ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Coronagekte in verkleurende tijden – 't Scheldt

Coronagekte in verkleurende tijden

Ook in Nederland gaat het een gang met zowel de corona-excessen als met de brousse die verder oprukt en daarmee de beschaving verdrukt. Wat een heerlijk Europese gemeenschappelijkheid toch…

Ook in Nederland gaat het een gang met zowel de corona-excessen als met de brousse die verder oprukt en daarmee de beschaving verdrukt. Wat een heerlijk Europese gemeenschappelijkheid toch.

**

Zwarte bendes, een term die volgens de politiek correcte catechismus niet ijdel mag worden gebruikt, houden lelijk huis in enkele Nederlandse steden. Neem nu de steekpartijen en vechtpartijen op de Boulevard en op de Pier van Scheveningen. De lokale nachtburgemeester zei onomwonden: ‘Zo’n tyfusbende is toch geen visitekaartje voor de stad’. Kleurrijke groepen terroriseren heelder wijken, terwijl de wanordehandhavers wegkijken. Men vervolgt liever ‘coronacriminelen’. En dat met experts aan het roer die zich helemaal niet zo zouden mogen noemen, want men kan hoogstens proberen te vergelijken met oude virussen zolang er geen vaccin is. Al de rest is nattevingerwerk. Deze bescheiden opstelling hoorden we uit de mond van viroloog-epidemioloog Jaap Goudsmit in VPRO Zomergasten van vorige week. Daar kan ene Marc Van Ranst nog een puntje aan zuigen. Het was dan ook verheugend de betogingen tegen de inperking van onze vrijheden te zien in Madrid, Warschau, Berlijn en Brussel. De ‘viruswaanzin’ en de opgefokte angst werden terecht gehekeld.

Ook het corona-fanatisme kan tellen in Nederland. Een oudere dame kreeg van haar volwassen kinderen een bakje aardbeien toegestopt via een gedeeltelijk geopend raam aan de straatkant van haar huis. Zelfs al bevond de dame zich aan de andere kant van de kamer terwijl de lekkernij werd binnengeschoven, werd er toch beboet omdat het raam net iets te hoog werd geopend voor het bakje. Hadden die mensen dan hun moeder aardbei per aardbei moeten voederen zoals je dat bij een dier doet? Zo erg dat dit tot het ‘nieuwe normaal’ is gaan behoren.

Een man die al jaren zijn supermarktje wilde uitbreiden stootte telkens op een njet van het lokale gemeentebestuur. Uiteindelijk legde hij zich erbij neer en werkte gewoon verder in de ruimte die hij had, daarbij minder mensen te werk stellend dan had gekund en met minder producten in de rekken dan hij had gewild. Nu in coronatijden stonden volgens verklikkers de klanten er te dicht bij elkaar om aan de schappen te kunnen. Dus verordende het benepen politiek bestuur dat de winkel maar toe moest. Toen de uitbater dat dapper weigerde, rukten er ’s anderendaags zo’n 20 politiemensen uit om de klanten buiten te houden en te zorgen dat de zaak werd dichtgegooid, de fel gestrafte winkelier ontredderd en gebroodroofd achter latend. O, wat werd Nederland aldus gezonder.

U weet inmiddels hoe gefixeerd we zijn op zelfvernietigende coronamaatregelen én hoeveel afschuw we voelen voor beestachtig gedrag dat op tergende wijze onbestraft blijft. Wanneer mag de bevolking verder met haar leven zonder virologische kippen zonder kop, zonder panikerende politici, zonder schuimbekkende verklikkers, zonder van hun pestgedrag genietende toezichters, zonder disproportionele maatregelen, zonder sussende nepbescherming, zonder gesloten stranden en parken om onheil van buitenaf te vermijden, zonder aanpak of zelfs maar benoeming van dergelijk onheil, zonder heilloze bodemvervuilers die driester worden naarmate ze meer gepamperd worden?

***

Foto: moord op de pier in Scheveningen

***

Verzorg jezelf. ‘tScheldt hoort thuis in je badkamerapotheek voor het geval je plots geconfronteerd wordt met een aanval van politieke correctheid in de media of in de straat. Kies een abonnement: 

3 reacties op “Coronagekte in verkleurende tijden

  1. Als men dat rapalje overal, en letterlijk óveral bezig ziet, en dit alleen maar kan gebeuren door complete straffeloosheid (men mag dat afval niet stigmatiseren), politieke lafaards, een clown aan het hoofd van justitie en knettergekke rechters, dan zou men soms heimwee krijgen naar een niet al te grote zot met een belachelijk snorretje om de boel hier eens terdege te komen uitmesten. Maar zoals in het bericht hierboven, de mensen die hun ouders wat te eten aanboden,`dát zijn de échte criminelen en daar treden de “helden” dan ook streng op. Dat er winkels worden geplunderd, auto’s in brand worden gestoken enz.. dat zijn maar faits divers. Het is hier in dit wegrottend Europa gvd al ver gekomen met al die legers nutteloze lafaards van ministers die royaal op ons zweet parasiteren om het continent naar de ondergang te voeren.

  2. Meer en meer “dissidente” stemmen klinken in het rond. Ook J.P. Gala van het St Lukas Ziekenhuis hekelt de coronawaanzin die de economie schaadt maar ook het persoonlijk welzijn. Van bij het begin van de ziekte, zodra bleek dat die niet de massale doder was, pleitte ik voor een soort van burgerlijke ongehoorzaamheid tegen economisch-bestraffende willekeur. Niet omdat ik anarchist ben, integendeel … Niet omdat ik tegen social distancing als beschermingsmaatregel ben, integendeel … Intussen blijven de links-liberale media dagdagelijks forum geven aan quasi-criminelen als Van Ranst die als communist de kans ziet om de economie te gaan beïnvloeden én te beschadigen. De ultieme aansprakelijkheid ligt echter bij “onze” lamlendige Belgische politici. Lamlendig : een combinatie van “lam” en “ellendig”. Intussen klungelen ze ook op vlak van de regeringsvorming rustig verder in een land dat er geen is. Magnette zei deze week dat het geen probleem is van noord tegen zuid maar van links tegen rechts. Waarbij hij ongewild duidelijk maakt dat noord rechts is en zuid links. Het warm water heeft hij alleszins niet uitgevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *