ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Dat is zoals een vroedvrouw die een burn-out krijgt van kinderen die geboren worden… – 't Scheldt

Dat is zoals een vroedvrouw die een burn-out krijgt van kinderen die geboren worden…

13 reacties op “Dat is zoals een vroedvrouw die een burn-out krijgt van kinderen die geboren worden…

 1. “Na zijn masterdiploma politieke studies aan de KU Leuven specialiseerde hij zich in overheidsmanagement en audit. 8 jaar lang werkte hij voor het Riziv (Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering) alvorens hij in 2014 de overstap maakte naar het kabinet van (toenmalig) minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). Daar was hij haar kabinetschef tot hij in 2017 dan de overstap maakte naar de FOD. ”

  Anders gesteld : een politieke benoeming van een doorsnee “pol & soccer”, door Maggie De Block…. gepistoneerd door het Blauwe Fabriekje.

  Met vriendelijke groeten

  Echtbert Lachgraeg

  1. Tsja, ‘t is altijd een benoemingscarrousel, alleen de juiste, politieke kleur hebben én goed bepaalde onderdelen van de partijvoorzitter kunnen likken of zuigen.

 2. Dat pril groen jongske kan beter nog eerst dagelijks een paar glazen volle melk drinken plus nog wat vitamine complex en op zijn dooie gemakske een cursus crisismanagement voor beginners volgen. Waarschijnlijk nog teveel van het goeie.

 3. die gast had al n burn-out vôôr hij eraan begon , hebben jullie dat dan niet gezien àls ‘m al eens een keertje voor de camera verscheen!

 4. Als antwoord op de vraag: dezelfde selectieprocedure als deze van zijn opvolgster. Gewoon een Ovld politieke kaart hebben en tot het kabinet van mondmaskerverbrandster DeBlock behoren. Verder zijn geen andere competenties nodig. Zelfs opperbelg Herman Decroo is verkeerd: we did not pay him peanuts, (but vast amounts of money) and still we got a monkey. Zo is alweer eens gebleken dat je in België enkel een politieke kaart nodig hebt om topfuncties te krijgen, mensen met heel wat meer competenties geraken hier nergens zonder de juiste kaart.

  1. Tsja, ‘t is altijd een benoemingscarrousel, alleen de juiste, politieke kleur hebben én goed bepaalde onderdelen van de partijvoorzitter kunnen likken of zuigen.

 5. Ik ben vreselijk ouderwets, ik paradeer nog steeds niet met modisch verschijnselen zoals “burn out”of “depressie” , een “SUV”, een broek met kapotte gesneden inkepingen aan de knie, vegetarisch koijnenvoeder, witte sportschoenen, een blauw kostuum en blauwe plastron, multicultureluurse fratsen etc… Ga ik voor dit mankement aan politiek-correct engagement weldra gedagvaard worden door het PoCo-Loge Parket ?

  1. Ik sluit me aan bij jou, ik heb een afschuw van de huidige, Engelse terminologie die tegenwoordig enorm veel wordt gebezigd! Nog te zwijgen van de afschuwelijke termen zoals ‘mondmasker’, ‘anderhalve meter afstand houden, bubbel (verkrachting van een edel woord) etc.
   Vervang dit door ‘mensenmuilkorf’, ‘voldoende afstand houden’, ‘cirkel (een bubbel kan trouwens barsten), en andere onnozele schijtwoorden, die vooral door de totaal hersenloze aanbidders van Memmon en Janus worden gebezigd! Nog te zwijgen van de vette papzak, die zichzelf ‘viroloog’ noemt, maar alleen geilt op aandacht van de aanbidders van Memmon en Janus. Wilt trouwens zelf zo’n aanbidder worden.

 6. Om in dit Absurdistan een leuk vergoede job binnen te rijven, speelt een selectiebureau absoluut geen rol. Wél de grootte van de rode of groene partijkaart. Maar als je een vader zou (gehad) hebben die ook met volle handen uit de staatsruif vreet/vrat, strekt dat uiteraard tot aanbeveling. Zoals Schilz, De Clerq, De Gucht, De Croo, Tobback, Oen Anciaux, Tom Dehaene, de Michels om er maar enkele te noemen). Maar wil je bvb voor facteur of klerk postuleren, tja dán moet je natuurlijk examens afleggen.

  1. Nee, de partijkaart én het likken of bewerken van bepaalde onderdelen van de partijvoorzitter (ook vrouwelijk dus) is het belangrijkste.
   Idd ja, voor lage jobs moet je 3 selectierondes doorlopen (én minstens 60 % op halen) nadien nog een jurygesprek doorworstelen. Dan kom je op een lijst, en dan maar hopen dat ze je oproepen. Dan nog eens een selectieronde (jawel met jurygesprek!) doorworstelen, en hopen dat je het haalt. Nadien nog wachten of je mag beginnen. Als je mag beginnen, eerst nog een jaar stage doen, én dan pas ben je min of meer zeker!
   Maar als je politicus wilt worden…..

 7. Stop die discriminatie ; een “Burn-in” heeft evenveel recht als een “Burn-out” om mensen met een modisch verschijnsel op te zadelen !

 8. Helaas… ik zal nooit politieker kunnen worden: ik spreek vlot 3 talen, ik ben sectiechef geworden door verschillende examens bij Selor af te leggen, ik volgde een stage in Washington DC., ik was jaren dienstleider van diverse tweetalige computerafdelingen , ik ben blank , heb geen enkele tattoo en ik ben geen flikker of transgender . Dus met zo’n positief curriculum volstaat het reeds om niet in aanmerking te kunnen komen voor een luiaardspost in een fluwelen zetel. Maar het ergste moet nog komen: ik heb ook geen partijkaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *