ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Dankzij ‘tScheldt staat er weer satire in Humo – 't Scheldt

Dankzij ‘tScheldt staat er weer satire in Humo

Sinds deze week staat er sinds lang weer een satirisch artikel in Humo. Volgens welingelichte bronnen zou de stijle opgang van het vernieuwde ‘tScheldt de aanleiding geweest zijn voor verschillende verhitte discussies op het partijhoofdkwartier van de PVDA waar de redactionele lijn van Humo nog steeds wordt uitgezet.

De geschiedenis van Humo leest als een avonturenroman die startte in 1936. De verkoop van Humo is omgekeerd evenredig met haar aantal hoofdredacteurs. Sinds 2005 gaat de verkoop elk jaar achteruit. Hoe lager de oplage, hoe meer hoofdredacteurs het blad toegeschoven krijgt. Momenteel is er een soort clusterhoofdredacteur die De Morgen en Humo samen bestuurt.

Omdat er al enige tijd niet meer kan gelachen worden met de dramatische achteruitgang van Humo verdween de satire uit het blad, letterlijk. Voor de kenners, Humo startte in 1936 onder de naam HUMORADIO, een samentrekking van HUMOR + RADIO. Maar zoals gezegd is de humor al een tijdje verdwenen uit het blad.

Sinds lang weer satire in Humo

Sinds deze week staat er sinds lang weer een satirisch artikel in Humo. Volgens welingelichte bronnen zou de steile opgang van het vernieuwde ‘tScheldt de aanleiding geweest zijn voor verschillende verhitte discussies op het partijhoofdkwartier van de PVDA waar de redactionele lijn van Humo nog steeds wordt uitgezet. Omdat goed gebrachte satire blijkbaar leidt tot groot geldgewin en vele enthousiaste sponsors is Humo terug gestart met satire.

 

1 reactie op “Dankzij ‘tScheldt staat er weer satire in Humo

  1. Humo en de Morgen menigmaal gered met belastinggeld ,driftig gelezen door de “verlichte” geesten ter linkerzijde ,de pseudo’s die neerkijken vanuit hun gesubsidieerd
    onderkomen via allerlei “sociale” gelijkgezinde vetpot beheerders zoals een Monica de Koning en konsoorten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *