ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Coronitis – 't Scheldt

Coronitis

De kans dat we onze welverdiende jaarlijkse vakantie mogen uitstellen, neemt hand over hand toe! Weinig immers in dit apenland laat vermoeden dat de Corona-epidemie tegen juli zal bedwongen zijn…

De kans dat we onze welverdiende jaarlijkse vakantie mogen uitstellen, neemt hand over hand toe! Weinig immers in dit apenland laat vermoeden dat de Corona-epidemie tegen juli zal bedwongen zijn.

**

Dit heeft uiteraard veel te maken met de uitgesproken solipsistische houding van de doorsnee Vlaming die willens nillens Corona-feestjes moest bouwen op de vooravond van de partiële lockdown of die naar Nederland toog om er zijn brakkige en lege levenswandel verder te zetten alsof er niks aan de hand was.

Ooit al ‘s afgevraagd waarom we al een tijdje met een “autisme-spectrum-stoornis-epidemie” onder de jeugd zitten? Ziedaar! En als de jeugd op de troon wordt gehesen, krijgt de rijpere sterveling er op een dag evenzeer van langs. Iedereen wil oud worden, geen ziel wil het echter zijn. En ondertussen blijven velen die pueriele ethos als staat van genade beschouwen.

Wie dit volkje wil doorgronden, moet naar z’n leiders kijken en, geloof me, dat levert geen fraai beeld op! In Italië wordt vanop balkons het volkslied ten beste gegeven, applaudisseren volksmassa’s, vanuit hun quarantaine, voor de zorgverleners die, op gevaar van eigen gezondheid, die van anderen trachten te behoeden voor het ultieme onheil, worden cruiseschepen vertimmerd tot noodhospitalen (Genua) … kortom: nemen leiders in moeilijke tijden, moeilijke beslissingen. In België slaagt men er niet eens in zonder malheuren mondmaskers te bestellen! Dat doet men uitgerekend … in Turkije, de NAVO-vijand die met een “leger in burger” op dit eigenste moment een invasie in Griekenland realiseert.

België is het land van de halve maatregelen en de ontoereikende actie. Scholen gaan niet dicht, alleen de lessen worden opgeschort: markten blijven doorgang vinden, maar de cafés er rond moeten sluiten: kleffe lijven mogen nog wel, buik tegen rug, staan aanschuiven in broodjeszaken maar zittend, met een tafel ertussen, een “Kipje BBQ” nuttigen is uit den boze! Men zou de Belg of de Vlaming z’n natje en z’n droogje maar eens moeten ontzeggen. Ho maar! Het lijkt nog slechts het enige waarvoor de volgevreten malloot de revolutie zou prediken.

Van algemene quarantaine is geen sprake! De enkelingen die waarlijk in quarantaine zitten, zijn de politici. Daar zitten ze trouwens al járen! Hun quarantaine heet “ivoren toren”. Voor geen goud van de wereld noch voor een wereldwijde crisis komen ze naar beneden. Vanop die toren loeien ze als geëxalteerde koeien dat we “in ons kot” moeten blijven en alle “snotneuzen moeten buitengooien”. Het compleet gebrek aan niveau en klasse is hun manier om, volkomen misplaatst overigens, te tonen dat zij “van het volk” zijn. Niet de crisis echter bepaalt hun handelen, maar het politieke gewin. Zelfs in deze barre tijden komen ze niet los van hun virale en virulente eigenbaat. Staatsmanschap stak nog nooit zo ver weg onder de groene zoden!

De foto van een lachende Tante Gwen en dito GLB ging Facebook rond. Die is ondertussen door zowat iedereen gehoond. Vond U trouwens ook niet dat de liberale “meesteres” afgevallen was? Of was het nu toch alleen maar de foto die de indruk wekte? Terwijl haar echtgenoot tot in de late uurtjes zijn koffieshop openstelde voor “Corona-boemelaars”, had zij klaarblijkelijk andere “Boucheekes” te geselen … Op de achtergrond, dat was nog het ergste, stond de “draaiende Derwisj” van Groen haar blijdschap ook al zonder gêne te vieren, alsof ze net een goedkeurend telefoontje van Erdogan had ontvangen. Want blijft U met “uwe snotneus” maar “in uw kot”, het legertje asielzoekers dat, langs Noord-Italië (!), onze contreien bereikt, wordt onverkort binnengelaten, ondanks een Middellandse zee van protesten door de toch al links georiënteerde ambtenaren van Vreemdelingenzaken!

Maar waarom dan was het feest? Omdat de noodregering van “tacticus” Bart De Wever het net niet gehaald had. In plaats daarvan hadden de Franstalige partijen, met medeweten van de vrije-markt-courtisanes van de OpenVLD, de “kordate” N-VA-verknochten van de CD&V en de “maatekes” van de sp.a Vlaanderen voor de zoveelste keer verkocht aan het zoveelste Waals dictaat! Geen noodregering, maar een “volmachtenregering”, voor het eerst in de geschiedenis echter met een minderheidskabinet! Onder de Vlaamse partijen heerste alweer de aloude Calimero-luim.

Waarom echter is niet zo duidelijk. Wat als een doorstart van een héél-lang-lopende-zaken-regering wordt voorgesteld, is immers in wezen een “nieuwe” regeringsvorming, zij het met dezelfde ezelsveulens en kalfskoppen van slechte wil. Nieuwe regeringen, zelfs met beperkte bevoegdheden, dienen een vertrouwensstemming in de kamer te overleven. Volmachten dienen goedgekeurd. Vlaamse volksvertegenwoordigers die zich “gepakt” voelen, hoeven dus slechts tégen te stemmen, en de volmachtsregering is er bij voorbaat aan voor de moeite. ’s Kijken wie van de excellenties de moed gaat hebben…

Terwijl het land kreunt onder het Coronavirus lijden onze leiders eerder aan coronitis: een bijzonder nefaste en akelige aandoening die de patiënt compulsief opzadelt met een onweerstaanbare aandrang zich te onderwerpen aan een Waals-links commando! Het zal ons waarschijnlijk nog veel meer dan een jaarlijkse vakantie kosten. Dit kost ons nog jaren besparingen! Want van de binnenstromende goudzoekers moeten we niks verwachten… Wel integendeel!

Misschien dat wij, nu we toch thuis zitten, ons eens goed moeten afvragen wat nu het belangrijkste is? Waarvoor we nog willen strijden? Wat ons nog uit onze luie zetel krijgt. En laat het voor één keer eens niet ons natje en ons droogje zijn … Dat werd al afgepakt!

***

Tegen een slechte spijsvertering door de politiek, tegen de zucht en het zware gevoel alsof er iets op je maag ligt na het bekijken van het nieuws… neem een herstelabonnementje op ‘tScheldt. Het zuivert je bloed, verheldert je gedachten en geeft je moed en blijdschap om in Vlaanderen te blijven werken en wonen, soms toch. Kies je abonnement:

2 reacties op “Coronitis

  1. Wordt het niet tijd om petitie gewijs het onmiddellijk ontslag te eisen van Maggie den Turken trekker ? Een algemene oproep via sociale media moet lukken gezien de massale afkeer van haar wanbeleid , onverminderd strijd leveren is de boodschap ,de oorlogswetten zijn nu van kracht ,kunnen de organisatoren ervan dan ook gestraft worden voor het binnenlaten en faciliteren van duizenden dragers van allerlei ziektes ? ‘lafheid in het aanschijn des vijands ‘ heet dat en de
    straf die er op staat is ‘dood met de kogel’ ,zouden de feestvierende Coup plegers nog zin hebben om verder het land en zijn volk te onder te duwen , angstzaaierij is nu hun motto ,dictatuur is hun drijfveer ,repressie is hun einddoel ! Semper Fi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *