ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Cumul, decumul, flauwekul – 't Scheldt

Cumul, decumul, flauwekul

Het is makkelijker met een pastoor en zijn rollator voorbij een bordeel te pikkelen dan met een socialist voorbij een weldadig inkomen. Conner Rousseau – geen familie van de Franse filosoof Jean-Jacques – mag van zijn partij het partijvoorzitterschap van de SP.A met een zitje in het Vlaams Parlement blijven cumuleren. Ballekes in tomatensaus forever!

Het is makkelijker met een pastoor en zijn rollator voorbij een bordeel te pikkelen dan met een socialist voorbij een weldadig inkomen. Conner Rousseau – geen familie van de Franse filosoof Jean-Jacques – mag van zijn partij het partijvoorzitterschap van de SP.A met een zitje in het Vlaams Parlement blijven cumuleren. Ballekes in tomatensaus forever!

*

De Fluppe

Wie die van zijn Nederlandse moerstaal houdt nog voor de SP.A van Conner Rousseau zal stemmen, is ons een raadsel. Nog maar net aan zet als partijvoorzitter van de SP.A. Partij in grote moeilijkheden. Flirtend met tien procent van de stemmen. Niet getreurd! De Connor versiert gelijk een afspraak ten paleize. Met zijn mateke de Fluppe. Koning van het door de socialistische familie beaat, volgzaam en hondstrouw aanbeden België. Aan zijn voeten breaking news: sneakers! Onder zijn hersenpan: dooddoeners! Wij – de SP.A – doen alleen mee als we voor de inhoud en niet voor de postjes gaan. Een aftandse quote die de voorbije decennia ook kon worden opgetekend uit de meesmuilen van de NV Tobback Unlimited met standplaats te Leuven en talloze andere wanhopige partijvoorzitters die geen idee hebben hoe het met de sociaaldemocratie verder moet. Belangrijkste agendapunt op het eerste Congres van Conner de Eerste: mag deze snaak het partijvoorzitterschap van de SP.A met een zitje in het Vlaams Parlement combineren? Het was zijn voorganger John Crombez die van de decumul een strijdpunt heeft gemaakt. Maar tevens de eerste was om een afwijking van zijn zelfbedachte directief te vragen. Hans Bonte (Vilvoorde), Renaat Landuyt (Brugge) en nog een paar sossen verging het minder vorstelijk betaald: zij zagen hun bovenmodale inkomen als door de muizen aangevreten. Armoede, mevrouw, u wil niet weten hoeveel uitgerangeerde Kamerleden aan het eind van de maand rosse centjes bij mekaar moeten scharrelen om in de Jumbo een huishoudbrood en een pot pindakaas te kopen.

Zakgeld

Weinigen weten hoeveel het voorzitterschap van de SP.A schuift. De blijde intrede van reclamemaker Patrick Janssens was een ware aderlating voor de toch al bloedende Agusta-reserves van de Vlaamse socialisten, dat weten we wel. Hoe de met belastinggeld gestutte partijbuffers onder Stevaert en Vande Lanotte hebben stand gehouden, weten we niet. Wel weten we dat Conner Rousseau zich om zijn zakgeld geen zorgen meer hoeft te maken. Hij mag zowel partijvoorzitter zijn als Vlaams parlementslid blijven. Een Vlaams parlementslid klokt af op om en bij de 50.000 euro netto per jaar. Daar kun je een boordevolle schoenenkast hippe sneakers mee financieren. Mateke Connor haalde na de goedkeuring van zijn gecumuleerde gemeenschapstaken per direct uit naar de Vlaamse canon waarin – meent Zuhal Demirballekes in tomatensaus thuishoren. Rousseau aan het adres van de N-VA: had er dan voor gezorgd dat alle kinderen ’s middags ballekes in tomatensaus kunnen eten! Voor de net gedoopte voorzitter van een socialistische partij die tal van onderwijsministers heeft aangeleverd en grote baas van het gemeenschapsonderwijs is, een pijnlijk zwaktebod. In plaats van de eerste noden van de zwaksten zo snel mogelijk en doelgericht tegemoet te komen, zijn de verzamelde cumulards in parlement, kamer en senaat druk doende. Met smartphones in douches en kleedkamer. Met gendergelijke prijzen voor mannen en vrouwen bij de kapper. Met het gebrekkige gsm-bereik in onze loodzwaar geïsoleerde huizen. Om het plantenpaspoort van uw sanseveria niet te vergeten. Ze zijn bezig met de inhoud. Niet met de postjes.

Suskewiet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *