ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De extreemblanke redactie van De Standaard bakt het weer helemaal bruin – 't Scheldt

De extreemblanke redactie van De Standaard bakt het weer helemaal bruin

De Standaard schrijft U voor hoe zij wil dat U leeft, maar leeft zelf niet zo.

Op Driekoningen 2021 (aandacht aandacht, één van die sympathieke Royals was een zwarte, bewijs dat deze bevolkingsgroep toen al geëerd en gewaardeerd werd) schreef De Standaard een artikel over “Het Studentenleven”. Er kwamen zeven Universiteits- of Hogeschoolstudenten aan bod.

Hun welluidende namen: Amazonia Monguana, Roazad Küçüctas, Chaimae El Massaoul, Latifa Gueddas, Imrana Taher en verder ene Jill Vansuypene en Pauline D’Hont.

Vijf van de zeven hebben dus exotische roots, wat hun van harte gegund is en tevens een bewijs dat de kansen in onze samenleving voor iedereen open liggen. Zes van de zeven zijn vrouwelijk, ook mooi.

Allemaal duidelijk vlijtige jongeren, uiterst positief in beeld gebracht. Dat volgens de statistieken ongeveer 20 % van de hogeschool/universiteitsstudenten ‘allochtone roots’ hebben, is bij deze niet relevant.

De Standaard vindt het relevant om een totaal ander beeld te schetsen.

De Standaard is zoals steeds goed bezig een volgens haar CORRECT beeld van de werkelijkheid te schetsen, haar eigen werkelijkheid dan, een werkelijkheid waar ze zich goed bij voelt. Wanneer schrijven ze eens een artikel over het feit dat ze in hun ploeg van 166 journalisten slechts enkele allochtone journalisten (Kubra Mayda) in dienst hebben?

Dat wordt dan netjes gecompenseerd door lekker veel “allochtonen” positief in beeld te brengen. Zo is het geweten ook gesust. We kijken uit naar het volgende DS artikel over discriminatie op de woon- en arbeidsmarkt.

De extreemblanke redactie van De Standaard schrijft over allochtone studenten alsof het bezienswaardigheden in een zoo zijn. Waarop de AP Hogeschool er een ‘passende’ advertentie naast plaatst…

***

Oeps je hebt nog geen abonnement op ‘tScheldt. Kies een abonnement:

13 reacties op “De extreemblanke redactie van De Standaard bakt het weer helemaal bruin

 1. Geachte,

  Met klem wil ik protesteeren tegen deze tententieuze berigtgeving. Er zijn noch meer allochtonen aan het werk in onze organisatie. Ik verweis naar de kuisploeg: allemaal allochtonen. Ook in de keuken staan er een paar. We zijn zéér tevreden over hen, ook al moeten we ze in het oog houden, voor je het weet loopt het faut.

  U gelieve ook op te merken dat enkele van onze redacteurs een zwarte grootvader hadden. En dat moet ook meegerekend worden, ze vochten aan het oostfront, deporteerden stoute mensen en dienden een goede zaak.

  Hoogachtend

  Karel Verboeven
  Regimepers
  Hoofdredcteur

 2. “Luister naar mijn woorden, kijk niet naar mijn daden. Vul mijn zakken dan kan ik op je kakken.”

  Zowat de slogan van de ooit kwaliteitskrant… Klinkt veel cooler dan AVV-VVK toch.

 3. De Standaard was vroeger een kwaliteitskrant maar is de laatste 10,15 jaar afgezakt tot een afkooksel van de “groene amsterdammer”, en is het niet waard geld noch tijd aan te besteden. Zoals elke extreem linkse meute gaan ze ons allen met regeltjes en schuldgevoelens overspoelen, die voor iedereen behalve henzelf gelden. Reacties op artikels werden vroeger toegelaten, maar ook dat werd afgeschaft, teveel reacties waren te realistisch en niet poco genoeg, immer het was een verstandiger publiek dat de pen ter hand nam. Ik geef de standaard nog hooguit 10 jaar, als het niet opgedoekt wordt omwille van het marginale leespubliek, het zal verdwijnen omdat het door de sharia niet meer toegestaan zal zijn iets anders dan de koran te lezen. Zielig!

  1. Jack, HLN is ook niet vies van reacties te weigeren en noemt zich ook een kwaliteitskrant. Uw publicatie kan doorgaan als het in hun kraampje past en op vele artikels kan je niet reageren, te delicaat.

 4. Dat geldt ook voor de VRT. Als er een reportage is over scholen wordt er steevast meer allochtonen geïnterviewd dan autochtonen. Onlangs over leerlingen die terug gingen naar school na kerstvakantie. Geen enkele blanke zat er tussen. Maar als het over negatieve dingen gaat reken er maar op dat het blanken zijn.

 5. “Anderman’s volk eerst, Eigen Volk kan verrekken” ! Weldra publiceren we enkel nog in het Berbers en het Arabisch uit multicultureluurse motieven want we worden toch gesubdidiëerd met belastinggeld qua volume in hoofdzaak afgetroggeld en afgeperst bij Eigen Volkse Mensen.

 6. zoals we allemaal onlangs te weten gekomen zijn is “de standaard” een heel rekbaar begrip, in het brusselse bv. is “de standaard” heel wat anders dan “de standaard” in de stille kempen.

 7. Meelijwekkend hoe die linkse voddeblaadjes bedelen om een abonnement te kunnen aansmeren.Verbazingwekkend dat ze nog 160 man in dienst kunnen houden. K zou s willen weten hoeveel van hun geliefde allochtonen zo een abonnement hebben.

 8. Ja daarom heet het ook “DE STANDAARD”. Alleen wat zij zeggen, doen, en schrijven is de standaard waar wij ons moeten schikken. En als je ziet dat daar dan ook alles instaat over “GELD”. dan kan je alleen dit zeggen. “Als elk gesprek begint over geld, is het einde ervan altijd zinloos geweest”. vroeg of laat valt de muur omver, ofwel door een gewoon briesje, ofwel door mensen die het ook eens over iets anders willen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *