De driedubbelslag van gouverneur Berx – 't Scheldt

De driedubbelslag van gouverneur Berx

De Antwerpse gouverneur Cathy Berx beleeft haar ultieme ‘moment de gloire’. In het Nederlands: politiek klaarkomen. Ze slaat drie haar al jaren storende gevaarlijk giftige bijen in één klap morsdood. Met een rugzak van Kruidvat

De Antwerpse gouverneur Cathy Berx beleeft haar ultieme ‘moment de gloire’. In het Nederlands: politiek klaarkomen. Ze slaat drie haar al jaren storende gevaarlijk giftige bijen in één klap morsdood. Met een rugzak van Kruidvat.

**

De gretigheid waarmee de Antwerpse gouverneur de avondklok – voor het eerst sinds WOII – over de Antwerpse daken en kerktorens wil laten luiden, verbaast intimi niet. In haar onmiddellijke omgeving wordt met grote stelligheid beweerd dat het instellen van de avondklok een drievoudig, heilig doel dient. De Berx-variant van de Heilige Drievuldigheid.

Bernadette Soubirous

Het terugdringen van het corona-spook zou slechts een alibi, een fantoomoperatie, een mondmaskerade zijn. Cathy Berx wordt wel eens de politieke gedaante van de vrome Bernadette Soubirous genoemd. U kent haar nog wel: het vrome herderinnetje dat in een klamme grot in het verre Lourdes plots de moeder van Christus meende te zien verschijnen. Ook voor Cathy Berx bleek een bedevaart naar het woeste berglandschap dat Frankrijk van Spanje scheidt, een zinvolle investering. Na voorspraak van de Maagd Maria en een ferme Neteslok wijwater, werd Cathy Berx met een riante Euromillions ‘win for life’- bonus tot gouverneur van de provincie Antwerpen gekroond. Op die manier versierde ze een elegante exit uit de krabbenmand van de Wetstraat. En uit het gremium van haar niet altijd even christelijke partij CD&V wanneer het om menselijkheid, eerlijkheid, trouw, gegeven woord en respect voor vrouwen gaat.

Pizzakoeriers

Van bij haar aantreden – toen nog in het oude provinciegebouw – werd het voor velen die daar werkten, met hun vingers zaten te draaien of zich met spiritualiën volgeladen karretjes van deputé naar deputé haastten snel duidelijk dat het Ancien Régime zijn beste tijd had gehad. Met Ancien Régime wordt bedoeld: lunches, in wijn verzopen persconferenties, congressen zonder eind en zonder uitkomst, het Driedaagse Feest ter ere van de Aardbei uit Hoogstraten en de bussel Asperges uit Puurs. Cathy Berx zou van bij de start een geheel nieuwe wind laten waaien. Met haar persoonlijke staf en een paar getrouwe topambtenaren van katholiek-progressieve signatuur – ja, dat bestaat – trok de nieuwe gouverneur zich terug in de sobere abdij van Hemiksem. Na een dag of drie bidden en werken – ora et labora! – werden uit deugddoende, eerlijke en bezorgde gesprekken drie voorname doelstellingen gedistilleerd. In onze provincie moet het gedaan zijn met drinken en zuipen. In onze provincie moet het gedaan zijn met snuiven, smoren en waterpijpen. De avondklok en de als bakerpraatje vermomde lockdown die Berx over haar provincie heeft afgeroepen, dient dit dubbele doel maximaal. Het goede leven met Wijntje en Trijntje gaat op slot. Kopje thee kan nog net, sapje komkommer ook. Maar op een terras tot diep in de Antwerpse nacht zitten lullen bij een glas rood?

Yogasnuivers

Met de avondklok hoopt Berx ook het druggebruik in te dijken. Midden in de nacht of in alle vroegte kunnen bij het leger yogasnuivers geen grammetjes meer aan huis worden besteld. Ook niet in een kartonnen pizzadoos van dokter Oetker. Bovenop de dubbelslag dood aan het café, dood aan de drugs; scoort Berx een derde keer. Van de corona-ellende maakt ze handig gebruik om te laten zien en voelen dat het provinciaal niveau toch een reden van bestaan heeft. Haar gouverneurschap is de moeite van een met uw belastinggeld gefinancierde ‘win for life’ meer dan waard. Mannetjesputters en parkingbewakers met een tricolore sjerp om de obese buik moeten buigen voor La Berx. Zelfs de burgemeester van Antwerpen plooit voor de Lex Berx en haar – althans volgens de N-VA – overbodige bestuursniveau.

Naar verluidt zou deze drietrapsraket – no booze, no drugs, no BDW – de alom geliefde gouverneur in een orgastische trance brengen waar geen Bourgogne, lijntje coke of waterpijp tegenop kan!

***

Illustratie: Cathy Berx

***

1 artikel op ‘tScheldt = 1 aspirine tegen politieke correctheid. Kies je abonnement:

 

4 reacties op “De driedubbelslag van gouverneur Berx

  1. Waar men ondanks al die maatregelen mag voor vrezen is dat groepjes van een bevolkingsgroep die men niet bij naam mag noemen wegens “niet politiek correct” zich weinig aan La Berx zal storen.
    Gewoontegetrouw zullen de leden van die gemeenschap aan alle regels en wetten vierkant de getaande voeten vegen. En als ze op tóch heel voorzichtig (jajaja) op de vingers worden getikt zal het obligate “black lives matter”, “racist” en “je moeder is een hoer” wellicht de voornaamste conversatietaal zijn, eventueel opgeluisterd met een flinke trap tegen de kop van nonkel polies..

    1. ja maar die mensen zijn bevoorrecht want ze zijn beschermd door Allah da kunnen wij andersdenkenden niet zeggen of nog nie eens van dromen … en mijn moeder was nie echt een hoer maar een gedienstige verpleegster .. in den tijd dat er nog oude belgen rondliepen ..

  2. Provinciegouverneurs zijn een overbodig ras want alle burgemeesters kunnen doen wat ze willen met wat la Berx uitverzint. Provinciebesturen zijn al even overbodig als de EU. Gewoon een onderhandse manier om een leger aan luie ambtenaren van riante weddes en pensioenen te voorzien. Door dit dwaze mens moeten nu alle Antwerpenaren de straat op met een evenzeer dwaze mondvod. Die overigens een opstapje is naar het dwingend dragen van de Mohammedaanse kopvod.

  3. Deze machtsgeile tjeventeef wil “progressief” overkomen maar geraakt niet verder dan wat Kopijen van andere oude despoten ,ze wil bij wet deze repressie bestendigen met in het achterhoofd ‘als het ooit ontploft zal de wet mij vrijspreken ‘ ‘”vergeet het maar ,het verzet groeit ,mijn geduld krimpt samen met mijn tolerantie .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *