ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De Boerenkrijg in Nederland – 't Scheldt

De Boerenkrijg in Nederland

Nederland, het Gidsland, verliest dag na dag Haar glorie… het Malieveld het Waterloo van de Nederlandse overheid.

Nederland, het Gidsland, verliest dag na dag Haar glorie… het Malieveld het Waterloo van de Nederlandse overheid.

**

Het Malieveld mocht nooit bebouwd worden volgens de Acte van Redemptie uit 1576, maar zelfs zonder bebouwing is het verworden tot een imaginair fort dat de overheid met militairen en als robocops uitgeruste politietroepen schijnbaar moet verdedigen tegen de eigen bevolking. Vorige week tegen keurige Nederlanders van middelbare leeftijd die normaal met hun caravans al op weg hadden moeten zijn naar het Zuiden. Deze week tegen honderden boeren in opgeblonken stoere John Deere’s.

De Nederlandse boeren organiseerden gisteren en vannacht hun eigen Boerenkrijg. Ze schreewden niet ‘Voor Outer en Heerd’, ze schreeuwden hun verontwaardiging uit over een ministeriële regeling die stelt dat het eiwitgehalte in het krachtvoer voor melkvee de laatste vier maanden van het jaar moet verlaagd worden om de uitstoot van CO2 in Nederland te verminderen. Het is een Kafkaiaanse maatregel die wijst op vergaande sclerosering van het eens geroemde Nederlandse Vernuft in hoofde van de Nederlandse politiek.

Ziehier de beelden van de Boerenkrijg anno 2020

***

‘tScheldt, niet gesubsidieerd en het enige medium in Vlaanderen met aandacht voor de Boerenkrijg in Nederland. Kies een abonnement:

2 reacties op “De Boerenkrijg in Nederland

  1. Het nieuwe “normaal” waar boze burgers afgeblokt worden door het leger en de M.E. die in feite de kant van de burgers zouden moeten kiezen , een totale dictatuur van linkse liberalen en fascistoïde marxisten .het Europese volk moet deze
    laatsten met een schop onder hun reet de gevangenis in keilen.
    Rutten en zijn Bilderberg groep despoten publiekelijk veroordeeld hun club ontbinden met in beslagname van al hun gestolen bezittingen en gelden
    Victoriam alo

  2. De boerenstiel is al lang niet meer wat hij geweest is. De noeste boer van vroeger die zonder vakantie te nemen godganse dagen aan de slag was, hij wordt zeldzaam. Meer en meer verdwijnt de ‘kleine boer’, ook in de V.S. (zelfmoorden onder boeren, olala !) gewurgd door torenhoge schulden, slechte prijzen, opgekocht door reuzegrote agrarische firma’s, een ware industrie. Ook hier, in Frankrijk, België, Nederland, de agro-industrie, in Nederland zag ik op tv zijn er (cijfers zijn niet helemaal correct maar soit) een 17 miljoen kippen, 11 miljoen varkens, 8 miljoen runderen, x aantal schapen, enz…. en die moeten massa’s voedsel hebben, én water, maar produceren ook enorme massa’s methaan en uitwerpselen, waar men geen weg meer mee weet, en een massa stikstof genereert, bovenop de CO² dus. Bovendien worden de melk- en andere prijzen kunstmatig laag gehouden, en worden er miljarden subsidies uitgekeerd door de E.U., overigens een onrechtvaardige concurrentie voor de Afrikaanse boeren bv, die nog meer ten onder gaan, mede ook door de droogtes, klimaatwijziging, (burger)oorlogen, overbevolking, enz enz. Nu probeert men de boeren ‘uit te kopen’, d.w.z. een hoop geld om er de brui aan te geven, en de boer staat met het mes op de keel, gaan dikwijls failliet, en ziet zijn levenswerk, zijn passie, in rook opgaan = depressies, zelfmoorden, drama’s,…. Het resultaat voor ons als consument : het eten trekt op geen kloten (meer) !!! Hormonen, kleur- en bewaarstoffen, vetmesterij (Verkest ?), het is om zeep, foutu, tenzij je hesp lust die de dag erna al groen en purper uitslaat, of een kip die al uiteenvalt als je ze aanraakt. Maffieuze toestanden.
    En ja, dan worden de boeren boos, gaan over tot actie, soms hardhandig, maar uiteindelijk delven ze het onderspit, zo gaat dat. En de boer, hij ploegde (niet meer) voort….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *