ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent COLUMN Hot Marijke: “Sex and drugs and rock and roll” – 't Scheldt

COLUMN Hot Marijke: “Sex and drugs and rock and roll”

Hot Marijke grasduint in de betekenissen achter Sex and Drugs and Rock and Roll

COLUMN Hot Marijke

“Sex and drugs and rock and roll Is all my brain and body need Sex and drugs and rock and roll Are very good indeed”

Zo begint deze song van de betreurde Ian Dury (1942-2000). Dit statement heeft hij niet zelf bedacht, maar kijk eens wat een geweldige klassieker hij ermee componeerde! Ian was een veelzijdig artiest, new-wave zanger, poëet en acteur, hij zal nooit vergeten worden.

Dat hij niet vies was van controverse bewijst zijn andere grote hit “Hit Me With Your Rhythm Stick”, duidelijk SM-geïnspireerd. Daar hebben we het echter niet over, nu duiken we dieper in zijn “Sex and drugs and rock and roll”, want daar zit meer in dan je zou denken.

Laat ons eerlijk zijn, quasi IEDEREEN beleeft zijn persoonlijke versie(s) van deze quote, en zoals met alles in het leven, zijn die verhalen sterk afhankelijk van de welgesteldheid van de uitvoerders. Met andere woorden: hoe meer poen, hoe meer mogelijkheden, en die worden altijd met ontzag omschreven. Ik vraag me écht af waarom omhooggevallen personen zo bewonderd worden:

“Hij heeft een exquise smaak” (kleding, inrichting, auto) = Hij heeft geld zat om te kopen wat hij wil.

“Hij is een onverbeterlijke rokkenjager” = Hij bezit zakken vol poen om hoeren à volonté te bestellen.

“Zij heeft een ongelofelijk boeiend leven” = Zij kan zich alles permitteren vanwege stinkend rijk.

Tja, geef mij een miljoen euro en je zal mijn uitmuntende smaak en bijzondere levensstijl met sprongen zien stijgen. Toegepast op “Sex and drugs and rock and roll” geef ik jullie de volgende voorbeelden, van poep-(what’s in a word)simpel tot schandalig luxueus:

1 – Populaire Jef en zijn lekker lief Gertrude gaan met een bak Jupiler naar de studio van hunne maat Louis en kruipen in bed na het nuttigen van 12 pinten elk, met op de stereo de Stones met “I can’t get no Satisfaction”, dat helaas een waarheid als een koe blijkt te zijn, vanwege beiden strontzat.

2 – Overjaarse hippie Fabian wandelt met de wulpse vrouw van zijn baas, Annemie, naar zijn sponde. Ze blowen samen een enorme joint, en zo high als een toren bedrijven ze de liefde onder begeleiding van de Beatles met “All you need is Love”, onzin uiteraard, dit gaat gewoon om sex.

3 – In zijn chique villa gaat de heer Jean Lul van bil met zijn voluptueuze maîtresse Marie Vulva, na het degusteren van enkele flessen Moët Chandon en met als soundtrack Barry White met “Never never gonna give you up”: een pertinente leugen vermits onze Jean regelmatig naast de pot pist en niet altijd met dezelfde griet, dat wordt nogal vervelend.

4 – In zijn riant landhuis begeeft bronstige Jonkheer de Grave zich met opgehitste Gravin de Jonge naar het Hemelbed. Ze hebben enkele stevige lijnen coke gesnoven en terwijl George Michael met “I want your sex” weerklinkt, komen ze (ongeveer) samen klaar. Ha, de Jonkheer heeft deze column blijkbaar half-zijn-gat gelezen, volgende keer beter hé!

5 – Wereldberoemde Popvedette John “Fucking” Jackson zit samen met drie verblindend mooie & hete meisjes van plezier in zijn marmeren & met bladgoud bewerkte wellnessruimte van zijn schitterend kasteel heroïne te spuiten. Ze waggelen arm in arm naar zijn enorme ronde waterbed en zo stoned als apen kruipen ze op elkaar om uiteindelijk van x aantal hoogtepunten te genieten. Uit zijn peperdure soundinstallatie knalt zeer toepasselijk “Heroïne” (It‘s my Wife, It’s my Life) van Lou Reed.

Zo zie je maar dat al deze belevenissen in feite op hetzelfde neerkomen, maar intenser zijn in verhouding met het saldo van de betrokkene zijn bankrekening. Ook evident is dat het gevaar voor de gezondheid exponentieel toeneemt met het zwaarder en duurder worden van de drugs. Is dit alles echter wel die gigantische kicks waard? Tja, dat moet ieder voor zichzelf uitmaken. Ik ga hier niet de zedenmeesteres uithangen, noch de flik, want de laatst genoemde drugs zijn hoogst illegaal as you know.

Toch gaat het véél dieper, hier een mini-analyse van deze drie pijlers van genot, die onze Duitse buren met hun Oktoberfesten al eeuwen omschrijven als “Wein, Weib und Gesang”.

SEX = voor de meeste wezens de meest bevredigende bezigheidstherapie. Puur fysiek (zelfs zonder hulpmiddelen) is er waarschijnlijk geen hoger genot te beleven, tenzij de Tour of de Wereldbeker winnen. Het orgasme dat uiteindelijk in het brein plaatsvindt geeft een voldoening in een rangorde van bijna niks tot Hemels, afhankelijk van x aantal factoren.

DRUGS = van alcohol over wiet, coke en heroïne, het neemt remmingen weg, versterkt het verlangen en maakt de belevenis intenser omdat je je veel sterker en onaantastbaar voelt dan in nuchtere toestand. Verslaving is echter niet te vermijden, wat je jezelf ook wijsmaakt.

ROCK AND ROLL = dit genre muziek is een bijkomende factor, een kapstok, R & R staat voor een vrijgevochten eigen & unieke Lifestyle, die alleen maar door individuen met massa’s poen bereikbaar wordt, zeer zeker ook met de bedoeling om op te vallen & benijd te worden.

Het Grootste Gevaar lopen de stervelingen in die laatste steenrijke categorie: zij gaan steeds verder experimenteren met drugs, omdat ze alles nogal vlug saai vinden, ze streven naar het Goddelijke Genot, en, daar slagen ze in! De prijs is echter héél hoog: ze bekopen het met hun leven.

Voorbeelden zat, ik noem slechts één illuster geval: Herman Brood. Hij was een geweldig talent (“Saturday Night”!) maar waar ik me niet in kan vinden, is dat zijn junkiegedrag en zelfmoordsprong van het Amsterdamse Hilton als heroïsch beschouwd wordt, terwijl het simpelweg het zielige einde was van een wanhopige terminale junkie: niks meer, niks minder. Een schoolvoorbeeld om juist niét dat fatale “I want it All!”-pad op te stappen.

Ik besluit met een Gouden Raad: drink samen met je lief een fleske Cava en ga dan lekker in jullie bedje vrijen met op de achtergrond Ian Dury met zijn “Sex and drugs and rock and roll”.

Je bereikt waarschijnlijk niet het topniveau van Fucking Jackson, maar terwijl den John in zijn graf zakt beleef jij FUN en kan je er later op café over stoefen tegen je maten. Voorlopig kan dat (jammer genoeg) enkel via Skype of Zoom. Pfff, en zo belanden we weer in de enge werkelijkheid van vandaag…

Voilà, ik vind het een prestatie op zich dat ik nergens het woord “geil” gebruikt heb. Oei, nu is het me toch ontglipt! Sorry lieve lezers, ik wil het zedelijk peil van jullie lievelingskrant niet besmeuren, het zal niet meer gebeuren, ik stop nu met zeuren.

Ik wens jullie allen véél Sex and Drugs and Rock and Roll plezier in deze speciale kerstvakantie, go for it!

Lieve groetjes van Hot Marijke

***

Oeps je hebt nog geen abonnement. Kies je abonnement:

9 reacties op “COLUMN Hot Marijke: “Sex and drugs and rock and roll”

 1. Verkrampt de tekst volgend die vol gemeenplaatsen is opgesteld , en zonder enige nieuwswaarde is. Dat ze bij haar eerste interview prijs gaf ” geen taboes te hebbrn om te herfederaliseren ” is veelbetekenend voor de CD en B , de partij van de perfecte middelmaat , en bereid is als spons alles te absorberen wat door de echte Vivaldisten wordt opgelegd. We zullen de koppen in 2024 tellen.

 2. Welke politica is “HOT MARIJKE”, of mag ik kiezen uit alle hot Marijkes die aan de macht zijn. Laat ze dan maar eens op een boerenpaard zitten, zodat ik kan zien welke benen het verst open gaan.
  En anders, een betere verklaring geven van HOT MARIJKE. Laat dit dan aan VDB over dat is een oude rot, en kent de klappen van de zweep.

   1. Laat die kelk dan maar aan mij voorbij gaan. Ik had al geen goed oog voor onze politici, maar als onze mooiste nu hot Marijke is? Dan had ik het toch altijd het bij het rechte eind.

 3. Ian Dury and the Blockheads , een fenomeen ondanks zijn handicap beroemd geworden, de man was zwaar autistisch en mankeerde nog het een en ander waaronder een paar vijzen ,respect R.I.P..
  Sex en rock & roll van dattum heel veel gehad (en nog) drugs zijn aan mij niet besteed ,vroeger eens een space cake genuttigd en dan naar een Shostacovitch live concert gaan zien het was unieke ervaring ,mijn drug is muziek ,film, en lectuur ,daar heb ik mijn handen al vol mee ,seks als dessert is mooi meegenomen

 4. Ik vind dit het absolute toppunt van satire, deze dame “hot” noemen… dan is de overschot van stoofvlees van Kerstdag die nu staat te beschimmelen in de koelkast ook “hot”.

  1. Als producent van stoofvlees protesteer ik krachtig tegen deze walgelijke vergelijking. U gelieve mijn product niet onderhevig te stellen aan dergelijke belediging.
   Hoogachtend
   Frans

 5. “Hot Mary” Cocktail geserveerd met als begeleidend hapje een SOA is zo niet mijn ding . Ik verkies “Bloody Mary” met als basis dat V8-groentensap (bijna 90 % tomatensap) een scheutje citroensap, Worchester Saus (“Weuste” uitgesproken, geen “bakweuste”), een paar druppels Tabasco en een shot oude graangenever (kruidige, gele) (Vlaamse geen Hollandse) lekker als apéro.
  De traditionele versie met vodka voegt immers geen smaak toe en het is zonde van de lekkere graanvodka , uit de frigo, NOOIT uit de diepvries want dat voert tot “Onkuischheid der smaakpaipllen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *