De Freek Show – 't Scheldt

De Freek Show

De middageditie van het VTM-Nieuws doet een mens een vlotte vertering van de lunch beleven. Want je beleeft het hier, aldus de jubelende huisslogan van weleer.

De middageditie van het VTM-Nieuws doet een mens een vlotte vertering van de lunch beleven. Want je beleeft het hier, aldus de jubelende huisslogan van weleer. Als Freek Braeckman de show olijk aaneen rijgt heb je nooit de behoefte om naar de VRT te zappen. Deze week had Freek het over Jeanne Calment die geen 122 jaar op de teller had verzameld, maar slechts 99. Op zulke momenten twijfel je aan Herman De Croo of Willy Steveniers en zeker aan Jan Becaus die 80 zouden te zijn.

Een andere reportage delfde diep naar de wijze waarop we elkaar Nieuwjaar wensen. Met een kus of een handdruk ? Ze waren het gaan vragen aan een brillenmeisje op een onbekend kantoor. Zij knuffelde graag, maar niet te lang. Dit redelijk essentieel inzicht werd aangevuld door een etiquette-expert. Freek monkelde dat de kijkers gerust mochten mailen naar de VTM of ze een kusser, een knijper of een schudder waren. Jammer dat meester Jo Van Backlé zoiets niet meer kan verifiëren. Tijdens het politieke luik kwam kersvers Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) een strenge kijk op de fel gesmaakte lokale vernielzucht in Molenbeek verschaffen. Hij droeg dan ook een nieuwe bril die zijn poedel-look moest boosten met lichte ernst. “Gedaan met de excuses”, dreigde hij. Freek vroeg zich af of die geweldorgie nu een traditie was geworden in de hoop zijn planning voor het komende jaar enigszins bij te schaven. De Crem zou de schuldigen bij de trage politie wel vinden. Wellicht was de losgeslagen meute minder verdacht.

En Theo Francken (N-VA) had als populairste politicus wat wit poeder cadeau gekregen. Dirk Van den Bogaert informeerde gniffelend of Franckens echtgenote niet bang was geweest en in een opstoot van heimwee naar zijn tijd bij De Morgen haastte ongepoederde Dirk zich tevens om te peilen of de ex-staatssecretaris nu ging stoppen met politiek. Wij zullen alvast niet stoppen met kijken naar deze matinee vol variété. Zoveel om te delen !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *