ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent De bijzonder onprettig aanvoelende politieke pirouette van Erika Vlieghe – 't Scheldt

De bijzonder onprettig aanvoelende politieke pirouette van Erika Vlieghe

Tijdens het VTM-Nieuws drong Stef Wauters er terecht bij Erika Vlieghe op aan om ‘man en paard’ te noemen betreffende het hoge aantal COVID-besmettingen in Brussel. Als een volleerde politica draaide Erika om de pot alsof ze de polka danste…

Tijdens het VTM-Nieuws drong Stef Wauters er terecht bij Erika Vlieghe op aan om ‘man en paard’ te noemen betreffende het hoge aantal COVID-besmettingen in Brussel. Als een volleerde politica draaide Erika om de pot alsof ze de polka danste.

**

We moesten inzetten op betere communicatie, balkte ze. En in de Brusselse smeltkroes van nationaliteiten weet misschien niet iedereen wat quarantaine betekent, gaf ze als uitsmijter mee. Wat? Is Brussel een planeet buiten ons zonnestelsel? Hoeveel moeite moet de overheid nog doen voor een groep ongewensten die zich zero-zero aantrekt van deze hen zo gunstig gestemde samenleving?

Waarom aarzelde Erika om duidelijk te zeggen over welke gemeenschappen het ging? Heeft ze mediatraining gekregen van een politieke broodheer? Wil ze dan toch coronacommissaris worden? Komen er maatregelen voor de horeca zoals in Parijs, informeerde Stef Wauters. ‘Tja, dat is daar niet makkelijk om afstand te houden, maar er werken daar veel mensen en ik kan daar geen uitspraak over doen, want dat is aan de politiek’, harkte ze de ene manke zin na de andere bijeen tot een nietszeggendheid die velen ‘het is weer van hetzelfde bij die experts’ deed verzuchten. Hopelijk heeft men bij de Vivaldi’s door dat Vlaanderen niet nog eens wenst op te draaien voor de Brusselse levensstijl. Wees dus bezorgd wanneer de experts hun zorgen komen etaleren. Krijgt ‘De Paniekzaaiers’ van Robbe De Hert een vervolg met de virologen als cast?

***

Bron: VTM nieuws dd 5 oktober 2020, 19 uur

***

Oei,… de Regimpers durft gewoon niet meer te zeggen waar het op staat…. Steun ‘tScheldt, de gemaskerde nar, die met een kwinkslag de vinger op de wonde durft te leggen. Kies een abonnement:

17 reacties op “De bijzonder onprettig aanvoelende politieke pirouette van Erika Vlieghe

 1. De Brusselse bevolking kan anders op uiterst efficiënte wijze voorgelicht worden : via de schotelantennes…. Dat men dààr nog niet aan gedacht heeft….

 2. Weer een geweldig interview waar, ondanks de nadrukkelijke vraag van Stef Wauters over welke bevolkingsgroep het ging, die trut het woord “allochtoon” weer niet uit haar strot kon krijgen.

 3. Lees ook : een interessant artikel in Het Laagste Nieuws over “de moeilijk bereikbare groepen….” i.v.m. met Het Virus, en hoe de politieke correctheid ook sommige virologen parten speelt…. Bang voor ‘stigmatisering’, ‘culpabilisering’, etc. Lees ook enkele interessante lezerscomments o.a. van een plaatselijke bewoonster…. Uiteraard werd mijn comment niet gepubliceerd maar dat is al vele jaren zo….. Toch volharden in de boosheid, gewoon om ze te kloten, zo zijn we. Enfin, lezen en conclusies trekken (indien nog niet gedaan…).
  Intussen wordt of is Brussel 1 rampgebied, alles ongeveer volzet, uitwijken naar hospitalen in Aalst e.d. waar men opteert voor een soort ‘eigen volk eerst’ (non non rien a changé tout tout à continué héhé héhé…), solidariteit heeft grenzen (volgens kameraad Van Ranst niet…..tja). Nog eens een pronostiek ? : ‘men’ heeft het weer eens niet onder kontrole (idem in Nederland, etc), het griepseizoen is in aantocht, de voorbije ‘versoepelingen’ werden nogal ruim opgevat, ergo : een totale lockdown of toch een zéér drastische ingreep hangt in de lucht….. Hang uw kerstballen maar al rond uw nek, beste burgers, boeren en buitenlui. En eet & drink maar lekker thuis, een doos pilsjaars + een streekbiertje, gewéldig toch. De socio-economische impact : een ca-ta-stro-phe , nog eentje er bovenop, maar dank zij onze 7 Vivaldi-partij bollebozen komen we er probleemloos euh bovenop, wie zou dààraan durven twijfelen ?;-). Atoutaleur.

 4. Arts in UZ Brussel : “In Brussel is het om zeep…”. Bedoelde hij Sunlight ? Of de pandemische olievlek die ons dreigt te overspoelen ? Overigens, iets waar ik ook al eens aan denk : we zitten hier in ons landje met 100.000 à 200.000 (naargelang de schattingen) illegalen (‘mensen-zonder-papieren’). Die gozers zitten niet in Zichen-Zussen-Bolder (tenzij de shituatie intussen drastisch geëvolueerd zou zijn) maar vnl in de Grootsteden, om Brussel niet te noemen. Die gozers zitten meestal kleinbehuisd, met tientallen soms matras naast matras, enz om maar te zeggen : hoe bereikt men dié ‘moeilijk bereikbare groepen’ (understatement par excellence) ???
  Niet via imams of pastoors, of straathoekwerkers of Grenzeloze Artsen tenzij uitzonderlijk, en a fortiori, zonder met een steen te gooien (dat laat ik eventueel liever aan hen over) maar als het aankomt op de import van (open ?!) tuberculoze en andere akkefietjes, zijn zij de ‘primus enter pares’ of iets van die strekking (vooral de Oost-Blokkers, en vooral zij die in de nor – op elkaar – gezeten hebben….). Daar wordt allemaal met geen woord over gerept, daarom doe ik het maar;-). It’s a hard job but somebody has….enz.

 5. OPENHEID en TRANSPARANTIE is het motto van de virologen.
  Wij mogen WEL weten, hoe groot de doden zijn, welke maat van schoen ze hebben, wat dieet ze volgden, welke kleur van haar en ogen ze hebben enz. enz.
  Wat we NIET mogen weten is, uit welke leeftijdsgroep of bevolkingsgroep ze komen,
  De vraag van 1 miljoen… waarom niet

  1. Wanneer roept Marx van Ramp eens op om weg te blijven uit Brussel de mooie stad waar zijn extreem linkse en gekleurde vriendjes wonen ? Voor Antwerpen kon het wel omdat het epicentrum van rechts en racisme is.

 6. Morgen lockdown afkondigen in Bxl ? Overmorgen wordt de boel kort en klein geslagen. Et alors ? Onze hulpdiensten : Onze politie agenten, onze brandweer, onze ambulanciers, …, mogen als eerste in de vuurlinie de rake klappen weer opvangen, en mogen zeker niet reageren maar moeten laten begaan en ondergaan. Cfr. Blankenberge. Juridische vervolging ? Nada ! Definitie respect ? chewing gum zeker ?

 7. Wij willen de waarheid wurgen met politiek-correcte censuur ook al is het een publiek
  “geheim”(sic) in welke bevolkingssegmenten de Covid-19 besmettingen het weelderigst floreren en van daar uit verder overwaaien naar de autochtonen. Omdat ons PoCo-Kerk dogma ; “diversiteit is een verrijking”(sic) het krakkemikkig PoCo-Systeem schraagt, mag dit nooit onderuitgehaald worden door objectief-correcte info-rapportering. Daarom onder andere de politiek-correcte “duiding”(sic) ter broodnodige desinformatie en de aanwending van ongestaafde aantijgingen van vermeend “racisme”, “discriminatie” etc….via de PoCo-indoctrinatie-media door PoCo-gazettenpraat schrijvelaars en PoCo-hoernalisten der audiovisuele media. De als “Rechtstaat”(sic) gecamoufleerde PoCo-dictatuur heeft er alle belang bij om de PoCo-Loge Magistratuur bestendig oppermachtig te blijven maken ter survival van de PoCo-Kerk Systeem , door het publieke “geheim”(sic) der politieke benoemingen en door het mythologisch concept der vermeende “Scheiding der Machten”(sic) te blijven propageren, hoe ongeloofwaardig ook, er zijn er toch altijd die er nog steeds blijven in trappen, de sukkels……

 8. Erika Vlieghe behoort al heel haar leven tot het “elitair” clubje van linkse Antwerpenaren. Ze is goede vriendjes met Antwerpse Groen- en SP-a-kopstukken.

 9. Daarbij komt nog ;Het met regeltjes en ‘wetten’ lamgeslagen volk zoveel angst aanjagen dat de al zo zwaar beschadigde sociale cohesie totaal kapot moet !De putschisten waarvan een hoop onverkozen en onbekende
  nitwits kakelen rustig mee met de ‘richting gevers ‘ ,de blauwe vrijmetselaars kliek die het zeker niet goed voor hebben met Jan modaal maar wél met de import parasieten die het land destabiliseren !

 10. @ Dr Mengeling: mmmm…. zo zou ik het toch niet zeggen hoor. Want…. hielden de groene en de rode en andere dromerige zielenpoten ons niet tot in den treure voor de aanwezigheid van al die al dan niet legaal geïmporteerde edoch”hooggeschoolden” (enfin volgens de gutmenschen toch) een ware verrijking zijn voor dit land. Ze zouden trouwens zelfs voor onze pensioenen zorgen. Jajaja! Dus… dat beetje TBC en andere schurftjes en hepatitisjes nemen we er dan ook met graagte bij. ‘t Is immers voor ons welzijn.

 11. @ Dr Mengeling: mmmm…. zo zou ik het toch niet zeggen hoor. Want…. hielden de groene en de rode en andere dromerige zielenpoten ons niet tot in den treure voor de aanwezigheid van al die al dan niet legaal geïmporteerde edoch” hooggeschoolden” (enfin volgens de gutmenschen toch) een ware verrijking zijn voor dit land. Ze zouden trouwens zelfs voor onze pensioenen zorgen. Jajaja! Dus… dat beetje TBC en andere schurftjes en hepatitisjes nemen we er dan ook met graagte bij. ‘t Is immers voor ons eigen welzijn.

 12. J a in zekere zin hebben die geimporteerde hoog geschoolden bij gedragen voor ons pensioenen
  want al zij die ze naar het hiernamaals hebben gezonden hebben geen pensioen meer nodig, dus des te beter
  voor zij die over blijven.

  1. Tja… geen pensioen meer nodig…. Toen die bultrug alle mondmaskers liet vernietigen zal ze ook gedacht hebben: “weeral zoveel duizenden gepensioneerden minder zodat het uitgespaarde geld voor hun pensioen nuttig kan besteed worden aan de opvang van nóg meer geteisem”. En om haar te belonen voor haar “geweldig” en moordend beleid maakten ze haar fractieleider van het graaiersgild. In elk normaal land gooiden ze die vetklep achter de tralies. Maar zoals ze zelf hijgde” ‘t is wat het is”…

 13. Madame Blanche, vergeet niet dat uw ‘comments’ niet eens gelezen worden, want uw mailadres staat gemarkeerd, en deze gaan zonder verpinken de prullenmand in. Ik heb ook een gemarkeerd mailadres, bij het HLN, en mijn reacties worden dan ook automatisch naar de prullenmand verwezen. Ze doen maar van mijn part, ik heb voldoende leesplezier aan de reacties van, zowel ‘t Scheldt als die van HLN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *