ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Congo is Bleeding #congoisbleeding – 't Scheldt

Congo is Bleeding #congoisbleeding

Congo lijdt, het land kreunt onder de barbarij…. en wat doen wij? Wij maken Wouter De Vriendt baas van een onderzoekscommissie die er niet meer toe doet…

Terwijl Wouter De Vriendt baas werd van de bijzondere Kamercommissie “Congo/Koloniaal Verleden” om elke Vlaming op wetenschappelijke wijze met de juiste graad van schuldgevoel op te zadelen wegens het koloniaal verleden, sterft Congo elke dag een beetje meer.

De grote gesubsidieerde Vlaamse kranten van de Main Stream Media kijken liever naar het verleden en volgen voorganger Wouter in de opgelegde zelfkastijding van het Vlaamse volk. In hun kranten en magazines valt niets te lezen van de wreedaardigheden die zich vandaag afspelen in Congo.

Congo is vandaag foute boel. En het lijkt er niet op dat er veel blanken de zweep hanteren in wat er zich afspeelt. Vandaag is het eenvoudig. Zwart maakt zwart af. Maar de blanken zijn verre van onschuldig. Iedereen die een smartphone heeft blijkt voor een deel mede-schuldig aan het leegroven van Congo.

De hashtag #congoisbleeding is een verzamelnaam voor de meest gore ellende in één van de potentieel rijkste landen ter wereld. De vraag naar coltan, kobalt, goud en andere edele metalen leidt tot kinderarbeid. Gewapende milities organiseren illegale concessies. Dorpen worden met geweld bezet, inwoners verplicht in ellendige omstandigheden coltan te delven, vrouwen worden verkracht want dat is plezieriger en goedkoper dan het gebruik van een kogel.

Tegelijkertijd woedt er sars en corona.

Dikbuikige Afrikaanse leiders sleuren het geld naar buiten ten dienste van anonieme multinationals en corrupte vrienden.

Congo lijdt, het land kreunt onder de barbarij…. en wat doen wij? Wij maken Wouter De Vriendt baas van een onderzoekscommissie die er niet meer toe doet.

Congo is bleeding: harde beelden

Congo is bleeding: gruwelijke video’s

Kinderarbeid alsof het niets is

**

Mensenrechten in Afrika, een lachertje

**

Vliegtuig van multinational pikt illegaal gedolven grondstoffen op via illegaal gekapte weg in de jungle

**

Land aan de afgrond

***

Steun de onafhankelijke satirische gemaskerde nar die de vinger op de pijnlijke wonde durft te leggen. Kies je abonnement:

15 reacties op “Congo is Bleeding #congoisbleeding

 1. En toch is het allemaal de schuld van de witman ! Had de witman Congo, etc niet ontdekt (‘blijf in uw kot !’) en gekolonialiseerd, dan zaten al die grondstoffen nog in de euh grond ginds, was er geen oorlog, miserie en ellende, en bovendien : dan zaten wij hier niet met ganse karrevrachten vluchtelingen, asielzoekers, avonturiers, enz uit die regio’s, want die rurale negergemeenschappen zouden nooit op ‘expeditie’ gaan naar onze regio’s. Simple comme bonjour. En nog een bedenking : Congo verkreeg de Onafhankelijkheid, Indépendance cha-cha, prima. Meer dan prima zelfs, want : vergelijk met de Nederlandse overzeese gebieden die nog onder Nederlandse bescherming of curatele of hoe heet dat staan (Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao,…). Die inwoners, het zijn er niet zo verschrikkelijk veel in aantal, hebben het recht naar Nederland te verkassen, en sommigen doen dat dan ook (of alle Nederl. daar zo gelukkig mee zijn, moet je aan hen vragen;-). Nu, veronderstel dat ‘de Congo’ nog Belgisch bezit was, dan hadden alle Congolezen het recht om naar België te verkassen, en gezien de omstandigheden (cf. de plaatjes hierboven) zouden zeer velen dat zeker doen, hoe zou je zelf zijn. Maar dan zaten we hier met een Matongé X 10.000 (bevolking Congo = 60 miljoen ? meer ?). Of alle Belgen daar zo gelukkig mee zouden zijn, moet je aan hen vragen;-).
  De vacatures voor Zwarte Piet zouden wel probleemloos ingevuld worden, en zodoende : alle nadeel hep een foordeel. En wat al die ‘onderzoekscommissies’ en ‘historische vorsers’ betreft, het draait ad finitum maar om 1 ding : herstelbetalingen….. Maar eerst moet er wat ‘stemming’ gemaakt worden, publieke verontwaardiging mitsgaders het neerhalen van standbeelden, betogingen, publicaties, acties, de media (die en passant nog wat kunnen uithalen naar kolonialisme, racisme, fascisme, en dus naar bep. partijen, we moeten er geen tekening bijmaken nietwaar, zelfs niet in zwart/wit;-). Gelukkig zijn Congolezen nogal vrolijke knapen, onthoofdingen zit niet in hun DNA, enfin toch niet tegenover de witman. Oef !

  1. Wees politiek-correct en noem me geen “blanke” meer maar voortaan”witte”, niet die “van Zichem” maar “witte” zoals een albino of een sneeuwman, dat is plezant voor een bitskoemmer zoals ik !

 2. Al het zilverpapier dat ik ooit voor de negerkes spaarde heeft blijkbaar niet veel geholpen. Niets is zo versterkend als een flinke hap zilverpapier. Ondertussen roofden zwarte dieven (Mobutu, de Kabila’s) de ganse Kongo leeg. Dat was ook zeker onze schuld linkse onnozelaars en andere BLM’s zielenpoten?

  1. Wij voederden hen dat zilverpapier omdat dat hen fel-witte tanden verleende dat schoon contrasteerde met hun zwart vel, uit esthetische gemotiveerde vroomheid, “in speculaas speculorum , amen”

 3. Toen blanke gepensioneerden nog in de kleuterschool zaten in België tijdens de 50-er jaren, kwamen daar toch jaarlijks van die Paters van Scheut met hun lange baard stoefen en geld en zilverpapier afbedelen om negerkes te verwennen. Bij de buurtwinkel stond een stenen beeldje als spaarpotje op den toog voor de Congo, als ge er een centje in staakt knikte dat stenen negerke, tot jolijt der kinderen die voor één frank een “koetjes reep” kwamen komen of een zakske zure “smoelentrekkers” voor drie frank. Waarom krijgen wij, arme negerkes niks meer, sinds we in 1960 blanke kolonisten buiten hebben gestampt, vermoord, aangevallen en verwond of blanke kolonisten-wijven verkracht hebben tot genot van onze antraciet kloten en enorm lange zwarte paardenpieten ? Wij willen ook wel eens beefsteak-frit in plaats die eeuwige moambe ! Ik wil ook wel eens een boek lezen zoals “10 kleine negertjes” of “de negerhut van Oom Tom”. Negers willen toch ook een goed leven, net zoals blanken dat willen !

 4. Ontwikkelingshulp = “geld van arme mensen uit rijke landen voor rijke mensen uit arme landen” , onnozele filantropen BLIJF aub nog lang zo naïef om mijn spaarvarken vol te proppen !

 5. Als de Congo zo “bloedt”, kunnen we er dan geen maandverband tampons versjacheren aan die negerinnen ? “Commerce is toch commerce” hé

  1. Aaaaaaaahhhhhh, indien je gelijk hebt, hebben wij de info van een foute bron voor waar aangenomen!!!! Excuses hiervoor. En dank voor mee-denken! (‘tScheldt)

 6. Congo het -extra inkomen -land bij uitstek voor het marionetten theater van Laken en hun kliek graaitjeven.
  Betere oplichters ga je niet vinden tenzij bij de blauwe Corona maffia ,die naar Congolees voorbeeld alle
  vrijheden en burgerrechten weggegooid heeft en aan een totale broodroof bezig is , het tribunaal in Den Haag
  zal nog werk hebben als de leugen over de”pandemie” in hun smoel ontploft ,De lobbyisten in Brussel op de payroll van de Bill & Melinda Gates foundation hebben voor de armoe zaaiers in Congo geen bal interesse ,zij willen mee profiteren van het gulle manna dat oor de hoax van de corona pandemie in de schoot van de “virologen” is gevallen .

 7. Ja echt cynisch he. Reclame maken voor coreldraw graphicsuite, en daarna de titels dit zijn harde BEELDEN. Waarom heb je ze dan zelf niet een beetje zachter gemaakt door ze een beetje bij te kleuren. Dan hebben jullie toch ook al je best gedaan. En kwam de reclame beter uit. “Foto’s bewerkt met COREL….”, en dan hadden jullie toch tenminste een eerlijke bijdrage geleverd aan het Congo van toen en heden. Nu zijn de foto’s barslecht, zo erg dat de mensen er van afvallen. Een geluk dat er nog een rand is aan de foto anders zagen wij enkel maar ruwe landschappen. Beter uw werk doen, en gebruik de middelen waar je reclame voor maakt.

  1. Wij bepalen de reclame niet die U op ‘tScheldt ziet. Dat doet Google. Helaas. Nieuwe tijden, nieuwe gewoontes. Het is zelfs zo dat Uw buurman andere reclame op ‘tScheldt ziet dan U. De foto’s uit Congo zijn wat ze zijn, het zijn amateurbeelden van goedkope gsm’s… Wij hebben niet de middelen om een satirisch journalist naar Congo te sturen. (‘tScheldt)

   1. Geen middelen om een journalist naar de Kongo te sturen? En als ge Vranckx nu eens lokt met een bord linzensoep?? Hij zal dan zijn uiterste best doen om een zo onobjectief mogelijke reportage over die sukkelaars te maken. Ook wel een heel heel klein beetje om alles door een rode bril te bekijken en ons een geweten te schoppen, want dat de miserie en de verloedering ginder NU zo ver is kunnen komen is natuurlijk allemaal de schuld van iemand die 130 jaar geleden leefde en uiteraard van onze bompa’s die er steden, hospitalen, wegen, spoorwegen enz.. bouwden of aanlegden. Want het land zelf werd, sinds ze er de indépendance cha cha dansten, voorbeeldig geregeerd door leiders die, nadat ze eerst “een beetje voor zichzelf hadden gezorgd. En o ja, alle financiële hulp (wegens ons koloniaal verleden weet je…) die de rotzakken uit de Wetstraat via de zoveelste belastingen uit onze zakken klopten, werd glimlachend door die zwarte potentaten in de eigen diepe zak geschoven. Maar voor de rest spaarde ze graag de kruimels uit hun mond om die uit te delen aan hun arme sloebers van onderdanen. Zei vetoog Martens ooit niet tegen de grootste zwarte dief die ooit geleefd heeft ” ik hou van dit land en zijn leiders”? De grootste bandieten die er voor gezorgd hebben het ginder en puinhoop is, zijn de politiekers, zowel hier als ginder.
    En o ja, ik heb nog een pot groene linzen staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *