De Coronakloof tussen Links en Rechts – 't Scheldt

De Coronakloof tussen Links en Rechts

Ga de straat op en je ziet ze: de verscheurde maatschappij!

Ga de straat op en je ziet ze: de verscheurde maatschappij!

**

Aan de ene kant de “gewone” burgers, oplettend maar niet provocerend, wél sociaal en altijd paraat om een glimlach naar de medemens te werpen, van de nood een deugd makend, de scherpe kantjes van al te onzinnige Coronawetgeving eraf lopend, bewust echter van het gevaar en ernaar handelend, zoals “grote mensen” dat nu eenmaal doen.

Aan de andere kant de angsthazen, aangestoken en verprutst door pueriele politici, slecht opgeleide msm-journalisten, abominabel grootgebrachte kindsoldaatjes van het gruwelijke “nieuwe normaal”, allemaal verenigd en overtuigd marcherend in de gespeelde “verontwaardigingsbubbel” van het eigen ethische gelijk en met een rist tweederangsexperten erachter aan, hun dubbele agenda’s afgetekend in de binnenzak.

Tussen die twee is het moeilijk bruiloft vieren. Balanceren op een slappe koord is nu eenmaal een netelige kwestie! Dat wordt trouwens blind overgelaten aan gebrekkige politionele broekventjes en dito delletjes, te jong om een eigen mening te hebben en zich dan maar autistisch richtend naar de strikte letter van een dubbelzinnige wet, maar wel pontificale eer bewijzend aan een stalinistische wentelviroloog. In die volgorde (!): eerst de stalinist, dat het wentelteefje en dan pas de viroloog!

En daar staan ze dan hulde te betonen, the Antwerp, Ghent, Bruges en Brussels Finest, door de kogelvrije vest opgepompt tot ruwweg de dubbele omvang van hun belangrijkheid en in “geef acht”.

De ventjes niet goed wetend of hun revolver nu achteloos verschoven is, of het dát misschien is wat ze bedoelen met een erectie; de wijfjes zich afvragend, na de zoveelste voorspelling van de droogte-apocalyps door Frank Deboosere, waar het plasje voor hun voetjes toch vandaan komt.

Allemaal vragen die straks, wanneer ze andermaal een paar creatieve maar verder ongevaarlijke neringdoeners op de bon hebben geslingerd, opnieuw zullen wegsmelten, als onzekere stuifsneeuw voor hun arrogante zon.

De Wever zou, als hij kon en mocht, driekwart van zijn begroting aan die infantiele flikjes geven, met aankopen van pantserwagens, drones-vernietigende drones en Snelle Respons Teams (SRT’s). Alleen is nog niet duidelijk tegen wie hij dat “State of the Art Policing”-materiaal gaat inzetten … en bij twijfel geldt nog steeds: tegen de gewone burgers eerst! Bovendien moet hij ook rekening houden met zijn politieke sergeanten Kennis en Cordy, de Kwak en Boemel van de mislukte stadsvernieuwing, die onlangs nog hun niet verdiende strepen listig op de straatstenen hebben gekalkt. Alweer “gefundenes fressen” voor de Asperger-champetter, die moeite blijft hebben met empathie voor het alledaagse en met de bepaling van authentiek gevaar.

En toch, in een gespleten samenleving als de onze zal er wel ergens bijval op te tekenen vallen voor dit “doortastend” politieoptreden, zolang uiteraard de nachtelijke ramadanvreters maar ontzien worden! De vraag is dan door wie wordt die bijval, netjes verpakt in “angstpapier” en met “angststrik”, geleverd? Is de vraag stellen, ze niet al beantwoorden? Want zeg nu zelf, er loopt toch een duidelijke coronakloof door onze samenleving: rechts de gewone burger, U en ik, de tering naar de nering zettend, levend maar niet kniezend; links de angsthaas van het eerste uur, aldoor op zoek naar dienstvoorschriften, verordeningen en reglementjes; hoe zotter, hoe liever! Jaren geleden werd kinderen opvoeden reeds door de linkse brigades verboden, uit angst voor het freudiaanse trauma, wat later hadden ze schrik dat er atoombommen onverricht ter zake gingen ontploffen, dan waren ze bang voor het Vlaams Blok, terwijl dat slechts opkwam in uw “belang”, nu slaat de angst hen om het hart voor het klimaat, dat overigens al millennia gewoon doet waar het zin in heeft, en voor een besmettelijkheid, die klaarblijkelijk alleen nog maar wil luwen, net nu Corona hun angst voor tradities een allure van ernst leek te verschaffen.

Zei Machiavelli trouwens niet dat wie de angst beheert, de staat beheert? Al zei hij ook dat een staatsmacht slechts kan overleven op grond van een wetgeving die dicht bij de mensen staat en zonder al dat abstract geschraap in de wolken. Na Nietzsche, Schopenhauer en Hegel, gaan ze nu ook nog Machiavelli verkeerd begrijpen! Je zou er verdorie angstig van worden! Angstig voor die schriele, uit hun vegetarisch vel bibberende angsthazen die alles wat ons dierbaar is “op natuurlijke wijze” willen verteren! Angstig voor de morsdood gereguleerde wereld die wij onze nog onbevangen kroost zullen achterlaten. Angstig voor de veranderingszucht van schijtlaarzen die tradities en menselijkheid van eeuwen nog sneller verslijten dan Chinese dildo’s van papier-maché. Angstig, tenslotte, voor de vestiging van een virologisch islamcommunisme. U “vreest” dat dit een contradictio in terminis is? In een gewone wereld wel, maar in België is alles mogelijk, ben ik bang!

***

Foto: Machiavelli (1469-1527)

***

‘tScheldt is een strijdwapen voor verandering, voor verbetering van wat verbeterd dient te worden. ‘tScheldt heeft dus heel veel werk. Steun ‘tScheldt. Kies een abonnement:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *