ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Dat Dekselse Vlaams Belang Toch! – 't Scheldt

Dat Dekselse Vlaams Belang Toch!

Op 26 mei 2019 liet het volk z’n tanden nog eens zien! Dat was al een tijdje geleden. Massaal werd met het hart gekozen: minder met het brein … en plotseling versmalde het in de campagne nog plechtig bezongen volk alras tot “vulgair gepeupel” dat het allemaal weer niet begrepen had: werd de stembusgang, ondanks een stralende zon, toch weer een “Zwarte zondag” en had de winnaar het grauw weer misleid met “fake news”.

Op 26 mei 2019 liet het volk z’n tanden nog eens zien! Dat was al een tijdje geleden. Massaal werd met het hart gekozen: minder met het brein … en plotseling versmalde het in de campagne nog plechtig bezongen volk alras tot “vulgair gepeupel” dat het allemaal weer niet begrepen had: werd de stembusgang, ondanks een stralende zon, toch weer een “Zwarte zondag” en had de winnaar het grauw weer misleid met “fake news”.

Kranten werden opnieuw boordevol verwijten gepend door exegeten die een week voordien amper de klok zagen hangen, laat staan de klepel vonden. “Bij Debecker” op Radio 1 mocht de vegetarisch uitgemergelde en alleen voor deze gelegenheid internationaal gerenommeerde “professor” Stefaan Walgrave (UA) in zijn stoppels komen krabben op zoek naar de geriefelijke occasie-verklaring bij uitstek: “proteststemmen van laaggeschoolden die zich niet gehoord voelen”, balkte hij op twee benen: de cijfers waren immers nog niet binnen. Karolien Debecker, mediatiek vetgemest met subsidies van Bert Anciaux, hakkelde instemmend. Achter cijfers is het voor de “prof mét ad hoc renommé” altijd knus schuilen, maar leg je alles wel uit met getalletjes? Vooraleer een uitgesproken schappelijk volk door het dak gaat, moet dan de kelder niet al vol lijken liggen? Om de prof te verlossen van z’n laaggeschoolden-fobie en cijfer-manie, helpt ‘tScheldt hem toch even op weg met drijfveren en motieven die niet uit de cijfertjes zullen blijken. Uiteraard met excuses aan de prof zo een en ander wat naar laaggeschooldheid ruikt.

Het volk is de linkse idolatrie voor de “maakbaarheid” kotsbeu! Wie maakbaarheid zegt, denkt meteen aan geslachtelijke ombouw. Niet dat het nochtans veel uithaalt: de geslaagde gevallen zijn op één hand te tellen. Toen Peter De Sutter zich vakkundig liet vertimmeren tot een geflopte “Petra”, slonken zijn politieke kansen gevoelig. Enkel bij Groen! kon hij nog terecht: de enige partij die teert op manswijven en mietjes! Ook “onzen Bo” is na zijn opknapbeurt eerder off-screen te beluisteren, dan on-screen te bekijken. Gelukkig! Duizenden ongeneeslijk zieken kunnen hun plan trekken, maar voor 600 psychiatrisch gestoorden die kunnen gered worden met een doortastend “njet” wordt de beurs wagenwijd opengetrokken.

De maakbaarheid strekt toch ook verder dan het “omkatten” van ‘s mensen aangeboren kunne. Al eens, vanuit uw rustige fermette-verkaveling, een blik geworpen op onze steden, professor? Naast de kwetsende verloedering door de “multicul” heet daar tegenwoordig alles “fiets”. Voor velen geen optie, toch wordt hij woest door de strot geramd! Want trappen zul je! Steden branden van autohaat, kosten werkenden uren per dag, maar wie reageert, heeft het allemaal niet begrepen, mist “voortschrijdend inzicht”, althans toch volgens de vrolijk langs berg en dal gechauffeerde politicus. Gaat meneer de schepen of minister toch met gebrekkig openbaar vervoer, wordt er op hem gewacht: gewone lieden moeten zich reppen, wat meteen trein, tram of bus uitsluit. Haast, ten andere, die gemonopoliseerd wordt door de tweewieler: de vierwieler mag alleen buitensporig dokken: voor boetes allerlei, voor benzine of diesel, voor taksen en accijnzen, voor herstelling van de schade veroorzaakt door fietsers … De auto als mobiele melkkoe! Om nog maar te zwijgen van de groene Schutzstaffel die water en elektriciteit voor de ingezetenen tot schaarse middelen “maakt”, maar de eerste de beste immigré tot keizer kroont. Hoe gaat U dit toch allemaal met cijfertjes “meten”, beste prof? Of is deze opmerking een tikkeltje “laaggeschoold”?

Het volk is de linkse “onmiddellijkheid” kotsbeu. Geen rashond zonder pedigree, maar de “rasmens” ziet slechts de guillotine! Elke “hoofddoek” die overdadig werpt, werpt meteen Belgen, ook al zien ze er als belg toch wat curieus uit. Stante pede wordt men Belg! Een kakje in het Noordstation, als gebiedsafbakening, volstaat. De instant-nationaliteit geldt zelfs voor afwezigen: U was even in loopbaanonderbreking om in de woestijn een paar koppen te gaan snellen? Bij terugkomst wacht voor U en uw kroost een warm onthaal, want U bent terstond “éne van ons!” Eigen tradities worden nochtans acuut obsceen! Sinterklaas smaakt al wrang maar Zwarte Piet choqueert ronduit! De ramadan wordt dan weer voetstoots “Europees”. U weet wel, die buitensporige vreetorgie die obligaat vergezeld moet worden van oorverdovend kabaal, net op momenten dat gewone belgen willen genieten van een verdiende nachtrust. ‘s Anderdaags is het immers werken geblazen. Iemand moet toch het “dopgeld” betalen! Maar ook hier gaat het verder. Wie zich deze zomer weer gaat vergapen aan onze schitterende kathedralen, prachtige paleizen of rijkelijke herenhuizen – U misschien professor? – stel U toch eens de vraag: aan wie hebben we die, meestal historische, juweeltjes te danken? Wel professor? Aan die welgekomen kansenparels? Of wat te denken van het opengetrokken blik instant-politici, zich verzuipend in nietszeggende oneliners, maar zonder de minste ervaring? Van sexuologe tot kamer-”lid” in één “ruk”. Tja, van lullende kutten gesproken! Alles moet klaarblijkelijk nu, meteen en op staande voet. Het enige wat echter ogenblikkelijk moet zwichten, is diepgang, vertrouwdheid en een thuis-gevoel. Hoe gaat U dit toch allemaal “meten”, beste prof? Of is deze opmerking een tikkeltje “laaggeschoold”?

Het volk is het linkse “gemoraliseer” kotsbeu! Na de verkiezingen kwam de “moraalridder op de bruine arabier”, Jos Geysels, nog maar eens zijn gebrekkige visie op democratie verkondigen. De “inclusieve” radensocialist met de kleverige klauwen – zeker wanneer hij in de stellig voor hem gecreëerde vleespotten mag tasten – sloot weer maar eens 20% van de kiezers uit. Wees zo tolerant mogelijk voor links en zo intolerant mogelijk voor rechts, schreef Marcuse al in 1965. Sindsdien oogt links als bevroren. Het opgestoken vingertje, dat ze bij anderen zó verachten, steken ze zelf vrijpostig de lucht in. Of neem de klimaatfuriën. Te onrijp, te verknipt, te gestoord. Maar ongeneeslijk verwaand des te meer! Lezen eigenwijs, zonder ooit één poot te hebben uitgestoken, volwassenen schaamteloos de les en denken er nog mee weg te komen ook. En ook hier gaat het verder: de dwaasheid van de politiek correctheid, bijvoorbeeld. Is een gastarbeider die allochtoon wordt genoemd dan minder vreemd? Denkt de prof misschien dat wij, marginalen, geen Grieks meer kennen? Of geen Latijn! Want neger mag ook al niet meer. Ondertussen wordt de schoolgaande jeugd ondergedompeld in een kwalijke vorm van pseudo-geschiedenis, allemaal om de “oikofobie” van de moderne kwakzalver-pedagoog kracht bij te zetten. Hoe gaat U dit toch allemaal “meten”, beste prof? Of is deze opmerking een tikkeltje “laaggeschoold”?

Misschien, beste prof, zijn velen die “omgekeerde wereld” wel kotsbeu; is de hooggeschoolde het wel straalzat als laaggeschoolde aanzien te worden wanneer zijn mening om gegronde redenen niet meer accordeert met die van de laaggeschoolde die, net omwille van zijn “poco-opinie”, tot de hooggeschoolden wordt gerekend: wellicht is het om deze – en talloze andere maar gelijkaardige afwegingen – dat zovelen op dat dekselse VB hebben gestemd! Tenzij, natuurlijk, dit alles toch nog een flard te laaggeschoold smaakt.

Silvius Brabo

***

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *