzigde in “klimaatstoringen”. Deze “-storingen” of “-schommelingen” zijn een geschiedkundig fenomeen die zich steeds herhalen. Waarom wordt dit nooit toegelicht? Voor de oorzaken van buitenaf kan ik er gerust verschillende benoemen. Eentje om bij stil te staan: Wat bepaalt “eb en vloed”.

  2. Dat klimaat gedoe wordt opgezet door bedrijven die ons een schuldgevoel aanpraten om nieuwe produkten te produceren die we zogezegd nodig hebben om het klimaat te redden en door de verenigde naties die dat allemaal goed uitkomt om invloed te kunnen uitoefenen in de herverdeling in de wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *