Cosplay uitgelegd aan de hand van Sophie Wilmès en Maggie De Block – 't Scheldt

Cosplay uitgelegd aan de hand van Sophie Wilmès en Maggie De Block

Cosplay is een spelletje waarbij deelnemers zich verkleden om een bepaald personage of concept uit te beelden. Het woord komt uit het Japans en Japanners zijn gek op cosplay. Ze verkleden zich als manga of animé-figuren…

Cosplay is een spelletje waarbij deelnemers zich verkleden om een bepaald personage of concept uit te beelden. Het woord komt uit het Japans en Japanners zijn gek op cosplay. Ze verkleden zich als manga of animé-figuren.

Het woord cosplay is een samentrekking van de woorden costume (kostuum) + play (spel). De eerste die het woord gebruikte zou de Japanner Nobuyuki Takahash zijn geweest in een artikel van het tijdschrift “My Anime”.

Ondertussen is er wereldwijd een subcultuur van cosplayers die samenkomen op cosplay-events of die elkaar ‘verkleed’ vinden op online fora.

Gecostumeerd rollenspel

Een cosplay-idool is iemand wiens uitgebeeld figuur of karakter zo populair is geworden dat het een eigen leven is gaan leiden. Vooral in Azië zijn cosplay-idolen aanwezig in de populaire cultuur. In onze cultuur zou dat bijvoorbeeld betekenen dat iemand zich regelmatig verkleed als Guust Flater en als Guust Flater deelneemt aan het gewone leven.

Cosplay-idolen wordt tegenwoordig ingehuurd door grote bedrijven om bepaalde merken te promoten, vooral in de game-industrie.

Een bekend voorbeeld in Vlaanderen is social media experte Clo Willaerts. Zij verkleedt zich graag als ‘Wonder Woman’ en is in Wonder Woman outfit te zien op het jaarlijkse FACTS festival, een beurs waar een slordige 40.000 liefhebbers van sciencefiction, fantasy, animé en strips samenkomen.

Cosplayster Clo Willaerts, social media experte in het echte leven, Wonder Woman in de cosplay wereld.

Op bijgaande foto boven dit artikel herkennen we cosplaysters Sophie Wilmès en Maggie De Block verkleed in hun favoriete helden Laurel en Hardy of “de dikke en de dunne”.

***

Geef toe dat je zonder ‘tScheldt nooit zou hebben gehoord van ‘cosplay‘. Beschouw ‘tScheldt als een levensnoodzakelijke bibliotheek van onmisbare, gecontroleerde en objectieve informatie. Steun ‘tScheldt want wij werken in de eerste plaats voor jou, de lezer en gebruiker van onze informatie. Doe je voordeel! Kies een abonnement!

1 reactie op “Cosplay uitgelegd aan de hand van Sophie Wilmès en Maggie De Block

  1. Deze beurs wordt door Bor regelmatig bezocht omdat het een hilarische bedoening is ,de dame op de foto beeld echter niet wonder woman uit maar Xena Princes warrior https://www.imdb.com/title/tt0112230/ , een deerne waar Bor graag eens naar truffels zou willen Wroeten op het zachte mos ,en Clo haar vestibule heeft nog meerdere massages nodig om Xena- die voortreffelijk kan buitelen en kirrende kreetjes slaken – naar de kroon te willen steken ,Bor weet het malse vlees altijd te vinden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *