Corona mept Greta & Anuna KO – 't Scheldt

Corona mept Greta & Anuna KO

Naar verluidt zijn Greta Thunberg, Anuna De Wever en tal van hun klimaatmedestanders in een collectieve depressie weggezonken…

Naar verluidt zijn Greta Thunberg, Anuna De Wever en tal van hun klimaatmedestanders in een collectieve depressie weggezonken.

**

Vanuit uit meerdere verre landen zijn gerenommeerde psychotherapeuten per zeilboot, catamaran of olietanker onderweg om onze geliefde klimaatengelen er bovenop te helpen. Te vrezen valt dat alle hulp te laat komt. Maar toch niet helemaal vergeefs zal zijn. Integendeel.

Met de urgentie van een hoogdringende opname op de spoedafdeling, worstelen Greta en Anuna met een acute vraag naar zingeving en het toekennen van enige betekenis aan hun bestaan. Televisie kijken, lijkt het alleen maar erger te maken. Van radionieuws moeten ze braken. Geen van beide durft een rinkelende gsm nog aannemen. De bodem is onder hun voeten weggeslagen. Op goed een paar weken tijd, kreeg het virus Corona voor mekaar waar duizenden klimaatspijbelaartjes slechts kunnen van dromen. Dat door het massaal wegblijven van toeristen in Venetië opnieuw vissen in de gondelvrije kanalen zwemmen, zonder dat Greta of Anuna daar de hand in hebben, wordt als een streep door hun missionarishouding beschouwd. En Corona heeft nog meer heilzaams in de aanbieding.

  • Vliegtuigen blijven aan de grond (tel uit je CO2-winst!). Treinen worden geschrapt. Bussen worden vervangen door een bakfiets, daar in de regel toch slechts één passagier kan worden geteld.
  • Zowel op het platteland, steden en grootsteden is het autoverkeer gedecimeerd. Burgers genieten van weldadige nachtrust. Ongevallen met zware letsels worden een zeldzaamheid. Zingende kinderen gaan te voet, met de fiets en de step naar school. Fijn stof? Nooit van gehoord! Het dagelijkse bestaan dat zich in stilte en eenvoud voltrekt, wint aan kwaliteit.
  • De files richting shopping centra zijn verdampt. Het is gedaan met het aanslepen van overbodige rommel en industrieel voedsel dat de aarde en ons lichaam vernietigt.
  • Iedereen blijft thuis. De vakantie-industrie stort in elkaar. Het is voorgoed voorbij à 49 euro naar Barcelona, Amsterdam en Genua te vliegen. Asfalt en beton van Europese en internationale luchthavens wordt door geëngageerde schoolkinderen weggekrabd en vervangen door een tapijt van biologische teelaarde.
  • Hierwinkelen wordt de norm. Buurtwinkels die het hoogst noodzakelijke aan de man brengen, schieten als tere paddenstoelen uit de grond.
  • Benzinepompen gaan dicht. Auto-industrie in transitie. Huifkar en paard worden opnieuw de norm. Het kost u minstens vier weken en een voerman om bij uw Erasmus-lief in Bordeaux te geraken.
  • Het is gedaan met het heen en weer transporteren van miljoenen flessen wijn en duizenden vaten bier. Elk gezin heeft recht op vijf theeplanten om feesten en partijen mee op te luisteren. Water uit de kraan wordt helemaal gratis.

Bovenstaande lijst is verre van volledig. In de omgeving van Greta en Anuna kan wel worden vernomen dat beide klimaatheiligen overwegen het roer helemaal om te gooien. Meer zelfs: ze broeden op een revolutionair, innovatief en urgent plan. Greta en Anuna hebben bij hoogdringendheid een audiëntie aangevraagd bij eurocommissaris Frans Timmermans. Ze zouden deze goedbetaalde grijze baard willen vragen de 1000 miljard (!) die de Europese Green Deal ons de komende decennia zal kosten, om te buigen richting de Chinese provincie Wuhan. Een paar tientallen miljoen euro zullen overigens volstaan om openbare markten, slachthuizen en eetstalletjes schoon te vegen en te desinfecteren. Chinese marktkramers die toch nog worden betrapt achter aan een aanrecht dat doorbuigt van de niet-gespoelde darmkanalen, vleermuisvleugels, kippenmagen, gebakken eekhoornpootjes, inktvisschubben, wormen, sprinkhanen, gemalen tijgerkloten en gestoofde apenhersenen, worden per direct op strafkamp gestuurd. Net zoals in Mao’s goeie ouwe tijd!

***

‘tScheldt dient niemand en niemand dient ‘tScheldt. Wij werken alleen dag en nacht voor onze lezers. Kies een abonnement.

2 reacties op “Corona mept Greta & Anuna KO

  1. Stop nu toch Anuna.De overheid neemt hier haar verantwoordelijkheid.Doe iets concreet.Ga bv boodschappen doen voor kwetsbare mensen.Jij kan alleen maar roepen aan de zijlijn.Niemand heeft daar iets aan.Uw postje in het parlement is voor u belangrijker dan de nood van zoveel mensen.Mooiprater!Ik walg van al dat gezever en velen met mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *