ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Datalek op website Vlaamse overheid: 1000 blz met ALLE bedrijven die hinderpremie of compensatiepremie ontvingen…. – 't Scheldt

Datalek op website Vlaamse overheid: 1000 blz met ALLE bedrijven die hinderpremie of compensatiepremie ontvingen….

‘tScheldt medewerker TMinus-1 viel van zijn stoel toen hij op de officiële website van de Vlaamse Overheid via een datalek meer dan 1000 bladzijden aan bedrijven vond die allemaal een compensatiepremie of hinderpremie hadden gekregen…

De Vlaamse overheid zorgde ervoor dat bedrijven die getroffen werden door corona beroep konden doen op een hinderpremie of een compensatiepremie. Wat de overheid er niet bij vertelde was dat alle gegevens van deze bedrijven door iedereen kunnen gevonden worden met een beetje computerkennis.

Vlaio.be is de officiële website van de Vlaamse overheid.  ‘tScheldt medewerker TMinus-1 viel van zijn stoel toen hij via doorgedreven opzoekingswerk ALLE bedrijven vond die of een hinder- of een compensatiepremie van de Vlaamse overheid hadden ontvangen, met inbegrip van hun ondernemingsnummer, naam én exact uitbetaald bedrag

Privacy is for dummies

Het voelt bijzonder ongemakkelijk aan dat de overheid een lijst vindbaar maakt van bedrijven die door exterme omstandigheden zoals een virus een probleem kennen en beroep doen op premies die hen moeten helpen overwinteren of overleven. Het voelt nog ongemakkelijker aan dat ook de exacte bedragen per bedrijf kunnen teruggevonden worden.

Zo vond ‘tScheldt 701 bladzijden van bedrijven die een hinderpremie ontvingen en 327 bladzijden van bedrijven die een compensatiepremie kregen.

Met ca 82 getroffen bedrijven per pagina maakt dit dat er ongeveer 57.482 bedrijven een hinderpremie ontvingen en een slordige 26.814 bedrijven een compensatiepremie

Hinderpremies

Op het eerste gezicht lijkt het maximum aan hinderpremies per bedrijf 70.400 euro te zijn geweest. Er zijn 47 bedrijven die volgens de lijst deze som ontvangen hebben.

Zoals bijvoorbeeld:

 • Chirojeugd (ondernemingsnummer 0406692492) – 70.400 €
 • Vlaamse jeugdherbergen (ondernemingsnummer 0406674478) – 70.400 €
 • Scouts en Gidsen Vlaanderen (ondernemingsnummer 0407138494) – 70.400 €
 • Interdiocesane Jeugddienst (ondernemingsnummer 0410276940) – 70.400 €
 • Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen (ondernemingsnummer 0408666344) – 70.400 €
 • Centrum voor Jeugdtoerisme (ondernemingsnummer 0409153027) – 70.400 €

Maar ook grote jongens werden geholpen zoals bijvoorbeeld:

 • PIZZA BELGIUM (ondernemingsnummer 0428600141) – 70.400 €
 • KINEPOLIS MULTI (ondernemingsnummer 0434861589) – 70.400 €
 • Wasbar Belgium (ondernemingsnummer 0447208503) – 70.400 €
 • LUNCH GARDEN (ondernemingsnummer 0447668559) – 70.400 €
 • Footstep (ondernemingsnummer 0407201149) – 70.400 €
 • Betcenter Group (ondernemingsnummer 0877184856) – 70.400 €

Transparantie

In de Scandinavische landen moeten politici alle bonnetjes van kosten die zij maken opladen op een site die voor het publiek consulteerbaar is. Met andere woorden: totale transparantie voor politici die leven bij de gratie gods van publiek geld. In Vlaanderen lijkt het erop dat bedrijven, de motoren achter de economie en publieke fondsen transparanter moeten zijn dan de politici. We zouden ‘tScheldt niet zijn als we daar niet een ironische kanttekening bij plaatsen.

Lijsten van alle bedrijven die een hinderpremie of een compensatiepremie ontvingen

A. Lijst van alle bedrijven die per 17 juli 2020 een hinderpremie ontvingen

Om deze lijst te kunnen zien moet je abonnee zijn van ‘tScheldt

**

B. Lijst van alle bedrijven die per 17 juli 2020 een compensatiepremie ontvingen

Om deze lijst te kunnen zien moet je abonnee zijn van ‘tScheldt

***

‘tScheldt is een anti-viraal middel tegen politieke correctheid. Verzorg jezelf. Kies een abonnement:

11 reacties op “Datalek op website Vlaamse overheid: 1000 blz met ALLE bedrijven die hinderpremie of compensatiepremie ontvingen….

 1. Maar parenclub Ammehoela valt weer buiten de prijzen, altijd hetzelfde ! Allemaal de schuld van de tjeven, of waren het de sossen ?

 2. En voor de Tweede Golf is een verdubbeling in ‘t zicht, als de Staatskas dan toch failliet is….
  Maar hoe zit het met de herstelbetalingen aan Congo ?? En ook het knoflookland Portugal heeft het vlaggen (www.nieuwsuur.nl van gisteren) : een zwarte is met 4 kogels vermoord door een (racistische ?) witman. Heel het Portugese kot op stelten, met de nodige betogingen. Invraagstelling van het kolonialisme, in casu Hendrik De Zeevaarder & C°, de slavernij etc…. Eerst de excuses, dan ‘compensaties’ voor Brazilië, Macau, Timor, Mozambique, Angola, Guineé-Bissau, de Kaapverdische Eilanden,….Arm Portugal (nu dus, vroeger niet). Maar is een Portugees een witman of nen bruine ?? Hangt ervan af hoelang hij/zij onder de zonnebank gelegen heeft ?;-). Na de Porto’s volgen allicht de Espagnolen, nog een grotere uitbuitingsmogendheid, ja die gaan vast bankroet op die wijze….En de Engelsen, de Fransosen, de Hollanders, de…..enfin het ganse blanke establishment. De neo-kolonialen uit China komen er weer goed vanaf, donderse loempia’s;-). Misschien straks nog standbeelden (!) opgericht.
  O ja, een bruine troela, een activiste, heeft haar slag thuisgehaald : na de zomer komt er in Portugal een immens ‘herinneringsmonument ter nagedachtenis aan de slavernij…’. Vele zwarten ginds zijn maar matig enthousiast en vinden dat het geld beter en praktischer kan besteed worden…Verstandige mensen, sommige zwarten…. Enfin, misschien wordt de hele zwik wel weer gefinancierd door E.U.-subsidies, een niet op te drogen bron voor vanalles en nog wat, het wir schaffen das-syndroom weetuwel….

 3. Wat een vriendjespolitiek verkwisting van ONS belastinggeld terwijl de Begroting kapseist en dreigt te zinken !

 4. Blijkbaar in de plaats van wafelen te verkopen door de scouts hebben de pastoors en de tjeven nu een gemakkelijker graaimachien gevonden , valt wel op waar de poen naartoe gaat .. hier op eerste zicht al 6 x 70 000 een half miljoentje euros voor de straat lopers .. heel goe geboerd !! en ja die pizaventen die verdienen eigenlijk ook nie veel hee hier de jaarrekeningen en de winst : https://www.staatsbladmonitor.be/jaarrekeninganalyse.html?ondernemingsnummer=0428600141 op een jaar of 12 zo een slordige 50 MILJOEN Euro aan winst da is maar normaal da ge dan die 70 000 eu nog eens gaat afschooien hee .. en diene cinemajongen op een jaar of 8 zo 20 MIljoen euro winst ook in de rij om bij de eersten te zijn ! Die wasbar die maken meer schulden as ze verdienen eigenaardig zaakje … Wasbar Belgium (ondernemingsnummer 0447208503) https://www.staatsbladmonitor.be/bedrijfsfiche.html
  ondernemingsnummer=0447208503 dan Lunch garden ja op een jaar of 10 zo een 25 miljoen winst , komaan jongens we gaan er ook voor want we zijn arme luizen geworden ! eigenaardig genoeg zijn er op een deel van die adressen dan nog multiveel andere vennootschapkes en poenpakkers te vinden hee .. kwestie van bezig te blijven met geld tellen .. 🙂
  Dien footstep da is den beste die maken geen winst , ja wat wilde nu ne VZW die moet maken dat alles op is en uitgedeeld op t einde van tjaar hee 🙂 en ja BETCENTER paardjes wedden enzo ?? of wat anders wedden ?? sukkelaars die zelfs geen jaarrekeningen moeten binnengeven die moeten zekers 70 000 Eu krijgen ! want da komt nie goe anders .. enfin het is interressant als er zo eens wat te zien is hee , goe gewerkt , we kunnen nu ook al eens lachen vandaag , al ist meer groen lachen voor de echte sukkelaars die tspek aan hun broek hebben ; klein caffeekes die nu zelfs nie maar naar de Colruyt moeten om hunnen cola te gaan halen want ze geraken hem ook nie meer kwijt aan de straatstenen met een muilvod .

 5. In m’n omgeving huist er een meeneem-Chinees (een Chinees met een handvat dus). Hij zal vast niet blij geweest zijn toen de situatie ‘genormaliseerd’ werd…. Lockdown = elke dag een vergoeding, die zeer waarschijnlijk véél hoger was dan hij dagelijks verdiende (ik zie hoeveel volk er passeert en een geschatte opbrengst…., soms vroegtijdig dicht, de W.E. iets beter, enz). En dan hoefde hij nog niet eens te koken, te werken dus, geen onkosten, en dezelfde vergoeding als pakweg een grote klerenwinkel ? Crazy, toch ?

  1. Uiteraard bij de genade Gods…. als je ingelogd bent als abonnee kan je gewoon het artikel lezen en staan de lijsten in de tekst (in de vorm van aanklikbare pdf-en). Ben je niet ingelogd dan zie je deze lijsten (pdf-en) niet staan. Kan je checken of je wel degelijk bent ingelogd? (‘tScheldt)

 6. Corona als alibi griepje wordt niet alleen misbruikt om de banken te redden via het Europees fonds, maar in België om tal van bedrijven eens extra te sponsoren. Het is een kwestie van aanhang kopen. De uiteindelijke sponsor zal de burger en zijn spaargeld zijn.

 7. Mijn zoon heeft samen met zijn vrouw een vennootschap en zei dat het gewoon volstond om geld te vragen en je krijgt je centen. Hij zei er bij dat het geld hier blijkbaar niet meer op kan en dat hij denkt dat ze het gewoon aan ‘t bijdrukken zijn…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *